Autor Wątek: Co dzisiaj zrobiłem przy aurisie? Luźny wątek  (Przeczytany 1443976 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline przmor

• Toyot Spamer
Odp: Co dzisiaj zrobiłem przy aurisie? Luźny wątek
« Odpowiedź #3285 dnia: 30 Kwietnia 2020, 02:16:21 »
Przekroczyłem 250 tys.km

Offline Divixs

• Początkujący
« Odpowiedź #3286 dnia: 01 Maja 2020, 15:50:05 »
Podłączyłem w końcu zasilanie do kamery cofania. Doczekała się po blisko 3 miesiącach od jej zamocowania.

Offline jt153

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #3287 dnia: 02 Maja 2020, 22:25:12 »
Zabrałem się za porządki w Aurisie i starej E11 G6.. materiały wykończenia wnętrza,spasowanie elementów, jakość plastików. Niestety moim zdaniem ta 23 letnia corolka bije na głowę nowszy samochód. Zresztą silnik 4efe też lepszy. Jako ciekawostka poprosiłem kumpla raz on prowadził corollę, potem aurisa i zamiana. Kto jechał corollą aurisa odstawiał do prędkości 90km/h (szybciej nie testowaliśmy) a w obu autach silniki 1.3

Offline lepo

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #3288 dnia: 02 Maja 2020, 22:48:36 »
Zrobiłem test wody po uszczelnieniu tyłu - koniec z bajorem we wnęce koła zapasowego :)

Offline fazibazi

• Moderator
  • Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #3289 dnia: 03 Maja 2020, 21:55:58 »
Znalazłem skorupkę po jakimś ptasim jajku na pokrywie zaworów (lekko nadpieczoną już) i ubytek płynu chłodniczego...spory. Jutro będę szukał co poza jajkiem było w menu kocura lub jakiego innego drapieżnego zwierza.....może pora już na nowy parownik ? :o
A i ostatnio baaardzo mało jeżdżę, auto stoi czasem po kilka dni i pojawiły się "trzęsawki" przy uruchomieniu.....wiec kolejne śledztwo w toku....
« Ostatnia zmiana: 03 Maja 2020, 21:58:23 wysłana przez fazibazi »
AURIS I 2011 HSD LPG - ecowarrior
Webasto TTE z GSM, VIOFO A119, iCar pro do HA i takie tam..

Offline wojtek_pl

• Toyot Pełzający
  • **
    • Mój blog
« Odpowiedź #3290 dnia: 04 Maja 2020, 15:23:48 »
Potraktowałem szyby niewidzialną wycieraczką Soft99. Boczne i tylną. A lusterka i lampy jakąś z Autoland chyba.
Pozdrawiam
Wojtek

Offline Piotr Sas

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #3291 dnia: 05 Maja 2020, 07:10:45 »
Zabrałem się za porządki w Aurisie i starej E11 G6.. materiały wykończenia wnętrza,spasowanie elementów, jakość plastików. Niestety moim zdaniem ta 23 letnia corolka bije na głowę nowszy samochód. Zresztą silnik 4efe też lepszy. Jako ciekawostka poprosiłem kumpla raz on prowadził corollę, potem aurisa i zamiana. Kto jechał corollą aurisa odstawiał do prędkości 90km/h (szybciej nie testowaliśmy) a w obu autach silniki 1.3
Pewnie masa zrobiła swoje....
Obi

Offline robertek

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #3292 dnia: 06 Maja 2020, 14:44:44 »
Założyłem nowe opony CC+, zobaczymy jak się będą sprawowały  :-)

Offline jt153

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #3293 dnia: 13 Maja 2020, 23:05:12 »
Zamontowałem głośniki z tyłu. Kupiłem instalację z drzwi z aurisa 1 i chciałem przełożyć piny do swojej kostki niestety nie pasują są za duże; poradziłem sobie inaczej. Popatrzyłem na zabezpieczenie wewnątrz drzwi. Więcej wyciskam pasty na szczotkę do zębów niż zostało tam zużyte środka konserwującego na dwie pary drzwi. Warstwa cieniusieńka ledwie, ledwie napylona. Może starcza lecz są miejsca  na dole łączenia blach gdzie nie ma jej wcale. W jednych drzwiach tu jest a tam nie ma. W drugich było nieco lepiej bo popsikane na dole po całości. Przynajmniej wiem co powinienem zrobić w następnej kolejności przy tym aucie.

Offline rasz

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #3294 dnia: 14 Maja 2020, 13:44:42 »
Witam, wczoraj otrzymałem z Chin manetkę tempomatu i dziś już jest założona. Zdjęcie poduszki trochę czasu mi zajęło - te zaczepy to jakaś masakra, prawie godzinę z nimi walczyłem. Wystarczyło tylko podpiąć wiązkę i manetka działa, przetestowane na autostradzie.  Auris 2013 Dynamic sport 1.6 benzyna, jakby co.

Offline dav4

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #3295 dnia: 18 Maja 2020, 23:16:20 »
Po zakupie mojego auriska w lutym okazało się że lusterko zewnętrzne od strony kierowcy wymaga wymiany (oberwana śruba obok silniczka, musiało dostać od góry czymś - strasznie drgało przez to na nierównościach). Lusterko zakupiłem na allegro ale planowałem że oddam autko komuś aby mi to wymienił bo sam miałem pewne obawy.. jednak nadeszła padnemia, ja wyjechałem na wieś, do mechanika daleko.. i postanowiłem w końcu samemu się za to zabrać :)

Największy stres miałem z ściąganiem i zakładaniem boczka drzwi. Pamiętam że w VAGach czasami ciężko było dopasować urwane spinki.. tutaj wszystko ładnie i bezproblemowo :) Nawet nic nie połamałem i wszystkie spinki pasują :)

Zainteresowanym polecam filmiki które spowodowały że sam podjąłem się tematu:
https://www.youtube.com/watch?v=SIrNcG8F-oY
https://www.youtube.com/watch?v=m3xPJk6UBmo
https://www.youtube.com/watch?v=6tTw2DonjP0

20 minut i po sprawie ;) Jazda po kocich łbach teraz to bajka.. :D Pomimo że na 17"  <taniec>
« Ostatnia zmiana: 18 Maja 2020, 23:23:35 wysłana przez dav4 »

Offline alienmaster

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #3296 dnia: 01 Czerwca 2020, 00:27:38 »
Właśnie wróciłem od mojej Miriam :)
Podniosłem jej prawy reflektor, bo świecił za nisko.
I zobaczyłem jak sie od pyłków brudzi = cała obsypana jakimś trawowym / drzewnym pyłkiem....
Masakra.
Jak ja żałuję że nie mam garażu.

- Obejrzałem pod kątem zamazywania rysek, śladów po Parkingowych ćwokach.
Zamówiłem z All.... środek do zalakierowania/zamazania śladów.

Offline Arturas

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Corolla 2.0 GR
« Odpowiedź #3297 dnia: 02 Czerwca 2020, 20:26:04 »
Zrobiłem przegląd w ASO.

Offline SLI

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #3298 dnia: 05 Czerwca 2020, 00:25:50 »
Auris dostał nowe koła :) 225/45/r17 na oponach Dunlop SP Sport :)
W porównaniu do poprzednich kół 195/65/r15 różnica w prowadzeniu jest ogromna oczywiście na +
w spalaniu jak na razie nie widzę różnicy, komfort również bez zmian :)
Czujniki ciśnienia zaadaptowały się samoistnie po 2 dniach jazdy po mieście i około 200km

1a" border="0 3a" border="0

Offline alienmaster

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #3299 dnia: 05 Czerwca 2020, 01:17:44 »
Wróciłem dziś z ASO - montowali mi przełącznik przednich czujników parkowania.
Działa wszystko super.
Ale - przestało mi czytać muzykę z USB - miałem przed ASO włożony Pendrive - grał bo jadąc grała z niego muzyka, po wyjeździe już nie grała.
Zastanawiałem się - dlaczego.
Po powrocie do domu sformatowałem pena, wgrałem na nowo muzykę, na drugi mniejszy inny też wgrałem muzykę.
Byłem właśnie w samochodzie- wziąłem ze sobą obydwa peny - nie gra muzyka.
Dla sprawdzenia czy gniazdo jest ok - zabrałem AUX kabel - podłączyłem do telefonu - gra muzyka, podłączyłem telefon pod USB w cely sprawdzenia czy działa - działa i ładuje telefon.
Na jednym Penie mam mini diode - podłączony pali się na czerwono - działa bo się pali.

Nie wiem w czym problem.
Obydwa peny w systemie FAT32.

Mieliście już tak może ?

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl