Gdyby kogoś interesowało, to zamówiłem sobie folie ochronne 3M Ventureshield, które nakleiłem na progi - pod te plastikowe zabezpieczenia i na poziomą część zderzaka z zabezpieczeniem rantu zderzaka.
Folie są docinane indywidualnie - wg zrobionego przeze mnie własnego szablonu. Znalazłem 2 firmy w internecie, które były skłonne to wyciąć wg mojego projektu (wybrałem oczywista tańszą).
Folia naklejana na mokro, prawie nie widoczna gołym okiem ale o to mi chodziło. Chromowe listwy jakoś do mnie nie przemawiają.
Te folie na progi zabezpieczą, mam nadzieję, wrażliwe miejsce o którym w którymś wątku była mowa - styk plastikowej nakładki z lakierem, który po kilku latach użytkowania powoduje korozję blachy.
Lokalne firmy, które zajmują się zawodowo oklejaniem zażyczyły sobie za ten zakres około 300zł (z robocizną). Obstawiam, że i tak nie miałbym wyciętych "wyobleń" na folii.
Jedynym problemem było wklejenie folii w te zagłębienia pod nakładkami, ale folia jest na tyle elastyczna, że udało się to w końcu zrobić. Gdybym miał pod ręką suszarkę pewnie poszłoby jeszcze sprawniej.
Gdyby ktoś był zainteresowany szczegółami, to zapraszam na priv.