Autor Wątek: Zakup PREVI  (Przeczytany 27516 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

eltech

• Gość
Zakup PREVI
« Odpowiedź #75 dnia: 15 Czerwca 2005, 19:13:51 »
Ja tarcze kupowałem o ile mnie pamięć nie myli po 150 zł za szt.

blackadder

• Gość
Zakup PREVI
« Odpowiedź #76 dnia: 27 Czerwca 2005, 13:15:21 »
Czesc. Od jakiegos już czasu przymierzamy siędo Vana. Ostatecznie padło na Previę, rocznik 95, ASB, koniecznie 4 kapitańskie. Mam więc kilka pytań:

1. Jakie są dokładne wymiary wewnątrz Previi od tylnej klapy do przednich foteli?
2. Czym sięróżni wersja LE od GL?
3. Czy bywa wersja z 6 kapitańskimi fotelami?
4. Czy pojawia sięw ogóle skórzana tapicerka w Previach z tego rocznika? Bo jakoś jeszcze w ogłoszeniach nie trafiłem. Trochęsie przyzwyczailiśmy do ASB i skóry ;)
5. Jak często pojawiają sięjakieś usterki? Z tego co czytam to jest baardzo różnie.

pozdrawiam

Offline bartek

• Toyot Pełzający
  • **
    • http://dzieciaki.com
Zakup PREVI
« Odpowiedź #77 dnia: 28 Czerwca 2005, 07:36:12 »
blackadder, ja moją previękupowałem rok temu. Z previami jest jak z innymi autami, musisz starannie wybrać, no może wybór jest mniejszy :) Ale jeśli chodzi o vany to dalej po roku użytkowania twierdzęże nie ma alternatywy - jeśli mówimy o używanych.
Ja kupiłem moją ponieważ była od I właściciela, bezwypadkowa, serwisowana - sprawdzałem pełną historięitd. Ale to nie jest wymóg - jak widać na forum, wiele aut ma olbrzymie przebiegi i radzi sobie ok. Usterki nie są aż takim zmartwieniem - przesiadłem sięz camry, która była jednym z najlepszych aut na świecie i nie doznałem szoku - pozatym jest sporo typowych spraw. Jednak są problemy z warszatatmi -  w niektórych dziedzinach.
Co do Twoich pytań to:
1. zmierzęi podam :)
2. GL jest bardziej komfortowa, wiem że np GL ma niezależne zawieszenie z tyłu a inne nie.
3. Nie nie ma takich wersji.
4. Widziałem jeden egzemplarz kolegi z forum - skóra - to był niesamowity widok, wg mnie w polsce będzie prawie niemożliwe znaleźć coś takiego.
5. Ja moją kupiłem z uszkodzonym EGR - odłączyłem go, pozatym wczoraj założyłem nowe tarcze na przód (450zł z montażem - lukasy), wcześniej naprawiałem dziurawe rurki od klimy - 350 zł z napełnieniem. Więcej usterek chyba nie było. Mam auto z 96 roku.
No i jeszcze jedno  - ja żałujęże nie mam AWD :)

montemax

• Gość
Zakup PREVI
« Odpowiedź #78 dnia: 28 Czerwca 2005, 10:10:11 »
Ja szukałem Previ przez dwa lata. Wcześniej jeździłem Camry 97r i to właśnie tym autem jeździłem po calej Polsce. Obejżalem może z 30 Previ. WSZYSTKIE byly po takich dzwonach , że nie moglem sięzdecydować :)  Zrobiłem w poszukiwaniu auta z 6000 km. W akcie desperacji kupiłem Nissan  Serena 2l diesel 95r. (autko fajne jednak zdecydowanie mniejsze od Previ , nie mówiąc o osiągach) W końcu dostałem telefon , że w komisie w Warszawie stoi Previa z 92r. Pojechałem i kupiłem bez zastanowienia. Auto było prawie idealne pomijając niebieskie diody w przednim pasie i kilka innych upiększaczy. Jak siępóźniej okazało auto było również walnięte z przodu po lewej stronie. Efektem tego jest to ,że np. leciała mi woda przez przednią szybę.
Nie sądzężeby udało sięw Polsce kupić Previębezwypadkową. Kiedyś te auta kosztowały masępieniędzy naturalnym odruchem pierwszego właściciela była rekompensata części kosztów. Chyba kazdy wie o czym piszę.
Pozdrawiam

Offline bartek

• Toyot Pełzający
  • **
Zakup PREVI
« Odpowiedź #79 dnia: 28 Czerwca 2005, 10:54:50 »
Cytat: montemax
Nie sądzężeby udało sięw Polsce kupić Previębezwypadkową. Kiedyś te auta kosztowały masępieniędzy naturalnym odruchem pierwszego właściciela była rekompensata części kosztów. Chyba kazdy wie o czym piszę.

Ja nie wiem ?
Te auta kosztowały i kosztują dalej masępieniędzy - a do tego o ile dobrze pamiętam w ogóle od niedawna są w ofercie - moja była kupowana w salonie w niemczech. Jednak jeśli trafi sięna I właściciela to jest duża szansa na bezwypadkowość. Z tego co widziałem to sporo previi jeździ w firmach, moja też jest z firmy.

blackadder

• Gość
Zakup PREVI
« Odpowiedź #80 dnia: 28 Czerwca 2005, 12:26:09 »
bartek, dzieki za odpowiedz. Co do 6 kapitanskich i skory, to tak myslalem  :(

Odnosnie wymiarow, to czekam :)

LE/GL - czyli lepiej szukac GL. hmm bo wlasnie znalezlismy, tylko jest LE. Zobaczymy co bedzie za tydzien, dwa. Moze sie cos nowego poojawi.

A alternatywy niestety za bardzo nie ma. Najpierw chcielismy Forda Windstara. Niedrogi, duzy i pojemny, max wypasiony w tym skora. Rownoczesnie zastanawialismy sie nad Chryslerem Grand Voyagerem. Drozszy, ale nadal wypasiony i duzy. Jak sie okazalo, ze te samochody sa dosc awaryjne, a czesci straasznie drogie i jeszcze gosciu od Forda Windstara powiedzial, zeby go nie kupowac, bo sam ma i juz ma go dosc, to zaczelismy sie rozgladac za czyms innym. I padlo na Previe :)

pozdrawiam

Offline bartek

• Toyot Pełzający
  • **
Zakup PREVI
« Odpowiedź #81 dnia: 28 Czerwca 2005, 13:09:16 »
właśnie o to chodzi z innymi vanami. Jest taka opinia, że najlepiej mieć nówke i po 3 latach sprzedawać i znam gościa, który tak właśnie zrobił, mając od nowości sprzedał po 3 latach bo sam siębał napraw.
Co prawda ktoś kiedyś mówił że jeśli van to tylko previa lub espace, bo nie będzie problemu z częściami jak coś.
Amerykańce fajnie wyglądają, super wyposażenie ale mogą być problemy z awaryjnością.

montemax

• Gość
Zakup PREVI
« Odpowiedź #82 dnia: 28 Czerwca 2005, 18:46:55 »
Co do wymiarów. hmm
Jutro mogędokładnie zmierzyć, a tak na szybko to z tyłu spokojnie wchodzą drzwi łazienkowe (od przednich foteli do tylnej klapy) Mój sąsiad kupił Previęz tego powodu , że tylko do tego auta wchodzą ramy (do obrazów ponieważ jest producentem) które kupuje za granicą i odbiera na cle. Mierzył i do żadnego innego auta by nie weszły. Większy od Previ jest VW T4 ale to już inna klasa samochodu.

blackadder

• Gość
Zakup PREVI
« Odpowiedź #83 dnia: 28 Czerwca 2005, 19:32:51 »
montemax, tak mniej wiecej to wiem ile ma, zalezaloby mi na dokladnym wymiarze :)

gabrish

• Gość
Zakup PREVI
« Odpowiedź #84 dnia: 28 Czerwca 2005, 19:49:58 »
Wersja GL i 4WD ma niezależne zawieszenie tylnych kół ale tylko 4WD naprawde dobrze sięprowadzi....szczegónlnie w złych warunkach. Jeżeli kupisz samochód zadbany to raczej nie będzie problemów. Ja sięzastanawiam czy by nie sprzedać swojej :P

montemax

• Gość
Zakup PREVI
« Odpowiedź #85 dnia: 29 Czerwca 2005, 17:04:00 »
Wymiary Previ wewnętrzne, mierzone na wysokości oparć foteli (minej więcej połowa wysokosci bryły wewnętrznej) Od tylnej klapy do przednich foteli 240cm. od przednich foteli do kokpitu (dokładnie do najbardziej wystającej części) 80cm. Szerokość auta 146 cm. Wysokość wewnątrz 118 cm.

blackadder

• Gość
Zakup PREVI
« Odpowiedź #86 dnia: 29 Czerwca 2005, 18:44:02 »
montemax, dzieki za wymiary :) . Sporo miejsca jest, to fajnie.

eltech

• Gość
Zakup PREVI
« Odpowiedź #87 dnia: 11 Lipca 2005, 00:58:27 »
no pewnie ja wożęna rozłożonym 2 i 3 rzędzie arkusze blachy o wymiarach 2,5 na 1,25 mb.  fakt że troszkęsięzawija z przodu za fotel ale za to mam zamkniętą klapębagażnika. Kiedyś wiozłem też profil stalowy o długości 4,1mb położony po skosie od przedniej szyby i wystawało mi tylko 15cm z samochodu więc nie mogłem zamknąć klapy. A gabarytowo na zewnątrz nie jest nasza prevka dużo większa od normalnego przeciętnego auta. obszerne wnętrze zawdzięczamy silnikowi schowanemu pod podłogę

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl