Autor Wątek: Reflektory ksenonowe - Ave T25  (Przeczytany 38904 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

luke

• Gość
Odp: Reflektory ksenonowe - Ave T25
« Odpowiedź #30 dnia: 10 Marca 2006, 15:39:56 »
i tu sie mylicie koledzy bo te wasze ksenony za 4 ta sa te same co za dwa tylko z 15 razy wieksza marża  8) kiedys w necie znalazłem orginalne oswietlenie do nowej corolli lampy przednie ksenonowe koszt 500 zł dlaczego tak tanio po pierwsze produkowane w chinach po drugie trzeba przywiezc wiele kompletów, wiekoszosc firm kupuje chinskie wynalazki bo maja wieksza marze, a jezeli chcesz juz kombinowac z samorobkami to lepiej znajdz jakies lampy ksenonowe od merca np e i niech ci zaznajomiony jakis elekrtyk w temacie ci to zamontuje jak liczyłem taki komplecik wychodził z 300 zł plus robocizna pozdro

Offline Red_Point

• Toyot Spamer
    • www.RedPoint.ilto.pl > ZAPRASZAM > Yaris, Yaris FL, Avensis ...
« Odpowiedź #31 dnia: 10 Marca 2006, 19:55:02 »
tylko ze lampa to nic.....
lampa sama w sobie si enie poziomuje.... do tego potrzebna jest cala reszta oprzyzadowania.....
to samo ma sie jesli chodzi o spryskiwacze - ich niestety w lamie nie ma!;)
Niech prąd bedzie z Wami !!!

" ... objazd miasta na 18"stkach. Nie przestać! Wrócić na 20"stkach ... " Tede

tisot

• Gość
« Odpowiedź #32 dnia: 10 Marca 2006, 22:44:22 »
Temat do ave II nie do ruszenia...lampy to jeszcze pryszcz ale czujnik samopoziomujacy to sopiero jazda..tak mi powiedziano w serwisie a wlasciwe to chyba 2 czujniki z przydu i z tylu o ile sie nie myle:(

Adasko1

• Gość
« Odpowiedź #33 dnia: 12 Marca 2006, 11:00:10 »
Witajcie koledzy, temat nie wątpliwie bardzo ciekawy.Wiem że jest facet w Zielonce chyba , który zakłada takie cudeńka. Podam telefon może kogoś zainteresuje, no i czekam na odpowiedzi od Was. Pozdrawiam serdecznie.Oto telefon, mam nadzieję że się nie zmienił:
+48506182092. Pozdrawiam :)

zyzy

• Gość
« Odpowiedź #34 dnia: 12 Marca 2006, 20:43:05 »

nie rozmumiem tego - kupic sobei AVE II i robic z niej DRUCIARNIE montujac jakies badziewie!:/

albo wymiana calych lamp, albo trzeba bylo kupic bogatsza wersje!:P

pzdr
jaby mógł to bym kupił, ale zalezało mi na czasie wiec brałem co było zeby pól roku nie czekac

arkadio

• Gość
« Odpowiedź #35 dnia: 14 Marca 2006, 13:14:12 »
witam wszystkich, czym moze ktos ma namiary na zaklad ktory sie zajmuje profesionalnym montazem xenonow wlacznie z ukladem stabilizujacym i zmywajacym, pozdrawiam

ayrsen

• Gość
« Odpowiedź #36 dnia: 14 Marca 2006, 13:30:45 »
Tutaj masz podobny temat- http://www.tkp.org.pl/index.php?topic=8998.0
W nim znajdziesz namiar od Adaśko na człowieka, który może Ci pomóc.

Looke

• Gość
« Odpowiedź #37 dnia: 16 Marca 2006, 18:21:27 »
Tak jak w temacie.... niepokoi Mnie zasięg lamp wyładowczych, tzn. jadąc avką w ciemną drogą xenony palą na odległość mniej więcej 25m. mówię o lewej lampie(kierowcy) zasięg jest pisany na ok. bo mierzyc miarą nie mierzyłem... no ale pali naprawde krótko... prawy opczywiscie troszkę wyżej także troszke dalej. Czy wam też tak słabo pali? Konsultowałem się z kolegą co ma Szmelcwagena B6 i mówi że mu pali na ok50m ??? chyba ściemnia. Jutro jadę do serwisu na poprawki typu (poprawianie zderzaka pod gniazdo elek. od haka, popielniczka zablokowana, niedomykający się spryskiwacz prawy na ok[0,5cm], szpara miedzy klimatyzacją a elementem od popielniczki) no i chciałbym zgłosić te xenony ale najpierw interesują Mnie Wasze opinie.

Pozdrawiam.

Offline Rolf

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #38 dnia: 16 Marca 2006, 19:10:50 »
Może tak być. Też uważam że xenony w Ave nie świecą najlepiej.

KPaxian

• Gość
« Odpowiedź #39 dnia: 17 Marca 2006, 10:35:38 »
Mam ten sam problem, ale to chyba niestety już tak jest w AVE.
Mnie udało się jakoś przyzwyczaić

Daj znać co w tej sprawie powiedzą w serwisie

pozdr

Bartu

• Gość
« Odpowiedź #40 dnia: 17 Marca 2006, 13:40:03 »
Tez to mialem...zdejmij pokrywy i znajdziesz biale plastkowe srubki.
postaw auto przy scianie zaznacz mazakiem wysokosc i podnies poziom oswietlenia o ok 1cm.
swieci idealnie. mam to od 10kkm i nikt nie błyskał ze oslepiam.

pozdr Bartu

Looke

• Gość
« Odpowiedź #41 dnia: 17 Marca 2006, 15:57:00 »
Suma-sumarum po serwisie:

1. Gniazdo elekt. od haka minimalnie obniżyli i nie były potrzebne wycinanie 1cm czarnego plastyku pod zderzakiem

2. Popielniczka już działa

3. Szpara między klimą a czarny elementem od popielniczki zminimalizowana

4. Prawy spryskiwacz (podobno poprawiony) tzn. domyka się

5. Xenony delikatnie podniesione (podobno)  jeszcze nie sprawdzone bo jest widno także nic nie mogę powiedzieć na ten temat.

Edit:

Xenonki podnieśli.... świecą lepiej..... a nawet o wiele lepiej.... wczesniej to aż się bałem szybko jechać na samych swiatlach mijania. Teraz już jest nieźle...
Ave`owicze podnoscie sobie poziom stabilizacji... a będzie różnica.

a przy okazji pobrudził mi serwisant jasny plasti(y)k co jest obok listwy na progu (grrrr.... pewnie przy wsiadaniu bo od buciorów)

Pozdrawiam!
« Ostatnia zmiana: 22 Marca 2006, 00:05:59 wysłana przez Looke »

arczic

• Gość
« Odpowiedź #42 dnia: 17 Marca 2006, 17:07:32 »
mam ten sam problem z xenonami, ale zbliza sie przeglad na 30 000 km i napewno porusze ten tamacik... zobaczymy moze beda swiecic troszke wyzej

tisot

• Gość
« Odpowiedź #43 dnia: 28 Marca 2006, 09:51:54 »
Tematyka ta sama - tematy scaliłem.

dzwonilem
1000-1200 do avena II same zarowki i przetwornice bez samopoziomowania i spryskiwaczy reflektorow.

Jamioł

• Gość
« Odpowiedź #44 dnia: 28 Marca 2006, 19:11:36 »
Najpierw porownaj sobie zyzy jak swieca ksenony w Ave a jak soczewki ze zwyklymi zarowkami...Posiadam xenony i niestety widmo ucina sie nagle i kompletnie nic nie widac...po prostu slaby zasieg. Ale jezeli mialbym kupowac teraz Ave to bym nei kupowal ich. Wstawil bym Philipsy GT 150 i bylbym bardziej zadowolony, poniewaz nie ucinaja pola widzenia nagle i zawsze cos tam wiecej widac. Ale zauwazylem ze wiekszosc osob ktore przerabia auta na xenony nie mysli przez pryzmat polepszenia pola widzenia tylko zeby poszpanowac..jednak powoli wedlug mnie ksenony beda juz tak potoczne niedlugo jak zwykle zarowki. A Teraz mamy bum np. na lampy diodowe. Wczeniej posiadalem Cifa z 93 roku i mialem wszystko przygotowane do xenonow..ale po namysleniu doszedlem do wniosku ze i tak mi sie to nie przyda. A jezeli juz masz zamiar przerabiac cos rob to z glowa ( np. Soczewki hella, poziomowanie i psiku psik) ...i uwazaj na niebieskich ;) albo mnie... Pozdro.

PS. Ja na Twoim miejscu szukal bym Ave II po wypadku..caly osprzet moglbys sobie wzias z stamtąd :) Wiadomo ze wszystkiego naraz nei bedziesz mial ale poskladaj po czesci jak klocki lego;)
« Ostatnia zmiana: 28 Marca 2006, 19:13:36 wysłana przez Jamioł »

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl