Autor Wątek: Brzęczenie pasów  (Przeczytany 36387 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

volti

• Gość
Odp: Brzęczenie pasów
« Odpowiedź #15 dnia: 21 Lutego 2015, 12:52:17 »
Poduszka powietrzna głowy wam pourywa nawet przy niewielkiej stłuczce. W końcu nikt nikogo nie zmusza do zapinania pasów.

RobRoberto

• Gość
« Odpowiedź #16 dnia: 23 Lutego 2015, 21:12:21 »
Ale co do czego? Uważam, że jak ktoś ma zapinać pasy - tak jak ja- to je zapnie, czy brzęczyk piszczy, czy nie.
A pipczenie mnie po prostu irytowało! <taniec> <taniec> <taniec>

Offline herkules

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #17 dnia: 17 Kwietnia 2015, 11:55:06 »
Czy komuś udało się przeprowadzić procedurę w AII ? - wczoraj próbowałem w swoim ale niezbyt wyszło :) - może coś za szybko, za krótko ...

Offline patkrz

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #18 dnia: 17 Kwietnia 2015, 12:10:58 »
Idę sprawdzić ;)

Edit: Nie działa  :-(
« Ostatnia zmiana: 17 Kwietnia 2015, 12:19:03 wysłana przez patkrz »

Offline silatiw

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #19 dnia: 17 Kwietnia 2015, 12:36:30 »
Potwierdzam. Mnie też się nie udaje  :thumbdown:
W związku z tym pytanie: Czy jest to możliwe do zrobienia w ASO?
Mnie by wystarczająco denerwowała i mobilizowała migająca, czerwona ikona niezapiętych pasów.

RobRoberto

• Gość
« Odpowiedź #20 dnia: 17 Kwietnia 2015, 13:20:15 »
a czy w Waszych AII automatyczne zamkniecie drzwi nastepuje TYLKO po przekroczeniu 20km/h z niezapiętymi pasami? U mnie na zapiętych pasach w Auris I FL, przy zapiętych pasach się nie zamykają zamki. Zastanawiam się, co autor miał na myśli tworząc ten system autozamykania?

Offline Nika

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #21 dnia: 17 Kwietnia 2015, 15:05:05 »
Czy komuś udało się przeprowadzić procedurę w AII ? - wczoraj próbowałem w swoim ale niezbyt wyszło :) - może coś za szybko, za krótko ...

Mnie wyłączyli w ASO, poprosiłam przy okazji montowania alarmu po zakupie. Nie, żebym nie chciała zapinać pasów, bo robię to zawsze jak tylko wsiadam do auta. Ale często na siedzenie pasażera rzucam torebke czy laptop i mi pipało  :cheesy:
Żyj i daj żyć innym.

Offline BiKej

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #22 dnia: 17 Kwietnia 2015, 15:25:57 »
Ale często na siedzenie pasażera rzucam torebke czy laptop i mi pipało  :cheesy:
kładź to na podłodze pasażera, nie na siedzeniu. Bardzo popularna u złodziejaszków jest metoda kradzieży takich rzeczy z siedzeń - albo otwierają drzwi, zabierają i uciekają, lub w gorszym wypadku wybijają boczną szybę, kiedy ty stoisz np. na światłach. Raczej wtedy nie zostawisz auta na ulicy i nie pobiegniesz za nim... o ile byś była w stanie go dogonić..
Toyota Auris Hybrid 2014,
Toyota Auris 1.6 124 KM Premium 2008
wcześniej Ford Mondeo MK3 2.0 TDCI 130 KM, Daewoo Nubira II 2.0 CDX, wiele samochodów flotowych

Offline Nika

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #23 dnia: 17 Kwietnia 2015, 15:32:16 »
o ile byś była w stanie go dogonić..

Nigdy nie goniłabym złodzieja. Można stracić nie tylko portfel, ale i życie.

Przy tej okazji mam pytanie jak działa w AII ta blokada drzwi. Podczas jazdy nie słyszę, żeby cokolwiek zabrzęczało w drzwiach, czyli pewnie się nie blokują. 
Żyj i daj żyć innym.

Offline Rafał1

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Corolla1.5 MY22
« Odpowiedź #24 dnia: 17 Kwietnia 2015, 15:40:07 »
U mnie w TS nic sie nie blokuje o nawet dobrze. W przypadku odpukać wypadku jeszcze miałbym drzwi zamknięte i z zewnątrz kto je otworzy ? Zanim oczywiście przyjedzie Straż z dużym sprzętem jak kolwiek to brzmi

Offline BiKej

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #25 dnia: 17 Kwietnia 2015, 15:44:06 »
W przypadku odpukać wypadku jeszcze miałbym drzwi zamknięte i z zewnątrz kto je otworzy
Z tego co się orientuję, to jeśli blokada drzwi jest blokadą fabryczną - w razie wypadku jest zwalniana.
Toyota Auris Hybrid 2014,
Toyota Auris 1.6 124 KM Premium 2008
wcześniej Ford Mondeo MK3 2.0 TDCI 130 KM, Daewoo Nubira II 2.0 CDX, wiele samochodów flotowych

Offline silatiw

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #26 dnia: 17 Kwietnia 2015, 20:11:05 »
Cytuj (zaznaczone)
Przy tej okazji mam pytanie jak działa w AII ta blokada drzwi. Podczas jazdy nie słyszę, żeby cokolwiek zabrzęczało w drzwiach, czyli pewnie się nie blokują.
Wydaje mi się, że jest to opcja zamontowanego alarmu. U mnie to wygląda tak, że drzwi blokują się powyżej 20 km/h i pozostają zablokowane do otwarcia prawych lub lewych przednich. Jest to dość kłopotliwe kiedy trzeba szybko wysadzić kogoś z tylnego siedzenia, ponieważ sam sobie nie otworzy :shock:. Żeby nie urwał klamki, trzeba pamiętać (jeśli nie otwieramy swoich drzwi), odblokować zamki przyciskiem (w drzwiach kierowcy). Podobno inaczej nie da się tego skonfigurować. Porażka.
Opcję automatycznego blokowania można oczywiście wyłączyć.

RobRoberto

• Gość
« Odpowiedź #27 dnia: 17 Kwietnia 2015, 20:13:26 »
Cytuj (zaznaczone)
Wydaje mi się, że jest to opcja zamontowanego alarmu. U mnie to wygląda tak, że drzwi blokują się powyżej 20 km/h i pozostają zablokowane do otwarcia prawych lub lewych przednich. Jest to dość kłopotliwe kiedy trzeba szybko wysadzić kogoś z tylnego siedzenia, ponieważ sam sobie nie otworzy :shock:. Żeby nie urwał klamki, trzeba pamiętać (jeśli nie otwieramy swoich drzwi), odblokować zamki przyciskiem (w drzwiach kierowcy). Podobno inaczej nie da się tego skonfigurować. Porażka.
Opcję automatycznego blokowania można oczywiście wyłączyć.
u mnie po blokadzie jak pasażer chce otworzyć to niestety nie otworzy. Tylko od strony kierowcy klamka otwiera wszystkie zamki. Trochę to denerwuje bp pasażer często chce urwać klamke :-)

Offline odyso

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #28 dnia: 17 Kwietnia 2015, 20:27:45 »
Brzęczyk pasów w AII wyłącza się z poziomu komputera diagnostycznego (czy jest również procedura "ręczna" nie wiem). Z tego co pamiętam można zaprogramować odrębnie dla kierowcy i odrębnie dla pasażera przedniego fotela.

Offline Kopytoszczak

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #29 dnia: 19 Kwietnia 2015, 20:10:45 »
A mnie jak te pipanie  wk..., to wkładam klucz od drzwi (od domu) w zapięcie i po problemie :cheesy:

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl