Autor Wątek: Bezpańskie wtyczki, kolory kabli i samotne białe żagle - czyli Camry oczami MARKA100  (Przeczytany 50842 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline marcin

• Moderator
  • Toyot Spamer
    • 3vz.pl
Odp: 3VZ - wtyczki pod maską ( i dywagacje o obrysówkach )
« Odpowiedź #15 dnia: 15 Czerwca 2011, 18:07:29 »
Postojowe boczne ?

Jak masz zderzak ?
3VZ.pl

Offline MAREK100

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #16 dnia: 15 Czerwca 2011, 18:25:03 »
Zderzak typowy dla kamraka.W tej wtyce widać po bokach żeńskie końcówki kabelków.To ustrojstwo wisi podczepione od dołu do zderzaka.Po drugiej stronie (Prawej)czegoś takiego nie ma.Fotki robiłem od dołu,pod zderzakiem.Może jakiś czujnik temp...zewnętrznej do klimy?Coś zapewne było tam wpięte,tylko co?

Offline MAREK100

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #17 dnia: 15 Czerwca 2011, 19:15:27 »
Chciał,nie chciał, musiałem wjechać pod kamraka(Brak kanału)Czysta hameryka.Po drugiej stronie zderzaka też lecą 2 przewody,tylko są ucięte i zaizolowane,zaś temu sprawcy zamieszania zostawiono wtykę.Tu i tu przewody wychodzą z wiązek które biegną do kierunków.Pewnie jakieś hameryckie świecidła czy inszy czort były podłączone.Lampy przód, ma przerobione na EU.(Tył to choinka,świateł od cholery.Na końcu tego wszystkiego czerwone pozycyjne.) Może z przodu też miał coś podobnego.Jeśli się nie mylę, to mogę śmiało zlikwidować to dyndadło?? Tak??

Offline Camry 2.2

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #18 dnia: 15 Czerwca 2011, 20:18:41 »
Nigdy sie nie obcina trakich wtyczek. ZABEZPIECZ PRZED WILGOCIA I ZOSTAW. Zobaczysz jeszcze sie  przyda.
Umnie tez takie cos bylo,ale szybko mnie na pierwszej rejestracyjnej kontroli pokazano pare punktow ktore musialem wykonac miedzy innymi samochod nie bylby dopuszczony do ruchu gdyby nie mial bocznych migaczy na blotniku.Zasada jest taka ze samochod dopuszczany do ruchu musi tego dnia spelniac wymogi ktore w tym czasie maja nowo produkowane auta.Wycialem pod lampki boczne dwie porostokatne dziury. Wierci sie malym wiertlem  otwor kolo otworka nastepnie wybija,pozniej malym pilniczkiem dopilowuje sie na wymiar ciasny do lampki. Zajelo mnie to chyba z trzy godziny ale wyszlo pieknie i sie trzyma do dzisiaj.Bardzo wazne po wypilowaniu gruntujemy farba ten kant ktorysmy pilowali.Rdza nigdy nie powstaje.Musialem przebijac numer chassi tak jak maja wszystkie z EU.
Pzdr.Camry 2,2

Offline dziadek_tadeusz

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #19 dnia: 15 Czerwca 2011, 20:49:42 »
Jak widać na zdjęciach masz zderzak z europejskiej gdzie nie ma obrysówek w zderzaku tak jak to powinno być w US/CAN. A w tą wtyczkę nie wejdzie przypadkiem żarówka w5w?

Offline MAREK100

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #20 dnia: 15 Czerwca 2011, 22:27:49 »
Wejdzie.

Offline MAREK100

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #21 dnia: 16 Czerwca 2011, 05:50:55 »
Obcinać zamiaru nie miałem,zlikwiduje po prostu wtykę która w tej chwili robi za dyndadło. Skoro już wiem co zacz,to można to wykorzystać.(Zawsze podobały mi się obrysówki w zderzakach)

Offline marcin

• Moderator
  • Toyot Spamer
    • 3vz.pl
« Odpowiedź #22 dnia: 16 Czerwca 2011, 10:19:55 »
Dowiedz się, jak będzie później z przeglądem.

Od 1 stycznia 2010 wszedł jakiś durny przepis, że światła z przodu pojazdu muszą być białe, i w zeszłym roku na przeglądzie gęsto się tłumaczyłem z obrysówek, używając ostatecznie najlepszego argumentu: jeśli nie dostanę u Was, to pojadę gdzie indziej, bo tam też chcą zarobić  <diabel>
3VZ.pl

Offline Camry 2.2

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #23 dnia: 16 Czerwca 2011, 11:29:25 »
Uzyles najmocniejszego argumentu na swiecie.
Pzdr.Camry 2,2

Offline MAREK100

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #24 dnia: 16 Czerwca 2011, 12:53:04 »
Nie omieszkam i ja, skorzystać z tego argumentu.

Offline dziadek_tadeusz

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #25 dnia: 16 Czerwca 2011, 16:40:33 »
To wszystkie Volva v40 jeżdżące po Polsce nie mają przeglądu ?

Offline marcin

• Moderator
  • Toyot Spamer
    • 3vz.pl
« Odpowiedź #26 dnia: 16 Czerwca 2011, 17:44:43 »
To pytanie też zadałem, ale gość natychmiast zmienił temat.

IMO prawo nie działa wstecz, więc jeśli samochód dostał homologację z postojowymi bocznymi, to nie powinno być problemów. Ale to nie moja działka, ja śrubki przykręcam...

3VZ.pl

Offline MAREK100

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #27 dnia: 25 Czerwca 2011, 15:49:39 »
Witam.Naprawiałem popielniczkę i we wnęce znalazłem pokażnych rozmiarów wiązkę zakończoną niebieską wtyką z dużą ilością pinów( Foto)Podłączone to nie jest,więc muszę się dowiedzieć ki czort? Następna sprawa,muszę wymontować uchwyt na napoje(Poniżej popielniczki) nie chcę niczego połamać,więc może znajdzie się ktoś kto mnie oświeci w tym temacie.(Korzystając z opisu znalezionego na naszym forum pozbyłem się wczoraj przeklętego wyjca,więc mam nadzieje że w kwestii uchwytu też ktoś wrzuci opis demontażu) Stosując metodę prób i błędów,mogę jedynie zdemolować nie zdemontować w/w uchwyt,i przez tydzień wściekać się sam na siebie.Fotka była zbyt duża,uciąłem do 192 kilo i wyszła kicha.Swoją drogą admin mógłby zwiększyć wagę foto.Pozdrowienia.

Offline MAREK100

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #28 dnia: 25 Czerwca 2011, 15:56:28 »
Będę musiał zrobić nową fotkę bo po tej to nawet Holms by nic nie wydedukował.Do wtyki umocowany jest papirek z napisem takiej treści:82166 06010c. Pod spodem zaś:P-92  123456789012.
« Ostatnia zmiana: 25 Czerwca 2011, 16:07:46 wysłana przez MAREK100 »

Robsajson

• Gość
« Odpowiedź #29 dnia: 25 Czerwca 2011, 16:35:05 »
Wire,Console Box-Tłumacz jak chcesz

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl