Autor Wątek: Radio w Yarisie (F)  (Przeczytany 44460 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Smok

• Gość
Radio w Yarisie (F)
« dnia: 12 Sierpnia 2004, 23:49:26 »
Można też zamontować cd-rom od kompa- tanio i czyta mp3

GAK

• Gość
Radio w Yarisie (F)
« Odpowiedź #1 dnia: 13 Sierpnia 2004, 09:19:20 »
cd-rom to taka minimalistyczna wersja ;)
nie wiem jak dokladnie jest z podlaczeniem nieoryginalnej zmieniarki CD do radia toyoty... gdzies kiedys czytalem ze costam sie moze ewentualnie dac... ale nie wiem jak to doklodnie jest... a jezeli chcialbys kupic oryginalna do toyoty to bedzie pasowac ale zaplacisz nie mniej niz 1k pln... a za ta cene masz glosniki (zestaw rozdzielny) i uzywane radyjko z cd... i jakosc nieporownywalnie lepsza.
ja uzywam radia sony w srodku z 1 cd. jak chce zmienic to wycioagam plyte zmieniam i juz... jest chociaz co robic na swiatlach. do tego mam pilota przy kierownicy... i juz zapomnialem ze oryginalny kaseciak istnieje ;) a przy sprzedazy zdemontuje wszystko i juz.

jezeli chcesz sluchac muzyki jak to okresliles to po pierwsze wymien glosniki... chyba ze juz to zrobiles... budowa jakiegokolwiek audio (nawet z cd-romem) na tych co sa w standardzie to pomylka jakas. najlepiej wstawic w drzwi wooferki a tam gdzie sa oryginalne glosniki,  gwizdki. oryginalne odkrecic i schowac do pudelka do czasu sprzedazy auta ;)
taki zestaw rozdzielny w rozmiarze 16,5cm to koszt ok 350-400 pln mniej nie ma co wydawac bo efektu nie bedzie. do tego przydaloby sie wygluszyc (chociaz troche) drzwi no i pierscienie lub plastiki z allegro zeby jakos ten glosnik przymocowac. pamietaj ze tam jest malo miejsca i glosnik nie moze byc za gleboki... poczytaj w innych tematach.

w ostatecznosci mozna wstawic w miejsce oryginalnych wspolosiowe rozmiar 10 cm... zaplacisz o 150pln mniej ale to juz nei bedzie to ;)

do calosci jakies radyjko... np uzywane z allegro... albo radyjko plus zmieniarka... jak tam wolisz i pierwszy zestaw gra. do tego jest mozliwosc pozniejszej rozbudowy o wzmacniacz i skrzynke do bagaznika.

pozdr g.

Darus

• Gość
Radio w Yarisie (F)
« Odpowiedź #2 dnia: 20 Sierpnia 2004, 15:29:56 »
W wwtcki podlaczylismy normalnie seryjny CD od mojego AVE i fajnie chula :)

CoOljaCk

• Gość
Radio w Yarisie (F)
« Odpowiedź #3 dnia: 21 Sierpnia 2004, 21:49:46 »
Cytat: Smok
Można też zamontować cd-rom od kompa- tanio i czyta mp3

ciekawej jak Ci cd-rom przeczyta mp3 bez kompa :)

Smok

• Gość
Radio w Yarisie (F)
« Odpowiedź #4 dnia: 22 Sierpnia 2004, 21:13:09 »
Ponoć można. Mam nawet schemat jak to podłączyć.

tco_tm

• Gość
Radio w Yarisie (F)
« Odpowiedź #5 dnia: 22 Sierpnia 2004, 21:24:44 »
Hehe. Ano czyta. Slychac takie zzzggzszzzrrrzszpiiiiitiiiiiiiiizzzzzzzzggggg.

:mrgreen:

Artur

• Gość
Radio w Yarisie (F)
« Odpowiedź #6 dnia: 22 Sierpnia 2004, 22:53:20 »
W kwestii przypomnienia (bo było na starym forum).
Do oryginalnego radia w Yarisie można podpiąć jedynie oryginalną zmianiarkę.
Chyba, że zastosuje sięspecjalny interface umożliwiający podłączenie innych zmieniarek. Koszt takiego interface'u to 330zł. Pytanie tylko czy warto...

GAK

• Gość
Radio w Yarisie (F)
« Odpowiedź #7 dnia: 23 Sierpnia 2004, 09:15:21 »
alpine i pioneer... a modele... dowolne musza miec wyjscia na wzmacniacz badz zmieniarke jak uzywasz... no i ogolnie to co Ci pasuje cenowo.

Artur

• Gość
Radio w Yarisie (F)
« Odpowiedź #8 dnia: 23 Sierpnia 2004, 09:23:39 »
Czyli nie szukać żadnych Sony czy innych Kenwoodów?
A jeśli chodzi o niezawodność to Alpine czy Pioneer - twoim zdaniem?

GAK

• Gość
Radio w Yarisie (F)
« Odpowiedź #9 dnia: 23 Sierpnia 2004, 10:10:32 »
ja mam sony ;) no dobry jest do lupu cupu... mozna go tam jakos wyregulowac ale przy najblizszej okazji kupie pionka...

czy pionek czy alpine... lepiej alpine ale jest drozszy :(
g.

Artur

• Gość
Radio w Yarisie (F)
« Odpowiedź #10 dnia: 23 Sierpnia 2004, 10:21:23 »
Dzięki za opinię. Faktycznie różnica w cenie między Alpine a Pioneerem jest niemała. Nowego Pioneera można na Allegro kupić już od niecałe 500zł. Alpine'ów prawie nie ma, a w sklepie ceny od ponad 800zł.

Iceman

• Gość
Radio w Yarisie (F)
« Odpowiedź #11 dnia: 24 Sierpnia 2004, 10:41:39 »
Cytat: GAK
ja mam sony ;) no dobry jest do lupu cupu... mozna go tam jakos wyregulowac ale przy najblizszej okazji kupie pionka...

czy pionek czy alpine... lepiej alpine ale jest drozszy :(
g.

Tragedia. Zmieniłem JVC na Sony i zaczynam szukać ponownie JVC. Lepsza dynamika i barwa . Sony to fakt lupu cupu.

GAK

• Gość
Radio w Yarisie (F)
« Odpowiedź #12 dnia: 24 Sierpnia 2004, 11:04:12 »
ja mam dosc wysoki model sonego wiec ma sporo ustawien... mozna go naregulowac tak zeby brzmial "normalnie" ale ogolnie nie polecam ;)
g.

Artur

• Gość
Radio w Yarisie (F)
« Odpowiedź #13 dnia: 24 Sierpnia 2004, 12:50:42 »
No, no. Nigdy nie miałem na temat grajków Sony dobrego zdania, ale szczerze przyznam, że nie spodziewałem siętakich opinii na Forum :)

Jackal

• Gość
Radio w Yarisie (F)
« Odpowiedź #14 dnia: 24 Sierpnia 2004, 12:57:25 »
Co kto lubi, bo tu chyba zależy jakiej muzyki sięsłucha, nie? Jedne sprzęty maja lepsze basy inne środek, itd. Słyszałem że Blaupunkt ma bardzo dobre brzmienie, ale jakoś to niemieckie wzornictwo mnie nie przekonuje.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl