U mnie od kilku dni siedzi Dasaita HA-2161H-MAX10-CP-HD-AHD z Canbus. Kupione na Aliexpress ale "majfrend" zakombinował coś z wysyłką, żeby paczka ominęła urząd celny. Tym sposobem cała akcja trwała tydzień i kosztowała 1360zł.
Montaż na parkingu pod blokiem przy użyciu nasadowej dziesiątki z przedłużką i grzechotką, śrubokręta i pilnika do zrobienia fasolek w blachach mocujących. Najwięcej roboty jest z przeciąganiem kabli od mikrofonu i anteny GPS bo ubzdurało mi się zamocować je w rogach szyby. Kabla od mikrofonu wystarczyło na styk, GPS ma zapasu ze 2 metry. Kable USB w schowku pasażera. Ogólnie montaż bez problemu. Wszystko po złożeniu leży jak trzeba.
Zacznijmy od d... strony-oryginalna kamera cofania działa. Dodatkowo można ustawić chyba 3 szerokości wyświetlanych kresek oznaczających gabaryt zewnętrzny samochodu i są wyginające się przy kręceniu kierownicą linie trajektorii jazdy (wiecie o co chodzi;-) ) Można też ustawić, że nie będzie żadnych linii. Gratis dali kamerkę na przód! Jeszcze jej nie zamontowałem bo chciałem najpierw uruchomić centralę.
Ekran IPS w rozdzielczości 1280x720, procesor RK3399, Dual Cortex-A72 + Quad Cortex-A53, 64-bit, 4GB RAM, 64GB ROM, Android 10. Filmy 4k z Youtube idą bez szemrania. Elegancki obraz. Z USB filmy też czyta bez zająknięcia-na pierwszy ogień poszedł "Kevin sam w domu" (a jakże!) w trakcie podróży do rodziny na święta. Dźwięk względem oryginału mocno na plus. Płynność działania nawigacji też jest niesamowita. Wybieranie adresu głosem, w trasie z nudów można pogadać z asystentem google;-) Wyświetlają się informacje o klimatyzacji, o otwartych drzwiach, jest słupkowy raport o zużyciu paliwa ale beznadziejny względem oryginału. Schemat przepływu energii działa tak samo ale nie jest taki ładny jak toyotowski. Sterowanie z kierownicy działa z tym, że jest możliwość konfiguracji który przycisk za co ma odpowiadać i to na dwa sposoby-krótkie naciśnięcie to jedna funkcja a długie jakaś inna. Mam w kołach oryginalne czujniki ciśnienia powietrza i na ekranie wyświetla się ciśnienie! Muszę upuścić powietrza by sprawdzić, czy to nie jest tylko jakaś fabryczna stale wyświetlana wartość. Na ekran chcę kupić szkło hartowane ale coś nie bardzo mogę znaleźć. Kupiłem też interfejs OBD, nainstalowałem różnych aplikacji i mam na ekranie obrotomierz, temperaturę chłodziwa i inne takie. Muszę się pilnować bo strasznie rozprasza to wszystko uwagę i raz już prawie zaliczyłem dzwona.
Na dniach zamontuję przednią kamerę. A potem jeszcze jedną z nagrywaniem obrazu. A potem moduł internetowy żebym nie musiał hotspota włączać w telefonie. A potem tuner TV. Wyjście HDMI tak smutno wisi z tyłu nie podłączone więc już oglądam się za ekranami do wpakowania w zagłówki i podpięcie ich do tego wyjścia. Mam zabawkę na długi czas:-P
Jestem bardzo zadowolony z tego sprzętu. Polecam niezdecydowanym.