Autor Wątek: dedykowana nawigacja do Auris  (Przeczytany 178827 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline m.i.p.s.

• Toyot Pełzający
  • **
Odp: dedykowana nawigacja do Auris
« Odpowiedź #60 dnia: 27 Kwietnia 2016, 18:42:03 »

Jakby było w dobrej cenie to mogę protestować
Docelowo bedzie za ok 2100 pln

ps. kilka dni temu montowałem chinczyka androida do rav4.
Jakies nieporozumienie ta stacja (na platformie Premium S100) - najwiekszym zonkiem jest ekran - nie ma multidotyku - mape powiększysz (podwojny klik) ale nie zmniejszysz a ze np google maps pamietaja ostatnie ustawienie to jestes w kropce.

A nie działa sposób z dwuklikiem, ale po drugim dotknięciu nie odrywać palca, tylko przesuwać góra-dół, żeby powiększyć/pomniejszyć?

Offline tomasz.k

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #61 dnia: 27 Kwietnia 2016, 18:58:20 »
Ja ich tam wiele nie mam. Chyba całe trzy. A to trochę mało żeby się przełączać między taka kupą funkcji.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Offline tomasz.k

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #62 dnia: 27 Kwietnia 2016, 21:45:08 »
Co do map Google to żaden problem dodać przyciski do zoom. Ale nie zmienia to faktu że jak interfejs nie jest przystosowany do pojedynczego dotyku to będą problemy.

Offline cookie

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #63 dnia: 27 Kwietnia 2016, 22:19:50 »
Tak chciałem odświeżyć temat...ale w temacie tej nawigacji http://allegro.pl/ShowItem2.php?item=6133780567&reco_id=59ba8077-0cb4-11e6-bf35-028b7cd84653&ars_rule_id=201
Ktoś jej używa bo jak do tej pory przeszukałem wątek i nic nie znalazłem konkretnego?
Jeśli ktoś takową posiada to proszę o jakieś konkretne info czy warto się w to ładować bo 1500zeta to też kasa nie mała a szkoda na szajs wywalić. Kumpel kupował od tego gościa do Opla tyle że na Windows CE i mówi że śmiga super. Ta niby jest na Androidzie ale który system lepszy?
VVT-i

Offline tomasz.k

• Toyot Pełzający
  • **
dedykowana nawigacja do Auris
« Odpowiedź #64 dnia: 27 Kwietnia 2016, 22:33:21 »
Trochę inne możliwości. Windows dobry tylko do wbudowanych aplikacji i nawigacji. Android pozwala praktycznie wszystko to co na tablecie czy telefonie. Tutaj widzę starą wersję, ale akurat 4.4 jest ok i praktycznie wszystko dziala. Jak chcesz wiedzieć jak bedzie to działać to kup sobie tablet w Tesco, Auchan itp za 120zl. Ekran będzie podobny, wydajność też. Tylko obudowy i tunera nie będzie.

Offline mechu

• Toyot Spamer
    • Meszyński Car Audio
« Odpowiedź #65 dnia: 28 Kwietnia 2016, 09:08:00 »
A nie działa sposób z dwuklikiem, ale po drugim dotknięciu nie odrywać palca,

Juz nie sprawdze bo klient pojechal.
Co jeszcze mi sie przypomniało to bardzo kiepskie rozpoznawanie mowy w google.
Nie działa komenda "zadzwoń do ..." - google nie widzi kontaktow z telefonu po bt.

Offline alf1969

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #66 dnia: 10 Maja 2016, 21:21:57 »
Nabyłem radyjko Made in China.
Zamontowałem, jak będzie się spisywać czas pokarze.
Będę w miarę upływu czasu informował jak się spisuje.
Radio śmiga na Windows CE.

http://www.fotosik.pl/zdjecie/9c3c9b26799fdbc9
"Nie ma ludzi niewinnych są tylko źle przesłuchani " Feliks Dzierżyński

Offline hazet3

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #67 dnia: 11 Maja 2016, 07:07:01 »
No to czekamy na relację , a jak spisuje się odbiór i jakość dzwięku stacji radiowych ?

Offline paul_krakow

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #68 dnia: 11 Maja 2016, 08:08:34 »
gdzie kupiłeś i jaki koszt ?

Offline tomasz.k

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #69 dnia: 11 Maja 2016, 09:18:29 »
Właśnie pytanie głównie jak audio i odbiór FM, bo to często w chinczykach problem z tego co czytam opinie.

Offline robikon

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #70 dnia: 11 Maja 2016, 17:13:02 »
Nabyłem radyjko Made in China. Zamontowałem, jak będzie się spisywać czas pokarze.
Czy czas już choć trochę "pokarał"? :cheesy:
Jeżeli tak, to daj jakieś info.

Offline alf1969

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #71 dnia: 11 Maja 2016, 17:39:44 »
Właśnie pytanie głównie jak audio i odbiór FM, bo to często w chinczykach problem z tego co czytam opinie.
Nie jestem melomanem, nie ocenię jak bardzo jakość różni się od radyjka Toyoty.
Moim zdaniem porównywalnie.
Stacje FM ..... na cóż tu już jest odczuwalna różnica, do tej pory w garażu nie występowały żadne zakłócenia.
Teraz już tak dobrze nie jest ale radio stacji nie gubi, pogarsza się nieznacznie jakość.
gdzie kupiłeś i jaki koszt ?
Kupiłem na allegro przez polskiego dystrybutora. Nim to zrobiłem przekopałem alibabe, aliexpress i wyszło na to że może i zaoszczędzę coś około 100, tylko kto będzie później w razie awarii bawił się w między kontynentalne wysyłki gwarancyjne.
Nawet takiej czcionki nie mam żeby do nich napisać lub postawić jakieś znaczki  :grin: .
Koszt to całe 1125 pln.

Miało być plug and play i prawie było.
Metalowe uchwyty da się przełożyć bez problemu jednak nie pozwalają one wsunąć radyjka do końca. Trzeba było z nich zrezygnować i zamontować tylko na zatrzaski.
Do tego, środkowy dolny zatrzask był odrobinę szerszy niż wymagany (0,4 mm). Musiałem go lekko zwęzić.
Wydawało by się że 800 MHz jak na procesor i 256 MB pamięci to mało, a mimo to Automapa wczytuje się bardzo szybko. Bluetooth bez problemu łączy się z telefonem. Wcześnie był bluetooth Nokii i było czasami dość problematyczne uzyskanie połączenia. Na plus Nokii był mikrofon zewnętrzny, teraz jest w przedniej obudowie radia.
Książka telefoniczna skopiowała się do pamięci radia błyskawicznie  :good: , wyszukiwanie w książce odbywa się podobnie jak w telefonie tylko na szczęście ikonki są zdecydowanie większe. Dotyk działa precyzyjnie, jest jeszcze dołączony rysik lecz nie bardzo wiem po co.
Przyciski do sterowania radiem z kierownicy działają jak powinny.
Nie miałem jeszcze okazji pobawić się wszystkimi ustawieniami.
W miarę na bieżąco będę informował jak radio się sprawdza w eksploatacji.
Zdecydowałem się na ten zakup ze względu na to że:
pasuje w miejsce fabrycznego i dobrze się prezentuje,
nie potrzeba żadnych przejściówek, złączek, modułów do sterowania z kierownicy,
nie potrzeba żadnych kieszeni montażowych, ramek ozdobnych ani ramek maskujących,
gwarancja na terenie Polski, a nie jak to czytam "wysyłka z magazynu zagranicznego".
Nie jestem jak wspominałem audiofilem, słucham w drodze praktycznie tylko radia i to bez oznajmiania tego przechodniom.
"Nie ma ludzi niewinnych są tylko źle przesłuchani " Feliks Dzierżyński

Offline cookie

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #72 dnia: 11 Maja 2016, 20:44:11 »
To ja też napiszę kilka słów o swoim modelu - może się komuś przydać na przyszłość. Swoją posiadam od ok 2 tyg. i już parę rzeczy mogę napisać. Moja wersja stacji multimedialnej jest oparta na Androidzie 4.4 bo moim zdaniem zwiększa to jej funkcjonalność. Niestety idzie to również w parze z ceną.

Na pierwszy rzut co się rzuca to różnica w kolorze. Moja jest lekko jaśniejsza od fabrycznej tapicerki i to w pochmurny dzień widać - w słońcu już zdecydowanie mniej. Jest to pewien mankament ale liczyłem się z tym kupując nieoryginalną część. Nie jestem aż takim estetą. Problem z niespasowaniem stacji w oryginalne miejsce występował również u mnie...trzeba trochę "rzeźbić" ale jest to spokojnie do ogarnięcia. Samo podłączenie kabli itp. to typowe plug&play bez problemów.

Jeśli chodzi o wykonanie i jakość działania to jestem pod wrażeniem jak na chiński zamiennik. Android chodzi płynnie i bezproblemowo. Sprzęt posiada wbudowane Wi-Fi dzięki czemu można sobie ściągać aplikacje ze sklepu Google - dokładnie tak samo jak na zwykłego smartfona. GPS działa bardzo szybko - umieściłem antenę pod tapicerką a mimo to za każdym razem mam full satelit. Bluetooth idealnie złapał telefon...mankamentem za to jest mikrofon umieszczony na przedniej części radia. Niestety nie jest on najwyższych lotów i rozmówca słyszy różne niechciane dodatkowe dźwięki. Co prawda jest z tyłu wyjście osobne na zewnętrzny MIC (co pewnie poprawi jakość) ale jeszcze go nie sprawdzałem.
Odtwarzacz MP3/WAV itp. plików muzycznych działa idealnie. Korektor/equalizer ma kilka wbudowanych trybów i oczywiście ręczne ustawienia. Odtwarzacz DVD również działa bez zastrzeżeń...spokojnie można oglądać filmy w czasie jazdy. Są również dodatkowe wyjścia pod które może coś podpiąć np. kamerę cofania. Ogólnie na razie jestem zadowolony ze sprzętu i mam nadzieję że nie będzie z nim problemów ;)

VVT-i

Offline tomasz.k

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #73 dnia: 11 Maja 2016, 23:23:41 »
To rzuć linkiem tak dla przykładu żeby było wiadomo co i jak. Po Ali widac ze jest może trzech dostawców bebechow do tych radii a reszta to tylko opakowanie zmienia i naklejki. Po komentarzach to ciężko powiedzieć bo każde chwalą i na każde narzekają też a spotkałem się z tym że żeby radio miało gwarancję to Kupujący musi wystawić 5 gwiazdek ocenę

Offline hazet3

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #74 dnia: 12 Maja 2016, 07:32:25 »
".spokojnie można oglądać filmy w czasie jazdy. " - no to pojechałeś kolego po bandzie !

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl