Autor Wątek: Verso a konkurencja  (Przeczytany 84837 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

mix-tra Tarnów

• Gość
Odp: Verso a konkurencja
« Odpowiedź #45 dnia: 12 Stycznia 2012, 18:40:47 »
Jeżeli chodzi o Previę to tylko benzyna 2.4, najlepiej z automatem. Ten diesel z Avensis to porażka do Previi, kompletnie tam nie pasuje i nie daje sobie rady więc trzeba go cisnąć a wtedy wysokie spalanie nie dziwi no ale żeby aż tyle to chyba coś nie tak z tym egzemplarzem.
Tak wszystko ok ale benzyna i jeszcze automat pod lawetę ? Raczej nie bardzo . Takie spalanie wyszło na trasie z laweta , na lawecie Picnic 2.2 Td prędkość ok 110km/h

Offline Milos

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Lexus IS + NX
« Odpowiedź #46 dnia: 12 Stycznia 2012, 18:58:54 »
No, pod lawetę to ja bym wziął nie Previę tylko Land Cruisera, może być i V8 (benzyna) :grin:  ewentualnie Hiluxa czy starego 4 Runnera.
« Ostatnia zmiana: 12 Stycznia 2012, 19:00:31 wysłana przez Milos »
My Toyota is Fantastic :)

mix-tra Tarnów

• Gość
« Odpowiedź #47 dnia: 12 Stycznia 2012, 19:02:37 »
Ha ha ha nie ma nic lepszego jak terenówka pod lawetę ale one to dopiero lubią sobie wypić a w dobie kryzysu .... :grin:

Offline Milos

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #48 dnia: 12 Stycznia 2012, 20:46:42 »
Nie więcej niż Previa Twojego brata  :grin: W końcu są to samochody do tego między innymi przeznaczone. Ale co ja tam wiem, nigdy nawet lawety nie ciągnąłem   :grin:

levyy1986

• Gość
« Odpowiedź #49 dnia: 12 Stycznia 2012, 21:07:07 »
Panowie... to wątek "verso a konkurencja" robicie OT  <zolta> o previach, sharanach, lawetach jeepach...
Potem, ktoś coś konkretnego chce na forum znaleść to zawsze jakieś pierdoły są powciskane i burdel się robi :police:  aa i jeszcze navara...

Offline Milos

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #50 dnia: 12 Stycznia 2012, 21:17:15 »
No ale do lawety to różne auta mogą stanowić konkurencję dla Verso  :grin: ok, żartowałem, niech władze to skasują i nie ochrzaniaj mnie już tak bo sam ten wątek kiedyś założyłem  :cool:

A poważnie to akurat Previa (używana) może być konkurencją, sam się zastanawiałem nad takim rozwiązaniem przed kupnem Verso i czasem się zastanawiam czy nie byłoby lepiej. No ale co nowe to nowe, choć latek i kilometrów szybko przybywa  <sternik>

PS Tak poza tym to uważam, że najgorzej jak na forum jest nudno a piszący nie zawsze muszą myśleć o potomnych, którzy tu wejdą za 10 lat tylko czasem piszą coś po prostu do siebie. Na tym polega idea forum, to nie wikipedia  <diabel>
« Ostatnia zmiana: 12 Stycznia 2012, 21:21:22 wysłana przez Milos »

mix-tra Tarnów

• Gość
« Odpowiedź #51 dnia: 12 Stycznia 2012, 21:21:26 »
ok to jak w temacie jeśli Verso jest dla Ciebie wystarczającym samochodem to nie widzę sensu abyś go zmieniał na Previę  :grin: Póki co ja osobiście nie widzę żadnej kokurencji dla Verso :)

PS Tak poza tym to uważam, że najgorzej jak na forum jest nudno a piszący nie zawsze muszą myśleć o potomnych, którzy tu wejdą za 10 lat tylko czasem piszą coś po prostu do siebie. Na tym polega idea forum, to nie wikipedia  <diabel>
tak tak tak  <brawo> albo jak kiedys rzekł pan premier Marcinkiewicz yes yes yes  <diabel>

Po pierwsze przypominam o opcji edycji postów, po drugie to dział techniczny i tu piszemy NA TEMAT a nie po to żeby nie było nudno

Eddie
« Ostatnia zmiana: 13 Stycznia 2012, 07:14:25 wysłana przez eddie »

Offline Milos

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #52 dnia: 12 Stycznia 2012, 21:30:55 »
Póki co ja osobiście nie widzę żadnej kokurencji dla Verso :)

I to jest najlepsze podsumowanie tego wątku  <brawo>  Choć Ty pewnie kupiłbyś w tej klasie Tourana :-)
A co do Previi to ja myślałem o tej aktualnej, jest piękna tylko b. ciężko ją kupić w Europie.

mix-tra Tarnów

• Gość
« Odpowiedź #53 dnia: 12 Stycznia 2012, 21:36:57 »
  Choć Ty pewnie kupiłbyś w tej klasie Tourana :-)

Często z różnych względów musimy wybierać mniejsze zło :) słowo "kupiłbyś" jest w tym przypadku nie na miejscu bo jestem zwolennikiem tylko Toyoty ( nasz podjazd : Previa D4D 2004r , Avensis Verso D4D 2005r , i najwspanialsza Cari 96r 3s-fe ) ale jeśli jest albo będzie potrzeba Sharana to i on tam będzie wykluczając jakieś inne badziewia typu Espace czy tez jakiaś Dacia  :grin:
A jest jakaś nowsza Previa ?? :roll: Faktycznie jest  i nie wiem jak mi to umkneło i dodam tylko jeszcze że laska jest naprawdę piekna az dech zapiera ;)
« Ostatnia zmiana: 12 Stycznia 2012, 22:09:49 wysłana przez mix-tra Tarnów »

Offline Horus

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #54 dnia: 13 Stycznia 2012, 00:21:43 »
 <brawo> Previa! Mmmm.... mniam, mniam!  <brawo> Nawet stara - za to nowa!  <taniec>

« Ostatnia zmiana: 13 Stycznia 2012, 00:23:18 wysłana przez sanchopan »

mix-tra Tarnów

• Gość
« Odpowiedź #56 dnia: 13 Stycznia 2012, 09:19:26 »
Super samochodzik ale gdybym miał wybierać wybrałbym tylko w kolorze białym :)

Offline mgenek

• Moderator
  • Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #57 dnia: 13 Stycznia 2012, 10:39:56 »
Super samochodzik ale gdybym miał wybierać wybrałbym tylko w kolorze białym :)

Biała perła rządzi.
Brat ma mazdę cx9. Jak powiedział, że będzie biała to spowodował początkowo lament z mojej strony ale jak zobaczyłem jak to wygląda... - jest super.
pzdr.
Michał

mix-tra Tarnów

• Gość
« Odpowiedź #58 dnia: 13 Stycznia 2012, 10:42:25 »
Pare lat temu sądziłem że już jest koniec z białymi samochodami ale ... czas zrobił swoje :)

Offline Milos

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #59 dnia: 13 Stycznia 2012, 19:36:00 »
Naprawdę nie chcę robić bałaganu, ale tak dokładnie to dział techniczny jest tu:

http://forum.toyotaklub.org.pl/index.php?board=17.0

A tu jest dział użytkowników modelu Verso, którzy jak sądzę mogą rozmawiać na tematy ich interesujące, nie koniecznie techniczne.

A żeby nie robić off topu, powtórzę że Previa naprawdę piękna  :grin:

Poproszę z silnikiem 3.5 V6, automatem i jasną skórą. Może być biały choć niekoniecznie. W przeciwieństwie do Sienny Previą można w miarę komfortowo poruszać się także po mieście i to jej ogromny plus.
« Ostatnia zmiana: 13 Stycznia 2012, 19:38:02 wysłana przez Milos »

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl