odgrzybianie klimy antybiotykiem bizol C-30.
Jakby ktos chciał :
- zdejmujemy schowek
- zdejmujemy plastikowy panel pod schowkiem
-odnajdujemy plastikowy przewód powierza skierowany na nogi pasażera - lekko odciagajac go-demontujemy. U mnie latwo zeszło ale takie rzeczy lepiej robić jak jest ciepło.
zobaczymy komorę z nagrzewnicą i skraplaczem klimy.
na foto trochę to widać.
wprowadzamy przewód specyfiku do klimy i wpuszczamy tyle aby powstająca piana przechidzila przez klime i nagrzewnice ale nie wychodziła na zewnatrz ani wyzej gdzie są klapy elektryczne. Ja wykonałem 2 napełnienia pianą tej komory.
przed tym mozna jeszcze prowadzić pianę od dolu od przewodu odprowadzajacego skropliny na zewnatrz. aby się do niego dostac zdejmujemy plastikowy panel tunelu srodkowego ( lewa lydka pasażera) i tam zobqczymy gumowy czarny przewód ktory latwo zdejmujemy z ukladu wentylacji. w ten otwór aplikujemy antybiotyk.
https://zapodaj.net/dfa867122047b.jpg.htmlUwaga robimy to na dworzu najlepiej przy wietrze. staramy sie nie wdychac oparów tej piany to dość silna chemia.
po upływie 30-40 miniut od ostatniej aplikacji dobrze jest poruszać klapami - odpalamy auto i włączamy rozne funkcje nogi, szyba, front.... starajac się nie oddychać na razie tym powietrzem, ktore wydobywa się z nawiewów.