Autor Wątek: Bezpańskie wtyczki, kolory kabli i samotne białe żagle - czyli Camry oczami MARKA100  (Przeczytany 50875 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline MAREK100

• Toyot Zmotoryzowany
Pewnie na 100procent to jest to.Tylko po kiego grzyba ktoś to wypiął?Nie ma info czy wcześniej silnik pracował na LPG bez problemu, mimo nie wpiętej wtyki.

Robsajson

• Gość
Z wpiętą czy nie i tak nie ma to różnicy i silnik powinien pracować normalnie.

Offline MAREK100

• Toyot Zmotoryzowany
Więc po co są podpięcia do LPG,dla ozdoby?

Robsajson

• Gość
Więc po co są podpięcia do LPG,dla ozdoby?
Jeździłem z nieżywym krokowcem pół roku i większej różnicy nie było,no może na korzyść tylko.

Offline MAREK100

• Toyot Zmotoryzowany
Nie polemizuje.Na LPG jeżdżę  od roku i większego pojęcia o niuansach tego zasilania nie mam.

Robsajson

• Gość
W starszych instalkach Lpg nie było wyprzedzenia zamknięcia/otwarcia krokowca i ten działał z opóźnieniem.Najczęściej skutkowało to zamuleniem silnika lub zdychaniem na wolnych obrotach podczas toczenia się auta.Nielada wyczynem jest zgranie tego ,więc gazownicy najczęjściej wypinają krokowca ,zastępując go zwykłym zaworkiem czyt.śrubą.

Offline MAREK100

• Toyot Zmotoryzowany
2generacja,zgadza się,około pół roku temu miałem podobne objawy,na wolnych obrotach zdychał. Po ustawieniu przez gaziarzy było oki.Niestety zaczyna się to sporadycznie powtarzać. Ogólnie na LPG trzyma 800 obrotów,ale od czasu do czasu zbzikuje. Jedyna rada to zasilanie sekwencyjne.(I następne kłopoty)Chyba wyemigruje do Wenezueli.(Około 3 groszy za litr beny)

Robsajson

• Gość
Nie dramatyzuj ;-)
2 generację można wyregulować.Zajęło mi to 2 lata ,bo sam się uczyłem ale da się  :cool:
Musisz znaleźć kogoś ,kto ma o tym pojęcie i napewno będziesz zadowolony.

Offline AGILESS

• Toyot Spamer
Wtyczka na 100% od krokowca LPG, ustrojstwo na rurze pomiędzy reduktorem a mikserem.

Patrząc na foto zastanawiam się gdzie po zmontowaniu zmieści się rezonator?
Jak dla mnie skoro to wersja USA to gdzie się podziała pierwsza Lambda?

Offline marcin

• Moderator
  • Toyot Spamer
    • 3vz.pl
Patrząc na foto zastanawiam się gdzie po zmontowaniu zmieści się rezonator?
Jak dla mnie skoro to wersja USA to gdzie się podziała pierwsza Lambda?

Pewnie panowie gazownicy wywalili rezonator i wsadzili klapkę antywybuchową  <zalamka>

USA/CAN do sierpnia 93 miały jedną lambadę.
3VZ.pl

Offline sonczyk

• Toyot Leżący
  • *
Witam...
Wpadły mi ostatnio w oko te 4 przewody:

Połączyłem je ze sobą, ale ciekawi mnie za co są odpowiedzialne (z uwagi na inny problem). Będę wdzięczny za pomoc.
Na wszelki wypadek: http://imageshack.us/photo/my-images/28/wtyhc.jpg/

levyy1986

• Gość
Witam...
Wpadły mi ostatnio w oko te 4 przewody:

Połączyłem je ze sobą, ale ciekawi mnie za co są odpowiedzialne (z uwagi na inny problem). Będę wdzięczny za pomoc.
Na wszelki wypadek: http://imageshack.us/photo/my-images/28/wtyhc.jpg/

To zdaje się jedne z wielu przewodów "masowych".

Offline marcin

• Moderator
  • Toyot Spamer
    • 3vz.pl
Masy.

W europejczyku nawet, jeśli są odpięte, to nie sprawiają żadnych problemów, za to w US/CAN przy 2 masach odpiętych nie odpalimy silnika.
3VZ.pl

Offline sonczyk

• Toyot Leżący
  • *
ok. dzięki, jestem spokojniejszy ;)

Francuz

• Gość
Ja również dziękuję za pomoc. To tak jak mówiliście wtyczka od gazu.

Dodam, że moja camry stała ok 3-4 lata i po wymianie aparatu zapłonowego i akumulatora ruszyła (dzięki Marcinm za pomoc) :) ...i zrobiła 600km. Długo czekałem na ten moment, nigdy nie było funduszy na zajęcie się autkiem aż w końcu się udało :) Czeka mnie jeszcze dużo roboty ale przynajmniej mogę już jeździć :)
Dla ciekawskich powiem, że wspomaganie przecieka, tylnie wycieraczki umarły (silniczek się tylko nagrzewa) klima do sprawdzenia, oleje i filtry do wymiany, uszczelki szyb do wymiany, zawieszenie tylnie bije troche przy szybszej jezdzie i nie działa ręczny oraz blokowanie długich świateł. Tempomatu nie sprawdzałem. Późno zmienia biegi szarpiąc lekko przy tym. O dziurawych progach nie wspomne. Pewnie jeszcze nie jedno wyjdzie w praniu... Mam ogromny sentyment do tego auta i mam nadzieję, że uda się jeszcze trochę pojezdzić (320tys mil na liczniku). Pozdrawiam

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl