Krótkie posumowanie po blisko rocznej eksploatacji stacji multimedialnej Made in China pod system Windows.
Zacznę może od
minusów.
Radio ogólnie spełnia swoje wymagania ...... jednak w pobliżu TIR-a lubi potrzeszczeć. Widać że zakłóca je CB-radio. Gubi zasięg zdecydowanie łatwiej niż fabryczne. Zawiesiło się przez ten czas jeden raz. Pomogło wyłączenie i włączenie.
Nawigacja - szczególnie kiedy jest włączone radio lub leci muzyka z karty, pena to przy komunikacie lubi wykrzyczeć pierwsze słowo komunikatu. Dosłownie KRZYKNIE

.
"SKRĘĆ !!!!!! w prawo"
Później już normalnym głosem podaje resztę komunikatu. Zawiesiło się parę razy. Pomogło wyłączenie radia i ponownie włączenie, jednak zdarzyło się również tak że musiałem się zatrzymać i wyłączyć zapłon i dopiero po ponownym uruchomieniu auta włączyć radio i odpalić nawigację.
Mikrofon w radiu jest delikatnie mówiąc, kiepskiej jakości. Korzystam z zewnętrznego mikrofonu po starym zestawie głośnomówiącym.
Teraz
plusy.
Pasuje idealnie do deski rozdzielczej, bez ramek, kieszeni itp.
Podłącza się do istniejącej wiązki elektrycznej, wszystkie wtyczki pasują do radia.
Drugie - można samemu przeprowadzić konfigurację przycisków sterowania z kierownicy. U siebie przyciski odpowiedzialne za głośność w fabrycznym radiu pozostawiłem, natomiast przyciski od zmiany stacji w fabrycznym radiu zrobiłem do odbierania i rozłączania rozmów telefonicznych.
Możliwość skopiowania książki telefonicznej z telefonu do pamięci radia. Nie muszę już grzebać w telefonie, wszystko mam na ekranie radia.
Najważniejsze !!! Aktualizacja map jest do nawigacji ......... bajecznie prosta.
Podsumowując.
Ma wady ale i zalety.
Jeśli jesteś audiofilem to sprzęt na pewno nie jest dla ciebie.
Ja jednak zdecydował bym się ponownie na zakup takiego radia gdyby zaszła taka potrzeba. Jestem z niego zadowolony.
Nie oczekiwałem jakości dźwięku na poziomie filharmonii. Zależało mi na tym abym miał wszystko w jednym urządzeniu.
Zostało mi jeszcze tylko podłączyć kamerę cofania. Szukam dedykowanej do Aurisa I w miejsce podświetlenia tablicy rejestracyjnej.