Ile km, mogę napisać w ch..j
95%to autostrada, lecę 550km w jedną stronę za 10 dni wracam i tydzień bujam się po mieście i znowu autostrada i tak od 9 lat więc sam widzisz że zrobiłem trochę. Ja jestem z tej starej daty rocznik 73 od 91r jeżdżę tylko Japończykami, jestem im skarby to wiem jedno jeśli dbasz o auto, odwdzięczę ci się tym samym przede wszystkim wymieniać wszystkie płyny na czas dla silnika olej to jak dla nas krew. Jestem i zapraszam wszystkich� odwiedzić forum oilclub.pl tam dostaniecie wszystkie informacje na temat kolei nowych przepracowanych i wszelkich dodatków. Ja jako pierwszy dostałem zaszczyt używać środka firmy archoil Nano C5. Są dwa rodzaje modyfikator i regenerator wszystko zależy od przebiegu silnika. Używam od początku jak wyszły i powiem jedno że działa i to bardzo działa zmieszczę tarcie zmniejsza zużycie silnika zmniejsza spalanie.Mam w domu 3 Lexusy w tym 2 hybrydy każde auto przerobiło trasę w/w i po wlaniu tego nano C5 w każdym widziałem różnicę.
Wracając do oleju, nie lejcie byle czego, to się nie opłaci, ja wiem że tanio nie jest ale Amsoil jak i Enoes to najlepsze co może być. 2 Hybrydy mają już nalotu powyżej 300k i pięknie chodzą. Rozrząd nie był jeszcze robiony, nic nie dzwoni.Na YT na kanale R2D nie raz był robiony test Eneosa i wypada rewelacyjnie w stosunku do innych olejów sam mam zlane dwie butelki i mam wysłać do testu ale brak czasu....
Pozdrawiam
W sumie bardzo dużo napisałeś o wszystkim i o niczym
Jedno jest pewne co już dawno zaobserwowałem czyli oleje i "tajna" wiedzą wokół nich mogą stać się obiektem zainteresowań niczym filatelistyka, wędkarstwo, wspinaczka wysokogórska ba nawet kiedyś poznałem pana który tak opowiadał o zaworach kulowych które były dla niego najważniejsze bez których świat by się nie rozwinął

w sumie ledziu Nie odpowiedziałem na Twoje pytanie czy coś się zmieniło.W stosunku do Amsoil to zauważyłem taką różnicę że dłużej trzyma bursztynowy kolor
I tu duży plus dla Ciebie za szczerość czyli zestawienie Twoich zainteresowań wzmacnianych przez przekaz marketingowy firm olejowych + jutubowe badania laboratoryjne z szarą rzeczywistością. Nic nie zaobserwowałeś i nigdy nic nie zaobserwujesz bo żaden z tych testów nie odpowie Ci na pytanie które wcześniej zadałem.
Ja łącząc pewne kropki i doświadczenia oraz wiedzę ludzi działających na otwartych organizmach czyli silnikach w ujęciu zwykłych warsztatów oraz miejsc gdzie składa się silniki wyczynowe do sportu podchodzę do oleju pedantycznie ale zdrowo.
Do tego obcując z motoryzacją od strony technicznej i obserwując jakie są używane oleje w jakich silnikach to spokojnie mogę stwierdzić że ta cało ideologia olejowa jest tylko dla jednych sposobem na spędzenie czasu a dla innych sposobem na zarabianie.
Do tego jeszcze jest jedna kwestia czyli motoryzacja takich krajów jak Francja, Włochy, Belgia, Szwajcaria itd.gdzie samochody się olewa i nie olejem a ciepłym moczem. Serwisy są robione jak się komu przypomni, oleje lane na pałę i niemalże wszystko co komu podejdzie pod rękę.
Dlatego powtórzę zapodajemy olej silnikowy taki jak dopuszcza producent, dobierany według tego jak użytkujemy auto a nie co nam się wydaje modne w pogoni za nowinkami, interwały około 15k.km. w zależności od warunków jazdy.