Autor Wątek: Verso a konkurencja  (Przeczytany 84815 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

mix-tra Tarnów

• Gość
Odp: Verso a konkurencja
« Odpowiedź #60 dnia: 13 Stycznia 2012, 20:30:18 »
3.5 V6 może być ale ten automat do mnie jakoś jeszcze nie przemawia. Może jak będzie 60 na karku ale jeszcze nie teraz  :grin:

Offline Milos

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Lexus IS + NX
« Odpowiedź #61 dnia: 14 Stycznia 2012, 19:28:10 »
W aucie tej klasy kijek to lekki obciach, to auto nastawione na maksymalny komfort jazdy. Dlatego też tak jak i w Siennie skrzynia manualna w połączeniu z silnikiem 3.5 nie jest w ogóle oferowana bo i po co. Z wiekiem nie ma to nic wspólnego, bardziej z doświadczeniem i czasem potrzebami :grin: 

PS Janmor - dzięki za ankietę  :-)
proszę
Janmor
« Ostatnia zmiana: 14 Stycznia 2012, 20:44:18 wysłana przez Janmor »
My Toyota is Fantastic :)

Offline Horus

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #62 dnia: 14 Stycznia 2012, 19:57:41 »
Tak w temacie ankiety - C4 Picasso miałem i... wolałbym nie wspominać. <zolta>
Generalnie auto pomyślane jako fajne, elektronika dopracowana pod kątem uprzyjemniającym życie i jazdę.
Za to wykonanie i serwis... no nie wiem jak to określić. Hm... powiem tak: wenę, talent można mieć, mieć średni, mieć niewielki albo... nie mieć. I tak to można określić.
Tak jak jakość.
Czy też jej...
Brak.
I tyle w tym temacie.

P.S. Zagłowałem na Forda, mimo że rdzewieją. Ale i tak o niebo lepiej niż powyższy.

mix-tra Tarnów

• Gość
« Odpowiedź #63 dnia: 14 Stycznia 2012, 21:50:17 »
Z wiekiem nie ma to nic wspólnego, bardziej z doświadczeniem i czasem potrzebami :grin: 

PS Janmor - dzięki za ankietę  :-)
proszę
Janmor

Dlatego wolałbym manuala ;) Jak będę starszy , wolniejszy mniej sprawny to właśnie wtedy automat będzie mnie wyręczał . To tak samo jak jazda na tempomacie , osobiście mnie nudzi już po 10 minutach i w żaden sposób nie potrafię się odszukać  <diabel>

Offline Horus

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #64 dnia: 14 Stycznia 2012, 22:28:22 »
U mnie to nie kwestia wieku, a wygody.
Życie trzeba sobie ułatwiać. :)

mix-tra Tarnów

• Gość
« Odpowiedź #65 dnia: 14 Stycznia 2012, 22:31:08 »
Ta kwestia u mnie to nudy  :grin:

Offline Horus

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #66 dnia: 14 Stycznia 2012, 22:34:23 »
Ta kwestia u mnie to nudy  :grin:

W pewnym sensie - racja.
Na przykład jadąc wsią słowacką długą na nudne(!) 8 km, to żeby nie przekroczyć przypadkiem 50 km/h, wygodnie(!) jest włączyć tempomat. Jak się go posiada.
Aktualnie w Verso nie posiadam, ale w takich sytuacjach, w innych autach był przydatny. Mimo, że na codzień raczej go nie używałem :)

mix-tra Tarnów

• Gość
« Odpowiedź #67 dnia: 14 Stycznia 2012, 22:39:05 »
Jeśli chodzi o ograniczenia to faktycznie zwracam honor - super sprawa  :-)

Offline Horus

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #68 dnia: 14 Stycznia 2012, 22:48:51 »
Czyli piąteczka! :)
Nie chciałbym urazić Szanownego Kolegi, więc powiem w ten sposób.
Przez lata dziwiłem się ludziom, co to chcieli w swoim aucie posiadać szyberdach: na co to im, po co, w jakim celu itd. Podobnie z czujnikami cofania.
Dopiero jak sam zacząłem jeździć autem z tymi gadżetami, w każdym kolejnym też je chcialem.
A teraz mam automat i choć dziadkiem nie jestem, po dziadkowemu nie jeżdżę - to sobie chwalę.
Aha! Po aucie z automatem jednak kupiłem takie bez - Avensisa akurat. Auto niezgorsze, całkiem, całkiem. ;)
Jednak sprzedałem i kupiłem Verso z CVT. Nie wiem co mnie bardziej bolało w Avenie: serce, rozum czy noga... lewa.  <taniec>

janmor

• Gość
« Odpowiedź #69 dnia: 14 Stycznia 2012, 22:50:01 »
Jeśli chodzi o ograniczenia to faktycznie zwracam honor - super sprawa  :-)

Druga sprawa, przy większych silnikach obligo automat ... choć kumpel z ASO, który ma identyczny model jak ja spalił sprzęgło  :grin: no cóż....
Trzecia sprawa, żona i skrzyżowania.... czy muszę coś dodawać???  <diabel>

Offline Horus

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #70 dnia: 14 Stycznia 2012, 22:55:15 »
Zgadzam się, choć z jednym zastrzeżeniem: żona ma mieć... własne 4 kółka   <brawo>

mix-tra Tarnów

• Gość
« Odpowiedź #71 dnia: 14 Stycznia 2012, 22:56:43 »
No zgodzę się z wami ale może to kwestia nawyku , przyzwyczajenie itd. nie wiem. Jeździłem automatem w różnych markach ale na pewno na dzień dzisiejszy takiego samochodu nie kupie. Żona moja także nie bardzo chciała automata choć wiem że jakby raz spróbowała to już by go nie oddała  <diabel> Wiem natomiast jedno jeśli automat to tylko made in japan najlepiej ze skrzynia AISIN  :grin:

-------------

Zgadzam się, choć z jednym zastrzeżeniem: żona ma mieć... własne 4 kółka   <brawo>
Innaczej być nie może  <diabel>
« Ostatnia zmiana: 14 Stycznia 2012, 23:05:42 wysłana przez SZYMON14 »

Offline Milos

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #72 dnia: 14 Stycznia 2012, 22:59:18 »
Automat super sprawa, miałem wcześniej w Camry. Verso mam niestety z manualem ale tylko dlatego, że CVT mi nie pasowała. Następne auto koniecznie z automatem, bez tego nawet nie podchodzę! Oczywiście do automatu i silnik musi być odpowiedni bo z cieniutkim silnikiem to z dwojga złego już z manualem jest mniejsza męczarnia.

A w dużym minivanie typu Previa czy Sienna skrzynia manualna to czysty bezsens. W Verso jakoś jeżdżę ale coraz bardziej mnie denerwuje to machanie łapami nogami w korkach  :grin:

mix-tra Tarnów

• Gość
« Odpowiedź #73 dnia: 14 Stycznia 2012, 23:00:38 »
Nio nie wiem mi w previ manual nie przeszkadza  :grin:
Ale w miasto to zdecydowanie wolałbym Yarisa  :grin: i może byc nawet w automacie  <diabel>
« Ostatnia zmiana: 14 Stycznia 2012, 23:02:12 wysłana przez mix-tra Tarnów »

Offline Milos

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #74 dnia: 14 Stycznia 2012, 23:01:32 »
No z tym cieniutkim dieslem to z automatem by się raczej nie dało jeździć więc manual to jedyna sensowna opcja :grin:

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl