Autor Wątek: dedykowana nawigacja do Auris  (Przeczytany 178868 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline KoralK

• Toyot Chodzacy
Odp: dedykowana nawigacja do Auris
« Odpowiedź #30 dnia: 14 Października 2014, 06:57:34 »
Spasowanie idealne, kolor plastików rownież taki sam, podświetlanie do wyboru rożne kolory w tym rownież taki sam jak w aurisie, szybkość działania bardzo dobra, szybsza od oryginału, wtyczki pasują wszystkie, oparta na Windows CE wiec każda mapa działa, jeżeli kupisz z modułem gsm będzie działać maps.google.pl oczywiście online :-) dostęp do internetu itd,  zrobili rownież do nowego aurisa ale nie pasuje do wersji z już zamontowana seryjnie nawigacja, trochę sie wkopałem ze wydałem w toyocie ponad 2 tys na touch&go ale nie miałem wyjścia bo chciałem rownież dach panoramiczny, a to było tylko w komplecie dach i navi nie wiem co ma dach do navi ale tak właśnie w Polsce sprzedaje sie auta :-( chcesz pan panoramę musisz pan kupić navi to jakiś dramat !!! Wyglada tak: http://www.oemcargps.com/images/tll/TOYOTA_AURIS.jpg

Nie bardzo rozumiem co oznacza że nie pasuje do wersji która posiada już oryginalną navi?

Offline mechu

• Toyot Spamer
    • Meszyński Car Audio
« Odpowiedź #31 dnia: 14 Października 2014, 08:14:18 »
kolor plastików rownież taki sam,

Auris mial 4 kolory tapicerki wiec szansa trafienia w kolor to 25%
(były: black, metal grey, dark grey, silver)

Offline paul_krakow

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #32 dnia: 14 Października 2014, 09:08:09 »
Spasowanie idealne, kolor plastików rownież taki sam, podświetlanie do wyboru rożne kolory w tym rownież taki sam jak w aurisie, szybkość działania bardzo dobra, szybsza od oryginału, wtyczki pasują wszystkie, oparta na Windows CE wiec każda mapa działa, jeżeli kupisz z modułem gsm będzie działać maps.google.pl oczywiście online :-) dostęp do internetu itd,  zrobili rownież do nowego aurisa ale nie pasuje do wersji z już zamontowana seryjnie nawigacja, trochę sie wkopałem ze wydałem w toyocie ponad 2 tys na touch&go ale nie miałem wyjścia bo chciałem rownież dach panoramiczny, a to było tylko w komplecie dach i navi nie wiem co ma dach do navi ale tak właśnie w Polsce sprzedaje sie auta :-( chcesz pan panoramę musisz pan kupić navi to jakiś dramat !!! Wyglada tak: http://www.oemcargps.com/images/tll/TOYOTA_AURIS.jpg

Nie bardzo rozumiem co oznacza że nie pasuje do wersji która posiada już oryginalną navi?

oznacza to że, kupując nowego aurisa rocznik od 2013 może również kupić z navi system touch&go i np. możesz mieć chęć zamiany na to:

http://www.autodvdgps.com/car-dvd-gps-navigation-with-dualcore3zone-pop-3gwifi20-disc-cdc-dvd-recording-phonebook-game-for-2013-2014-toyota-auris-p-4030.html

niestety jak wyjmiesz navi seryjną ta z linku powyżej nie będzie pasować, żeby móc założyć navi z linku trzeba kupić aurisa bez seryjnej navi, ze zwykłym radiem.

producent navi z linku dodał adnotacje :     This item can’t be used in the cars with nav.system

dodam od siebie że navi toyota nie dorasta do pięt navi z powyższego linku, ja niestety jestem skazany na to " toyotowe " dziadostwo ;-(

« Ostatnia zmiana: 14 Października 2014, 09:10:46 wysłana przez paul_krakow »

Offline paul_krakow

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #33 dnia: 14 Października 2014, 09:09:36 »
kolor plastików rownież taki sam,

Auris mial 4 kolory tapicerki wiec szansa trafienia w kolor to 25%
(były: black, metal grey, dark grey, silver)

tapicerki może i miał różne kolory, ale plastiki w tunelu środkowym jak również otaczające nawiewy i radio są w takim samym kolorze w każdej wersji Aurisa

Offline akwidzynski

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #34 dnia: 14 Października 2014, 09:53:00 »
Ok wielkie dzięki za info - mam ostatnie pytanie: a mianowicie jak z jakością wzmacniacza wbudowanego w tą nawigację ? czy słuchałeś na fabrycznych głośnikach czy je również wymieniłeś ?

Offline paul_krakow

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #35 dnia: 14 Października 2014, 10:25:56 »
na fabrycznych dla mnie grało dobrze szczególnie jakość muzyki z płyt DVD, której nigdy nie osiągniesz w seryjnej navi

Offline akwidzynski

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #36 dnia: 14 Października 2014, 10:31:22 »
NIe masz starej navi do sprzedania, czy pozbyłes sie razem z autem ? : :grin:

Offline paul_krakow

• Toyot Pełzający
  • **

Offline akwidzynski

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #38 dnia: 14 Października 2014, 10:37:39 »
Wygląda przyzwoicie - dzięki za foto.
Musze potargować się ze sprzedawcą  :cheesy:

Offline mechu

• Toyot Spamer
    • Meszyński Car Audio
« Odpowiedź #39 dnia: 14 Października 2014, 11:29:17 »
plastiki w tunelu środkowym jak również otaczające nawiewy i radio są w takim samym kolorze w każdej wersji Aurisa

Sa rozne i dodatkowo jasniejszy odcien zmienil sie delikatnie chyba w 2008/9r

czek dis ałt:

Offline paul_krakow

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #40 dnia: 14 Października 2014, 11:32:50 »
pokazałeś zdjęcia z przed liftu i po lifcie, przy zakupie navi należy podać te informacje

Offline KoralK

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #41 dnia: 14 Października 2014, 12:41:05 »
Nie chcę konfabulować ale jestem przekonany że skoro oryginalne radio można bez problemu zamienić na oryginalną navi to nie powinno być problemu z podmianą oryginalnej navi na inny sprzęt.

Offline akwidzynski

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #42 dnia: 14 Października 2014, 12:59:13 »
Ooo to ja mam wersję I FL czyli tą niby ciemniejszą - koleś poinformował, że nie robi problemów z ewentualnym zwrotem.
No zobaczymy jak uzbieram kasę  :grin:

Offline akwidzynski

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #43 dnia: 15 Października 2014, 15:24:28 »
Reasumując co do nawigacji do Aurisa I przed FL jest wersja 9005, a po wersja 9030 różnią się kolorem oraz kółeczkiem na pokrętłach.
Programowo pewnie też, ale tego nie było mi dane sprawdzić  <taniec>

Offline fazibazi

• Moderator
  • Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #44 dnia: 05 Lutego 2016, 19:36:01 »

razem z autem, a tak wygląda spasowanie plastików i koloru:

Mógłbyś podesłać mi te fotki na priv? Mam w planach zakup czegoś takiego do swojej Auris I:

http://www.aliexpress.com/item/Free-Shinpping-Android-System-Car-DVD-player-For-Toyota-Auris-GPS-RADIO-3G-WIFI-USB-GPS/32603430697.html?spm=2114.13010208.99999999.267.ED6Ry9

lub to:

http://www.aliexpress.com/item/Free-Shipping-Quad-Core-Android-4-4-Car-Radio-For-TOYOTA-AURIS-COROLLA-HATCHBACK-COROLLA-2012/32503889999.html?spm=2114.13010208.99999999.261.ED6Ry9

Które z tych miałeś? Różnią się układem klawiszy, portów IR,mikrofonów i pokretłami. Osobiście podobają mi się te karbowane. Bebechy pewnie te same w obydwu...
AURIS I 2011 HSD LPG - ecowarrior
Webasto TTE z GSM, VIOFO A119, iCar pro do HA i takie tam..

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl