blackadder, ja moją previękupowałem rok temu. Z previami jest jak z innymi autami, musisz starannie wybrać, no może wybór jest mniejszy

Ale jeśli chodzi o vany to dalej po roku użytkowania twierdzęże nie ma alternatywy - jeśli mówimy o używanych.
Ja kupiłem moją ponieważ była od I właściciela, bezwypadkowa, serwisowana - sprawdzałem pełną historięitd. Ale to nie jest wymóg - jak widać na forum, wiele aut ma olbrzymie przebiegi i radzi sobie ok. Usterki nie są aż takim zmartwieniem - przesiadłem sięz camry, która była jednym z najlepszych aut na świecie i nie doznałem szoku - pozatym jest sporo typowych spraw. Jednak są problemy z warszatatmi - w niektórych dziedzinach.
Co do Twoich pytań to:
1. zmierzęi podam

2. GL jest bardziej komfortowa, wiem że np GL ma niezależne zawieszenie z tyłu a inne nie.
3. Nie nie ma takich wersji.
4. Widziałem jeden egzemplarz kolegi z forum - skóra - to był niesamowity widok, wg mnie w polsce będzie prawie niemożliwe znaleźć coś takiego.
5. Ja moją kupiłem z uszkodzonym EGR - odłączyłem go, pozatym wczoraj założyłem nowe tarcze na przód (450zł z montażem - lukasy), wcześniej naprawiałem dziurawe rurki od klimy - 350 zł z napełnieniem. Więcej usterek chyba nie było. Mam auto z 96 roku.
No i jeszcze jedno - ja żałujęże nie mam AWD