Pytanie czy spokojnie mogę pojeździć jeszcze te 11 miesięcy, czy lepiej to od razu zrobić?
Dla spokoju lepiej szybko zmienić , zima idzie i 10W zwolni z płynnością raczej , filtr też bo tam zostanie coś tego 10W .
A to firma przed sprzedażą zaoszczędziła na oliwie , oj nie ładnie . Auto ma nalatane 140000tyś. km tak ?
Trochę muszę naprostować sprawę. Być może jest to 10w30, nie 40. Sprawdzę to wieczorem.
To i to , to nie to co powinno być ,zmieniaj lepkość i wybierz co chcesz ,lub do czego masz przekonanie i zaufanie . Choć w instrukcji jest 10W30 a 10W40 nie ma , to są to raczej skrajności . Max skrajności w instrukcji to 15W40 i 20W50.
Jeśli o olejach wiesz tyle co o pracy księgowych, to raczej nie dawaj innym rad w sprawach olejowych...
Zrozumiałość stwierdzenia mojego o księgowych w motoryzacji jest banalnie prosta . Kolego coś cię boli/zabolało , ja się nie zmienię jestem jaki jestem i dobrze mi z tym . A ty jakoś tendencyjnie , nic nie wnosząc atakujesz moje posty , czyżby sens tu bycia i pisania obrał inną postać i cel . Do moderatora/administarcji proszę szepnąć koledze coś na ucho, zanim rozpędzi/nakręci się za bardzo na mściwą krucjatę krzyżową .