Autor Wątek: Bezpańskie wtyczki, kolory kabli i samotne białe żagle - czyli Camry oczami MARKA100  (Przeczytany 50865 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline MAREK100

• Toyot Zmotoryzowany
Odp: 3VZ - wtyczki pod maską ( i dywagacje o obrysówkach )
« Odpowiedź #30 dnia: 25 Czerwca 2011, 16:49:35 »
Zbyt ogólne,w lużnym tłumaczeniu:Pudełko(skrzynka) z kablami. Może to jakieś złącze diagnostyczne?

Robsajson

• Gość
« Odpowiedź #31 dnia: 25 Czerwca 2011, 16:52:46 »
Wolnych wtyczek znajdziesz jeszcze wiele więc sięprzyswyczajaj do tego  <diabel>
Kabel konsoli-mniej więcej tak to można interpretować.

Offline MAREK100

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #32 dnia: 25 Czerwca 2011, 16:59:13 »
Staram się,ale jak widzę coś takiego, to nie daje mi to spokoju.Niech sobie leży ,czy też wisi, abym tylko wiedział do czego służy.

Offline MAREK100

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #33 dnia: 25 Czerwca 2011, 17:23:03 »
Witam.Naprawiałem popielniczkę i we wnęce znalazłem pokażnych rozmiarów wiązkę zakończoną niebieską wtyką z dużą ilością pinów( Foto)Podłączone to nie jest,więc muszę się dowiedzieć ki czort? Następna sprawa,muszę wymontować uchwyt na napoje(Poniżej popielniczki) nie chcę niczego połamać,więc może znajdzie się ktoś kto mnie oświeci w tym temacie.(Korzystając z opisu znalezionego na naszym forum pozbyłem się wczoraj przeklętego wyjca,więc mam nadzieje że w kwestii uchwytu też ktoś wrzuci opis demontażu) Stosując metodę prób i błędów,mogę jedynie zdemolować nie zdemontować w/w uchwyt,i przez tydzień wściekać się sam na siebie.Fotka była zbyt duża,uciąłem do 192 kilo i wyszła kicha.Swoją drogą admin mógłby zwiększyć wagę foto.Pozdrowienia.(Uchwyt na napoje przedni,zapomniałem ten fakt ująć,więc naprawiam niedopatrzenie)
« Ostatnia zmiana: 25 Czerwca 2011, 17:24:53 wysłana przez MAREK100 »

Offline MAREK100

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #34 dnia: 26 Czerwca 2011, 13:44:11 »
Więc po kolei,wisząca wiązka to nic innego jak fabryczne podłączenie audio.Niedbalstwo poprzedniego właściciela zaowocowało tym że owa wiązka wisiała przy popielniczce.(Wpiął się jednym kabelkiem w wiązkę,a cała reszta instalacji radiowej jest jego pomysłu) Ogarnę ten bałagan jak będę instalował radio. Demontaż przedniego uchwytu na napoje:Należy zdemontować podłokietnik,zdjąć ramkę wybieraka biegów,wymontować lewą dolną obudowę,prawą odczepić z uchwytów.Wyjąć środkową ramkę(Odłączając podświetlenie popielniczki) w której znajduje się uchwyt. 2 śrubki i mamy uchwyt r ręku.

Offline MAREK100

• Toyot Zmotoryzowany
Lewy migacz
« Odpowiedź #35 dnia: 19 Lipca 2011, 19:32:04 »
Witam. Problem jest następujący:Przy wyłączonych światłach przednich lewy kierunek pracuje normalnie,w momencie jak włącze światła przednie i lewy kierunek, cała tylna lewa lampa szaleje. Wszystko miga. Prawa strona jest ok,a nawet przedni lewy kierunek pracuje normalnie,tylko lewy tył głupieje.Help!

Robsajson

• Gość
Odp: Lewy migacz
« Odpowiedź #36 dnia: 19 Lipca 2011, 20:11:11 »
Masę sprawdź w tylnej lampie.

Offline MAREK100

• Toyot Zmotoryzowany
Odp: Lewy migacz
« Odpowiedź #37 dnia: 21 Lipca 2011, 08:19:47 »
Właśnie wracam z garażu,choinka zgaszona. Przeczytałem twoją sugestie już po fakcie.Zrobiłem dokładnie to co pisałeś. Cholerna masa,człowiek myśli że coś poważnego a tu proza życia.Przy okazji,z lewego cofania muszę zrobić przeciwmgielne (Diagnosta) czy potrzebny będzie przekażnik, czy wystarczy plus z oświetlenia tablicy,i przełącznik w kabinie?To ma być tylko dla diagnosty bo się uparł.

Wystarczyło trochę przewodu,(przekażnik zbędny) i włącznik na desce rozdzielczej. Przeciwmgielne zrobione.

Scaliłem. M
« Ostatnia zmiana: 22 Lipca 2011, 12:21:34 wysłana przez marcinm »

Offline MAREK100

• Toyot Zmotoryzowany
Poducha
« Odpowiedź #38 dnia: 21 Października 2011, 20:34:02 »
Mały problem,Wyp....łem autoalarm bo mnie wnerwiał,(jakieś przed potopowe ustrojstwo).Ale za to wywaliło mi błąd poduchy,myślę że jest to związane z usunięciem alarmu. Zlikwidowałem drania bez odłączania aku,i tu chyba popełniłem błąd.Jak zlikwidować błąd poduszki domorosłym sposobem. (Problem z dostępem do kompa z oprogramowaniem do Toyki.)Wozidło to v6,93 rok,z piecykiem 3VZ,wersja USA.Za wszelkie sugestie będę zobowiązany. Pozdrowienia.

Offline dziadek_tadeusz

• Toyot Spamer
Odp: Poducha
« Odpowiedź #39 dnia: 21 Października 2011, 20:35:35 »
Jak dobrze poszukasz to znajdziesz opis jak zgasić kontrolkę jaśka.

Offline MAREK100

• Toyot Zmotoryzowany
Odp: Poducha
« Odpowiedź #40 dnia: 21 Października 2011, 21:13:56 »
Maniek gdzieś to wyjaśniał, ale za cholerę nie mogę znależć tego postu.

Oki,znalazłem,będę walczył!

Problem rozwiązany,błąd był tymczasowy,wykasował się po zdjęciu klem z aku.

Scaliłem. Używaj, proszę, opcji "modyfikuj", a nie pisz jedno pod drugim, bo nie będziemy się lubić. M
« Ostatnia zmiana: 23 Października 2011, 23:24:19 wysłana przez marcinm »

Offline MAREK100

• Toyot Zmotoryzowany
Kolor kabli.
« Odpowiedź #41 dnia: 27 Października 2011, 18:30:57 »
Witam.Pod kolumną kierownicy znalazłem 2 grube kable,jeden biały z czerwonym pasem,drugi czarny z żółtym pasem. Kombinuje że biały z czerwonym to plus,a czarny z żółtym to minus.Chcę się upewnić czy nie popełniam błędu,bowiem chcę się podłączyć z centralką zamka do tych właśnie kabli.(Kamrak w wersji usa)

Offline J.Graph

• Toyot Zmotoryzowany
Odp: Kolor kabli.
« Odpowiedź #42 dnia: 27 Października 2011, 18:36:50 »
Witam.Pod kolumną kierownicy znalazłem 2 grube kable,jeden biały z czerwonym pasem,drugi czarny z żółtym pasem. Kombinuje że biały z czerwonym to plus,a czarny z żółtym to minus.Chcę się upewnić czy nie popełniam błędu,bowiem chcę się podłączyć z centralką zamka do tych właśnie kabli.(Kamrak w wersji usa)

Nie wiem jak w Amerykańskich Camry ale w każdej Starlecie kolory kabli wyglądaja inaczej  <zalamka>
Najrozsądniej będzie wziąć miernik w ręke i sprawdzic co tam jest ;)

Pozdro

Offline marcin

• Moderator
  • Toyot Spamer
    • 3vz.pl
« Odpowiedź #43 dnia: 27 Października 2011, 22:59:31 »
Najrozsądniej będzie wziąć miernik w ręke i sprawdzic co tam jest ;)

Niee, no co Ty, przecież to bez sensu. Lepiej naklepać postów na forum, a nuż się znajdzie taki jeden, co otworzy ogólnodostępne schematy, znajdzie odpowiedni, i napisze, że :

- biały z czerwonym to stały plus po akumulatorze, idący przez 30A AM2 na stacyjkę,
- czarny z żółtym to plus po stacyjce "ON" idący na 15A ECU IG, 20A WIPER, 10A GAUGE, 7,5A TURN i 7,5A IGN
- różowo-niebieski - plus po stacyjce "ACC" idący na 15A CIG/RADIO

3VZ.pl

Offline MAREK100

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #44 dnia: 28 Października 2011, 08:12:27 »
Dzięki,kolego Marcin,schematy są w necie i owszem,ale po angliczańsku,a nie każdy kuma angielski.Jeszcze raz dzięki.Nie chcę cię więcej fatygować ale jaki jest w takim razie kolor kabla -.W Pasku było jak Bóg przykazał,ale u Japońców jest na ogół Budda,więc i minus może być np..fioletowy.Pozdro.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl