Co ciekawe chyba wszystkie z Włoch - z doświadczenia wiem że tam leja 10w40 w aso.
Tak stan jest gdy olej się przegrzewa na pierścieniu przez dłuższy czas.
Podejrzewam że to jazda na autostradzie z duza prędkością.
Co do właścicieli to w większości mocno dbający o auta.
Raz 5W30 ,teraz 10W40 i pewność prysnęła w ASO . No już widzę jak tam dbają o auta

, wystarczy sobie kupić jakiś od nich bezpośrednio. Było utarte ,kupujesz z Włoch/Francji nie oczekuj zadbanej fury , no chyba że pośrednik poczyści . Tam sami użytkownicy ,serwis i heja ile fabryka , oni są dalej ,wiedzą że te obecne auta wieczne nie są ,a nawet nie na lata . Nie dyskutują z ASO , katują i potem taki finał .
Taki stan będzie przy 10W HC bo temp. za wysoka i utleniając się sporo pozostanie ,na takie waruny PAO lepszy będzie.
Zdaje sobie sprawę, że kontrolka temp. oleju nie jest popularna,
Ja chciałbym to mieć , no ale ani toyota ani VW starsze i inna marka ,nie pomyśleli o tym

. Nie do końca my o tym decydujemy niestety .
Na marginesie , możesz w ustawieniach zmienić sobie,abyś na stronie miał 50 postów ,wtedy ilość stron drastycznie spada i inny przegląd jest . Ja mam teraz 38 stronę .
Zauważyłem że niektóre bańki na necie mają jeszcze oprócz tego kodu dopisek "GO" a na tej bańce tego nie ma. Z czego to wynika, a może to podróba? Aha i pisze jeszcze made in France
Zależy na jakim necie , to co Motul to produkuje .