Autor Wątek: LAMPY DIODOWE DO JAZDY DZIENNEJ - YARIS II  (Przeczytany 145198 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline herkules

• Toyot Pełzający
  • **
Odp: LAMPY DIODOWE DO JAZDY DZIENNEJ - YARIS II
« Odpowiedź #30 dnia: 20 Czerwca 2011, 22:14:04 »
Tak naprawdę to w pionie jest 70 a w poziomie 90  <diabel>

teraz to dopiero mętlik mam :)
są okrąglaki ale albo 70 mm albo 90 mm ...
Przy okazji - pytałem w ASO czy mają lub czy bawią się w instalację świateł do jazdy dziennej i owszem - mają gotowe zestawy sygnowane logiem Toyki dystrybuowane przez TMP - w zależności od serwisu z robocizną to koszt od 700 do 1000 zl !!! Bawią się również w instalacje dostarczonych przez klienta ale nie pytałem już ile wtedy biorą.

yarisII

• Gość
« Odpowiedź #31 dnia: 20 Czerwca 2011, 22:46:39 »
pewnie biorą 300-500 zł za robotę:) jak dorwe kogos z dziennymi w yarisie to wypytam gdzie kupil i dam znac:)

Offline maluch

• Toyot Pełzający
  • **
    • Praca
« Odpowiedź #32 dnia: 21 Czerwca 2011, 11:57:49 »
Moje ramki pewnie jakiś pracownik poczty mający Yarisa za..użyczył sobie. Jak dojdą chciałbym się zabrać za robotę, ale bez nich nie mogę ruszyć z miejsca  :cry:

Offline maluch

• Toyot Pełzający
  • **
    • Praca
« Odpowiedź #33 dnia: 21 Czerwca 2011, 16:53:52 »
Ściągał ktoś przedni zderzak? Da radę zrobić to samemu, czy trzeba pomocnika do podtrzymania z jednej strony.
PS gdzieś zniknęła mi opcja edycji poprzedniego postu  :|

yarisII

• Gość
« Odpowiedź #34 dnia: 21 Czerwca 2011, 17:23:10 »
Ja sciagalem sam i dalem rade wiec spoko dasz rade :)

Offline maluch

• Toyot Pełzający
  • **
    • Praca
« Odpowiedź #35 dnia: 28 Czerwca 2011, 20:40:25 »
Pracownik poczty chyba jednak nie jeździ Yarisem, albo ramki się mu nie spodobały i postanowił, że jednak mogą trafić do mnie ...
Więc mam już je w domu, średnica jest hmmmm.... od 8,5 do 9 cm, więc trzeba będzie lekko porzeźbić.
PS dziś oglądałem mocowania zderzaka oraz jak jest podwieszany, martwią mnie te górne zaczepy na przednim pasie i przy lampach - strasznie delikatne. Niestety jeden się poddał, więc muszę chyba kupić coś na zapas  <zalamka>

Offline herkules

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #36 dnia: 04 Lipca 2011, 08:08:30 »
Panowie - czy da się wyjąć oryginalne zaślepki w miejscu halogenów bez zdejmowania zderzaka? Czy da się zamontować światła do jazdy dziennej również bez zdejmowania zderzaka? Jeśli nie to w których miejscach mocowany jest zderzak i jaką technikę obrać żeby nie zniszczyć niczego...

Offline bis24

• Toyot Spamer
  • Samochód:: Lexus LBX
« Odpowiedź #37 dnia: 04 Lipca 2011, 08:32:22 »

@czy da się wyjąć oryginalne zaślepki w miejscu halogenów bez zdejmowania zderzaka?=bez problemu
 @Czy da się zamontować światła do jazdy dziennej również bez zdejmowania zderzaka?=tego nie wiem

przedni zderzak w YII mocowany jest na spinki od góry , śruby oraz spinki od dołu, do nadkoli oraz przednich błotników również na spinki. W dieslu jest również osłona plastikowa silnika od dołu, którą również trzeba zdemontować. Demontaż bardzo prosty przy ponownym składaniu proponuje zakupić przynajmniej komplet spinek nowych ponieważ część na pewno ulegnie uszkodzeniu. I jeszcze jedno jak zdemontujesz zderzak już nigdy nie będzie tak równo przylegał do nadwozia jak przed demontażem będą nie równe szpary oraz może jedna ze stron odstawać więcej niż druga w stosunku do prawego lub lewego błotnika.

Offline herkules

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #38 dnia: 04 Lipca 2011, 08:46:57 »

@czy da się wyjąć oryginalne zaślepki w miejscu halogenów bez zdejmowania zderzaka?=bez problemu
 @Czy da się zamontować światła do jazdy dziennej również bez zdejmowania zderzaka?=tego nie wiem

przedni zderzak w YII mocowany jest na spinki od góry , śruby oraz spinki od dołu, do nadkoli oraz przednich błotników również na spinki. W dieslu jest również osłona plastikowa silnika od dołu, którą również trzeba zdemontować. Demontaż bardzo prosty przy ponownym składaniu proponuje zakupić przynajmniej komplet spinek nowych ponieważ część na pewno ulegnie uszkodzeniu. I jeszcze jedno jak zdemontujesz zderzak już nigdy nie będzie tak równo przylegał do nadwozia jak przed demontażem będą nie równe szpary oraz może jedna ze stron odstawać więcej niż druga w stosunku do prawego lub lewego błotnika.

Dzięki za info

Offline maluch

• Toyot Pełzający
  • **
    • Praca
« Odpowiedź #39 dnia: 05 Lipca 2011, 19:43:50 »
Także poważnie zastanawiam się nad zamontowaniem tych świateł bez ściągania zderzaka ... tylko jak popatrzyłem od spodu nie ma za dużo miejsca by porządnie zamocować lampy. One nie są niestety p&p i trzeba jakoś sprytnie je zamocować a na to potrzeba miejsca. Wątpię czy da radę tak zamocować lampy by trzymały się sztywno w samych oprawach, trzeba będzie posiłkować się zderzakiem i dorabiać jakieś mocowania  :roll:także chyba wycieczka do ASO po nowe spinki, chyba że ktoś potrafi znaleźć to na Allegro?
« Ostatnia zmiana: 05 Lipca 2011, 19:45:56 wysłana przez maluch »

Offline bis24

• Toyot Spamer
  • Samochód:: Lexus LBX
« Odpowiedź #40 dnia: 06 Lipca 2011, 07:23:31 »
maluch oryginałów nie zakupisz na alle...
zamienniki są do pupy
cena samych spinek do przedniego zderzaka w ASO JEST POWALAJĄCa <zalamka>=około 40 pln (przynajmniej tyle płaciłem dwa lata temu)

Offline herkules

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #41 dnia: 06 Lipca 2011, 08:59:05 »
Kupiłem ramki przystosowane do montażu halogenów, które zastąpią dotychczasowe, które zaślepiały otwory oraz komplet świateł do jazdy dziennej (takie: http://allegro.pl/swiatla-dzienne-jazdy-dziennej-automat-okragle-i1702381748.html). Doszedłem do wniosku, że ze względu na zdejmowanie zderzaka nie będę robił tego sam. Jestem umówiony w Toyocie - koszt całej imprezy ustaliłem na 150 zł. Jeżeli wszystko pójdzie po dobrej myśli całość zamknie się w kwocie 400 zł. (zestaw proponowany przez Toyotę z montażem to w zależności od stacji od 800 do 1000 zł.)

Pozdrawiam

ps. jestem umówiony w przyszłym tygodniu - jak lampy będą już zamontowane zrobię zdjęcia i wrzucę.
« Ostatnia zmiana: 06 Lipca 2011, 09:11:28 wysłana przez herkules »

Offline maluch

• Toyot Pełzający
  • **
    • Praca
« Odpowiedź #42 dnia: 06 Lipca 2011, 09:45:15 »
Też zdecydowałem się na takie jak Ty, ale mam pewne obawy. Mierzyłeś jak one pasują się w otworze? IMO bez podcinania się nie obejdzie. Jak przymierzysz pstryknij fotkę jak to wygląda. Ja niestety wszystkiego pod ręką nie mam i nie mogę sprawdzić.

Offline herkules

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #43 dnia: 07 Lipca 2011, 07:53:55 »
Też zdecydowałem się na takie jak Ty, ale mam pewne obawy. Mierzyłeś jak one pasują się w otworze? IMO bez podcinania się nie obejdzie. Jak przymierzysz pstryknij fotkę jak to wygląda. Ja niestety wszystkiego pod ręką nie mam i nie mogę sprawdzić.

Maluch - też mam obawy czy będzie idealnie pasowało - rozmawiałem z chłopakami z Toyoty - w razie czego porzeźbią żeby wszystko grało i wyglądało ... :) Gdyby jednak okazało się totalną porażką mam 10 dni na odesłanie ale nie dopuszczam nawet takiej myśli.

Offline maluch

• Toyot Pełzający
  • **
    • Praca
« Odpowiedź #44 dnia: 07 Lipca 2011, 09:40:09 »
Odpowiednie podcięcie i wyprofilowanie tej zaślepki powinno załatwić sprawę, tylko czy komuś będzie się to chciało zrobić dokładnie?
Muszę swoje spróbować sparować i popodcinać tu i tam.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl