Autor Wątek: Reflektory ksenonowe - Ave T25  (Przeczytany 38871 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Crockett

• Gość
Odp: Reflektory ksenonowe - Ave T25
« Odpowiedź #15 dnia: 27 Stycznia 2005, 17:10:19 »
Cytat: Jackal
Najnowsze BMW 3 (które wejdzie do sprzedaży wiosną) jako pierwsze auto (o jakim słyszałem) wyposażone może być w biksenony z doświetlaniem zakrętów.

Nieeee... Przeciez juz teraz mozesz dokupic tzw. biksenony skrętne np. do Merca klasy C albo E.

Jackal

• Gość
« Odpowiedź #16 dnia: 27 Stycznia 2005, 17:50:01 »
No widzisz, nie wiedziałem, ale Merce mnie zupełnie nie kręcą i nie śledzęco tam zmodzili.

Bisua

• Gość
« Odpowiedź #17 dnia: 27 Stycznia 2005, 19:48:18 »
Jackal,  bardzo wiele aut ma już ten system fallow me  :athunbsup nie tylko BMW i Mercedes

Trzastek

• Gość
« Odpowiedź #18 dnia: 02 Lutego 2005, 13:10:23 »
Ksenony w Ave nie są takie złe (parędni użytkuję) ale w porównaniu do A6 czy Bety świecą jak przykręcona lampa naftowa :-)

Pozdrawiam,

Jackal

• Gość
« Odpowiedź #19 dnia: 02 Lutego 2005, 13:33:54 »
Cytat: Trzastek
Ksenony w Ave nie są takie złe (parędni użytkuję) ale w porównaniu do A6 czy Bety świecą jak przykręcona lampa naftowa :-)

Ciekawe porównanie, tylko dlaczego chcesz stawiać obok siebie produkty/auta z różnych segmentów. Postaw odpowiedniego Lexusa przy A6 czy BMW i wtedy oceniaj.

Trzastek

• Gość
« Odpowiedź #20 dnia: 02 Lutego 2005, 13:49:32 »
Cytat: Jackal
Cytat: Trzastek

Ciekawe porównanie, tylko dlaczego chcesz stawiać obok siebie produkty/auta z różnych segmentów. Postaw odpowiedniego Lexusa przy A6 czy BMW i wtedy oceniaj.

OK - mam w pracy 2 nowe Octavie z ksenonami i też są lepsze . Jest to spowodowane wyłącznie lepszą (większą) konstrukcją reflektora.
Bez urazy ale nie twierdzę,że reflektory ksenonowe w Avensisie są złe ale rewelacja to to nie jest. W porównaniu ze zwykłymi lampami są super!

Pozdrawiam,

Crockett

• Gość
« Odpowiedź #21 dnia: 02 Lutego 2005, 13:50:09 »
To zalezy o ktorym A6 i o ktorym BMW mowimy. Nie mozna porywnywac xenonow Ave do tych z obecnego modelu A6 - to oczywiste, podobnie BMW. Ale np. poprzednie A6, jak najbardziej, bo tam byl zwykly xenon.

Jackal

• Gość
« Odpowiedź #22 dnia: 02 Lutego 2005, 15:09:33 »
Cytat: Bisua
Jackal,  bardzo wiele aut ma już ten system fallow me  :athunbsup nie tylko BMW i Mercedes

Wystarczyło poszukać  :bojjjjjjjjjj

Już 14 modeli ze światłami zakrętowymi Hella

W tym roku cztery kolejne modele różnych marek, Range Rover, VW Golf Plus, Peugeot 407 Coupe oraz Mercedes M-klasy, zostaną wyposażone w systemy świetlne doświetlające zakręty firmy Hella.

Dzięki temu Hella umocni jeszcze bardziej swoją wiodącą pozycjęna rynku, jako producent tego typu nowoczesnego oświetlenia. Łącznie już 14 modeli różnych marek będzie dysponować tym rodzajem świateł dostarczanym przez Hellę. Jako lider rynkowy, podobnie jak w przypadku świateł ksenonowych, Hella była już wielokrotnie nagradzana za swoje innowacyjne technologie w tej dziedzinie.

System dynamicznego oświetlenia zakrętowego działa na zasadzie odchylenia sięw bok całego modułu ksenonowego w zależności od promienia skrętu. Dzięki temu przestrzeń oświetlana podczas jazdy po zakręcie zwiększa sięnawet dwukrotnie. Kierowca ma wystarczająco dużo czasu, aby dostosować prędkość do typu zakrętu i odpowiednio sięzachować. Technologia dynamicznego doświetlania zakrętów działa zarówno w światłach mijania, jak i drogowych, dodatkowo dostosowując siędo prędkości jazdy. Przy mniejszych prędkościach moduł świetlny wychyla sięw ułamkach sekundy po skręcie kierownicy, przy większych - system czeka trochędłużej i działa w zależności od reakcji kierowcy.

Dodatkowo nowe oświetlenie dostosowuje sięautomatycznie także do poziomu świecenia, tak by nie oślepiać kierowców jadących z naprzeciwka.

piotr_gleboki

• Gość
« Odpowiedź #23 dnia: 23 Kwietnia 2005, 02:11:52 »
Robiłem przegląd 15 000 podnieśli do góry i jest OK. Podobno w nowych angole tak dziwnie kręcą je w dół. :lol:

zyzy

• Gość
« Odpowiedź #24 dnia: 09 Marca 2006, 20:18:05 »
czy wtsystrczy zwykły zesaw za ok 1000zł homemade (pomijam samopoziomowanie i czyszczenie) czy lepij zainwestowac w orginalny i poszukac na jakis szrocie
czy jest ses wyminy całych lamp

Offline Red_Point

• Toyot Spamer
    • www.RedPoint.ilto.pl > ZAPRASZAM > Yaris, Yaris FL, Avensis ...
« Odpowiedź #25 dnia: 10 Marca 2006, 07:56:37 »
proponuje wymiane calych lamp, bo ja kupisz ten zestaw i przypadkiem spotkasz mnie na drodze jadac z przeciwka to mozesz miec przednia szybe do wymiany od przelatujacej plyty CD np......

nie rozmumiem tego - kupic sobei AVE II i robic z niej DRUCIARNIE montujac jakies badziewie!:/

albo wymiana calych lamp, albo trzeba bylo kupic bogatsza wersje!:P

pzdr
Niech prąd bedzie z Wami !!!

" ... objazd miasta na 18"stkach. Nie przestać! Wrócić na 20"stkach ... " Tede

Offline Kryspin

• Toyot Spamer
    • Toyota Klub
« Odpowiedź #26 dnia: 10 Marca 2006, 08:46:43 »
Przy dzisiejszych realiach i dostępności rozmaitych gratów do aut - tylko podmianka na oryginały
a badziew za 1000 pln to można założyć do starego kapcia nie przystosowanego do ksenonów
TK Automobile - serwis, naprawa , diagnostyka

Offline Red_Point

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #27 dnia: 10 Marca 2006, 08:49:31 »
w ramach ciekwaostki powiem tylko ze lampy xenonowe do Yarisa to koszt 4400 zl.......
niestety jak na razie nie ma modelu do Y po FL - bo napenwo bylbym pierwszym nabywca!;)

sadze ze lampy ze szrotu do ave z xenonem mozna kupic za DUUUUUZO mniejsza kase.......

dimas

• Gość
« Odpowiedź #28 dnia: 10 Marca 2006, 09:43:44 »
proponuje wymiane calych lamp, bo ja kupisz ten zestaw i przypadkiem spotkasz mnie na drodze jadac z przeciwka to mozesz miec przednia szybe do wymiany od przelatujacej plyty CD np......

nie rozmumiem tego - kupic sobei AVE II i robic z niej DRUCIARNIE montujac jakies badziewie!:/

albo wymiana calych lamp, albo trzeba bylo kupic bogatsza wersje!:P

pzdr

Lepiej nie można tego ująć :D
W ostatnim "Motorze" jest artykulik na temat zamiany lamp na ksenony.
Według autora porządny zestaw z samopoziomowaniem, spryskiwaczami itd to koszt z robocizną 9380zł (do Skody Octavii) :o
A już myślałem na zmianą ale przy takich kosztach wymiękam :-\

Offline Red_Point

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #29 dnia: 10 Marca 2006, 10:17:09 »
no to powiem ze to konkretnie duzo!:/
ale uzytkownic AVE maja chociaz szanse na znalezienie lamp - z tym ze lampa to nie wszystko.....
zeby to dobrze zrobic to jeszcze zderzak do wymiany, spryskiwacze do zamontowania stabilizacja.....
generalnie ciezko mi to sobie wyobrazic....;)

to stwierdzam ze do Y porzadny xenon to taniocha....:D

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl