Autor Wątek: Radio w Yarisie (F)  (Przeczytany 44483 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

ZACHARY

• Gość
Radio w Yarisie (F)
« Odpowiedź #75 dnia: 17 Stycznia 2005, 23:40:47 »
Nie wiem, jakich wzmacniaczy Panowie używacie, ale wiem, że dobry wzmacniacz o dużej wydajności prądowej przy głośnej muzyce grzeje bardzo.

NoAbla

• Gość
Radio w Yarisie (F)
« Odpowiedź #76 dnia: 17 Stycznia 2005, 23:42:14 »
Sober, to zalezy co robisz w samochodzie :D:D:D:D - bez zartow - mnie sie wydaje ze fajnie wyglada wzmak pod szklem w miejsce kola zapasowego

Offline Sober

• Toyot Chodzacy
Radio w Yarisie (F)
« Odpowiedź #77 dnia: 17 Stycznia 2005, 23:48:29 »
Cytat: NoAbla
Sober, to zalezy co robisz w samochodzie :D:D:D:D

Hehe, to prawda, ale z drugiej strony przy romantycznym pimpirimpim sie raczej nie przegrzeje :)

mnie sie wydaje ze fajnie wyglada wzmak pod szklem w miejsce kola zapasowego

Może i fajnie, nie wiem :) Ale pod szkłem to już wentylacji na pewno nie ma ;-) poza tym szkło Ci nie peka od wibracji? ;-) A na serio to wydaje mi sie ze jak ktos sie bawi w glosniki w bagazniku to wtedy wzmacniacz tam ma sens.
Seat Leon Cupra :D

NoAbla

• Gość
Radio w Yarisie (F)
« Odpowiedź #78 dnia: 17 Stycznia 2005, 23:49:34 »
mialem na mysli material przeroczyty jakies plexi moze?

Offline Sober

• Toyot Chodzacy
Radio w Yarisie (F)
« Odpowiedź #79 dnia: 17 Stycznia 2005, 23:53:58 »
Cytat: ZACHARY
Nie wiem, jakich wzmacniaczy Panowie używacie, ale wiem, że dobry wzmacniacz o dużej wydajności prądowej przy głośnej muzyce grzeje bardzo.

Ja bede zasilal tylko przedni zestaw i nie słucham dyskochłamu wiec mysle ze bedzie ok. Głośność wystarczy mi porównywalna z seryjnym radyjkiem a to jakos sie nie rozgrzewa do czerwonosci ;-)

Co do wzmaka to wlasnie sobie kupilem Audisona LRx 2.150 i własnie czekam aż mi koleś prześle :)

NoAbla

• Gość
Radio w Yarisie (F)
« Odpowiedź #80 dnia: 17 Stycznia 2005, 23:55:40 »
No dobra a co powiedzcie na zestaw do czterech glosnikow od Toyoty (camry) wspomagane przez wzmacniacz podpiety pod Pioneera DEH-3630?

Offline Gosiek

• Toyot Chodzacy
Radio w Yarisie (F)
« Odpowiedź #81 dnia: 18 Stycznia 2005, 08:05:36 »
Gosiek, ee tam szuter - pojezdzil sobie tym radyjkiem po dziurach. A co do budowania Audio na podstawie tego badziewia to szczerze odradzam. (a i nie mowie ze moj Yarecki ma CD - mowie o jezdzeniu innymi Yarkami - z czego jeden salonowy - i jak sie czlowiek przejechal po krakowskiej i karmelkowej - to bylo widac roznice pomiedzy Yareckim CD a Pioneerem)

NoAbla miałam na myśli drogęszutrową po której jeździ ciężki sprzęt (droga leśna), pozatym kocie łby też były testowane oraz standardowe drogi w Polsce niemieszczące sięnawet w kalsie odśnieżania - płyta nie przeskakuje...

RedPoint jesteś z Łodzi to masz blisko - wpadnij na spota do Sadyby sam sięprzekonasz. Radio to tylko podstawa równie ważne jest to co za Nim... A radio seryjne do najgorszych sięnie zalicza i ma zdecydowaną przewagęnad wszystkimi innymi - nie zachęca złodziei...

Offline Janooop

• Toyot Chodzacy
Radio w Yarisie (F)
« Odpowiedź #82 dnia: 20 Stycznia 2005, 13:33:11 »
W yarisie nie ma nawiewu pod siedzeniem to wystepuje od corolki i to tez jak pamietam w wyzszej opcji :athunbsup
Janooop vel. Quinnolite to powiedział

ZACHARY

• Gość
Radio w Yarisie (F)
« Odpowiedź #83 dnia: 20 Stycznia 2005, 14:47:41 »
Cytat: Janooop
W yarisie nie ma nawiewu pod siedzeniem to wystepuje od corolki i to tez jak pamietam w wyzszej opcji :athunbsup

Coś takiego :shock: nie wiedziałem :chmmm

No to pozostaje martwić siętylko "grawitacyjnym" przepływem powietrza

Offline Sober

• Toyot Chodzacy
Radio w Yarisie (F)
« Odpowiedź #84 dnia: 21 Stycznia 2005, 13:42:26 »
Cytat: Darsoft
Pytanie do Kogoś co sięna tym naprawdęzna  :cidea
Jakie typy radyjek sa montowane  fabrycznie w Yarysach ( tych po liftingu)
Czy są to radyjaka porównywalne, czy  któreś jest lepsze??
Interesuje mnie radyjko z CD.

Ja mam Panasonic (po FL)

Cytat: Darsoft

Mam też pytanie jak dostać siędo radyjka  firmowego?
Krok po kroku, bo mam silne łapy i jak znam życie coś połamie bez instrukcji :csad
 I proszęnie odpowiadać w stylu " to już było!!"  :modlitwa  :csmoker . Szukałem nie  znalazłem. :shock: .  Jestem w dość dużej potrzebie  w tym temacie i proszę o odpowiedź :cwalbrush . Już jestem  wdzięczny.
Darek

Jeszcze w tym wątku był link do strony bigmana

Puffy

• Gość
Radio w Yarisie (F)
« Odpowiedź #85 dnia: 22 Stycznia 2005, 15:07:20 »
Ja mam wersjęSol z 2004r. Najfajniejsze w niej jest sterowanie przy kierownicy, wbrew pozorom bardzo przydatne i poręczne rozwiązanie. Trochęwkurzające są klawisze do przełączania - numeryczne-zbyt nisko, trzeba odrywać wzrok od jezdni... Sprzęt faktycznie nie najlepszej jakości. Uważam, że najwięcej dałoby zmiana głośników na dobre, markowe, nie oszczędzając na kosztach specjalnie. Samo rodio szczególnie na kompakcie gra dość czysto, choć dla wprawnego audiofila słuchać trzaski i szumy. Zaletą radia jest wysoka czyłość FM. No i ładnie wkomponowane jest w kokpit, raczej nie buchną go też. Kable pewnie też nie najlepszej jakości są. A montujący sprzęt audio zawsze powtarzają, że klasa sprzętu jest taka, jaki jest jego najsłabszy element...

Offline jackcorporation

• Początkujący
Odp: Radio w Yarisie (F)
« Odpowiedź #86 dnia: 24 Marca 2015, 21:34:09 »
Pytam, bo nigdzie nie znalazłem jednoznacznej informacji,
czy panele radia w Yaris I są dowolnie wymienne, tzn. w mojej jest ten podstawowy
podający tylko częstotliwość radia, temperaturę, czy można wstawić ten drugi z możliwością obsługi nawigacji, RDS mając fabryczny odtwarzacz magnetofonowy?

Czy jest to na zasadzie plug & play?

Na allegro są za małe pieniądze, a jest to coś czego mi brakuje.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl