Pany zestaw wybrany, ale jeszcze fizycznie go nie mam. Taki aby było coś lepiej niż fabrycznie. Zasięgnąłem jeszcze info w sklepie i warsztacie jednocześnie.
Tarcze ty i przód Brembo PRIME LINE - UV Coated
Klocki przód SDT Brakes/Galfer Sport 1050
Klocki tył Ferodo Premier
Tarcze to tak cenowo nad środkiem w sklepie zakupu i do tego mają czarne zabezpieczenie ponoć. Cenowo nad były ATE, a pod Textar. Mam nadal te czarne ori Ridex i co jak co, ale na czarnym tak rudej nie widać. Samemu nie można malować w czasie gwarancji, bo się ją straci. Z zabezpieczeniem jest tak, że trudno ocenić je, bo każdy w danym przypadku może mieć inne warunki środowiskowe. Ale jednak czarne to nie jasne zabezpieczenie. To samo tak wyszło, chciałem coś innego tańszego niż Zimmermann, a jednocześnie też dobrego. Nazwa kojarzy mi się z czymś więcej poza kompromis cena/jakość i przyzwoitość. A do tego tarcze są czarne jak Ridex.
Tak naprawdę o poprawie decydują bardziej klocki niż tarcze. Dlatego na przodzie będą takie, może trochę drogie, ale mniej mają pylić i mimo lepszej sprawności, mają być delikatne dla tarcz. Liczę jeszcze na rabacik.
A na tyle ponoć lepsze notowania mają Ferodo, od innych bliskich cenowo o których myślałem, czyli Tekstar.
Czy orientujecie się ile mam czasu, km jak na zakrętach już obecnie te blaszkowe czujniki zaczynają bzyczeć na przodzie ?