Autor Wątek: Wrazenia Yaris TS  (Przeczytany 45511 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

JaryÂś

• Gość
Wrazenia Yaris TS
« Odpowiedź #75 dnia: 10 Marca 2005, 15:11:49 »
a nie podzielam zdania kolegi :lol: nitro tez jest dobre zalezy kto co lubi i potrzebuje a napewno nitro spod swiatel tez sie by nadało zarowno jak i trubinka. nie mowie o serii z trurbo...hehe mialem kiedys zajawke na nitro wieki temu, lecz zostalo mi to wybite z glowy..i to sie dopiero zgodze ze wole miec na stale 100KM+ niz 68 + czasem 35 ze strzalu...no nic wciaz nie ma w kraju teesa fajnego same sprowadzone.(trader,allegro)

beep

• Gość
Wrazenia Yaris TS
« Odpowiedź #76 dnia: 10 Marca 2005, 17:25:01 »
Z tym nitro to tylko zartowalem - szkoda silnika ;)

dEF

• Gość
Wrazenia Yaris TS
« Odpowiedź #77 dnia: 10 Marca 2005, 18:25:15 »
Cytat: Red_Point
mozna powiedizec ze kompresor to taka turbina dla ubogich!Wink - tzn koszt a instalacji sa mniejsze, ale moce uzyskiwane rowniez..........

Oj bzdura... kompresor wcale nie jest ani tanszy ani 'dla ubogich'... a wrecz przeciwnie.
Podstawowa instalacja jest drozsza. Po drugie kompresor ma zupelnie inne zastosowanie. Montuje sie go w samochodach luksusowych wlasnie po to, zeby nie bylo laga i moc byla dostepna od najnizszych obrotow. Co do mocy to tez jest bardzo roznie. W USA bardzo duzo instalacji jest wlasnie przy uzyciu kompresora. Turbo ma duzo wiekszy potencjal i generalnie mozna uzyskac na nim wyzsze moce, ale wszystko zalezy od tego jakie to jest turbo...

Cytat: beep
Ja bym chyba wolal gdyby nie bylo turbo dziury - lepiej niech ciągnie bez przerwy od dołu Smile

taka sytuacja nie jest zbyt zdrowa dla silnika... tym bardziej jezeli silnik przerabiamy z wolnossacego na doladowany...

Cytat: Red_Point
podtlenek owszem, jak sie scigasz - np 1/4 mili

Sam podltenek na cwiartke to ci niewiele da, chyba ze w samochodach typu viper czy corvette...

tak na prawde to do kazdego samochodu mozna dobrac taka turbine, zeby efekt turbodziury byl praktycznie niezauwazalny. Dobrym rozwiazaniem jest tez wtedy biturbo. Np w takim RS4 jezdzi sie jak dieslem - tyle ze do 8000 obrotow ;). Moc jest dostepna praktycznie od najnizszych obrotow.

Nikolas

• Gość
Wrazenia Yaris TS
« Odpowiedź #78 dnia: 11 Marca 2005, 00:15:56 »
To dlaczego nowe RS4 ma silnik wolnossący V8 4,2 FSI i 420 koni, który kręci siędo 9000 obr/min - a nie turbo??

dEF

• Gość
Wrazenia Yaris TS
« Odpowiedź #79 dnia: 11 Marca 2005, 01:37:46 »
Podalem RS4 jako przyklad takiej instalacji turbo, zeby turbodziura nie byla odczuwalna.

Dlaczego teraz jest V8? CHIW :-DD najwyrazniej taka jest polityka firmy. Zreszta jak spojrzymy na Mki to mozna stwierdzic, ze wolnossace tez fajnie jezdzi ;). Moze chlopaki chca z bawarczykami troszke pokonkurowac w tej gestii...

adi

• Gość
Wrazenia Yaris TS
« Odpowiedź #80 dnia: 11 Marca 2005, 08:34:31 »
dEF, ma kompresor i dlatego tak tego broni hehehehe :D  :wink:

dEF

• Gość
Wrazenia Yaris TS
« Odpowiedź #81 dnia: 11 Marca 2005, 09:18:33 »
Ja? Kompresor? W zyciu...

mikson

• Gość
Wrazenia Yaris TS
« Odpowiedź #82 dnia: 11 Marca 2005, 09:35:03 »
kompresor czy turbo wazne zeby moc byla

http://www.tte.de/tuning/website/prodinfo/yaris_compressor.pdf

ponoc sa teraz kompresory elektryczne ale malo mocy daja 10-15%,

cos wiecie na ten temat wiecej?

co ciekawego mozna zmodyfikowac w ts-ie aby jezdzila jak wsciekla ts nikolasa?

dEF

• Gość
Wrazenia Yaris TS
« Odpowiedź #83 dnia: 11 Marca 2005, 17:36:45 »
Cytat: mikson
ponoc sa teraz kompresory elektryczne ale malo mocy daja 10-15%,

cos wiecie na ten temat wiecej?

smiech na sali te kompresory ;)

Cytat: mikson
co ciekawego mozna zmodyfikowac w ts-ie aby jezdzila jak wsciekla ts nikolasa?

proponuje zmodyfikowac to co nikolas ;)

mikson

• Gość
Wrazenia Yaris TS
« Odpowiedź #84 dnia: 11 Marca 2005, 21:20:13 »
okey, fajnie ale ktos moze mi powiedziec co nikolas zmodyfikowal, bo probowalem to wyszukac w innych watkach ale caly czas cos modyfikuje i nie wiem jaki jest final :)

nikolas przyznaj sie ila masz kucy i co dzlubales w silniku :)

pozdr

dEF

• Gość
Wrazenia Yaris TS
« Odpowiedź #85 dnia: 12 Marca 2005, 21:00:57 »
proponuje PW...

Nikolas

• Gość
Wrazenia Yaris TS
« Odpowiedź #86 dnia: 13 Marca 2005, 08:40:58 »
Temat tochęodbiega już od sensu wątku "Wrażenia Yaris TS" - więc radzętrzymać siętematu - i tak już darowałem sporo OT

Co do mocy mojego auta - to już pisałem wiele razy - pisze ostatni raz

114 koni

157 Nm

Zmiany - Wydech Sebring wkładka BMC. odchudzone i wyważone koło zamachowe, świece irydowe, zmieniona pompa na wydajniejszą - ale wątpie czy to coś dało :wink:

P.s. najważniejsza jest masa - więc na wyścigi wywalam tylną kanapę:twisted:

Offline Mekintosh

• Toyot Pełzający
  • **
Wrazenia Yaris TS
« Odpowiedź #87 dnia: 13 Marca 2005, 13:47:47 »
Cytat: Nikolas
P.s. najważniejsza jest masa - więc na wyścigi wywalam tylną kanapę:twisted:

Jeśli masa jest najważniejsza to ciekaw jestem czy przed startem stosujesz jakąś specjalną dietę? :)  :wink:
Od bananow sie nie tyje

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl