odgrzewam kotleta, by zostawić te dane dla potomności. Sam takich nie znalazłem.
Właśnie wymieniłem radio, ze zwykłego cd (jak na zdjęciach w pierwszym poście) na takie samo z obsługą mp3.
Obydwa wyglądają podobnie, ale to tylko pozory - o czym sam się przekonałem. Kupiłem radio z mp3 podrapane z brzydkim panelem, ale za to w super cenie. Postanowiłem zmienić panel radia, tzn. zostawić panel/plastik od mojego cd a przełożyć tylko bebechy z kupionego mp3.
Pierwszy zonk - panel połączony jest z płytką obsługującą przyciski sterowania, a złącze tej płytki jest w tych radiach w różnych mejscach. Więc trzeba wymienić także tą płytkę. Łatwo ją odkręcić, ale śrubki mocujące tą płytkę nie zgadzają się w 100 %. Kolejny zonk - wyświetlacz w radiu z mp3 jest 1 mm wyżej niż w modelu cd, górne przyciski są 2 mm wyżej niż w radiu cd, dolne o dziwo się zgadzają. Po przełożeniu płytki nie działają klawisze numeryczne pod wyświetlaczem.
Wniosek - panelu nie da się przełożyć. Jak ktoś zamierza kupić radio mp3 to tylko w bardzo dobrym stanie.
Kolejna zauważona rzecz - bardzo często na zdjęciach w używanych radiach są wytarte pionowe pasy po obu stronach radia - ten defekt po zamontowaniu jest niewidoczny - przykrywają to listwy boczne.
I po "primo ultimo" potrzebny jest adapter przewodu antenowego. W radiu cd przewód antenowy (typowy wtyk z bolcem) montuje się bezpośrednio w okrągłym wejścu w radiu. W modelu z mp3 jest inny port - prostokątkny.
Znalazłem na allegro:
http://allegro.pl/adaptor-antenowy-do-toyota-radio-din-20cm-i3706581939.html

zdjęcia wziąłem z allegro.
Czy ktoś wie, jak bez tego adaptera podłączyć antenę? czy istotny jest ten niebieski przewód na zdjęciu?