Autor Wątek: Bezpańskie wtyczki, kolory kabli i samotne białe żagle - czyli Camry oczami MARKA100  (Przeczytany 50858 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline marcin

• Moderator
  • Toyot Spamer
    • 3vz.pl
Odp: Kolor kabli.
« Odpowiedź #45 dnia: 28 Października 2011, 16:39:17 »
Wszystkie masy są brązowe lub białe z czarnym paskiem.
3VZ.pl

Offline MAREK100

• Toyot Zmotoryzowany
Skrzynia biegów.
« Odpowiedź #46 dnia: 25 Listopada 2011, 16:32:16 »
Witam. Camry V6,silnik 3vz-fe.1993r.Wersja USA.Skrzynia A540E.Do czujnika prędkości wychodzą z głównej wiązki przewody zakończone wtyką, która jest jak każdy wie, podłączona do tegóż czujnika.Tylko cholera u mnie wychodzi dodatkowy kabel z wtyką, którą choćbyś się człowieku wściekł nie ma gdzie podłączyć.(Wtyka dużo mniejsza niż ta od czujnika)Załączam foto,czerwona strzałka-czujnik prędkości.Zielona linia zakończona brązową kropą to dziki kabel z wtyką.Może ktoś się orientuje co to za wynalazek?(Może ktoś zmieniał instalacje i ta wtyka okazała się zbędna?)
« Ostatnia zmiana: 25 Listopada 2011, 16:34:25 wysłana przez MAREK100 »

Offline Camry 2.2

• Toyot Chodzacy
Odp: Skrzynia biegów.
« Odpowiedź #47 dnia: 25 Listopada 2011, 16:53:25 »
Marku a ten silnik jest sprawny?taki uzywany wyczyszczony i pomalowany srebrna farba ktora po 2 tygodniach zejdzie,probowales czy masz jakas wiarygodna metryke.Silnik zostal wyciety palnikiem z samochodu.Umyty pod cisnieniem,czy on dlugo stal gdyz silnikow do magazynu nigdy sie myje gdzyz woda wchodzi w wszystkie zakamarki nawet do skrzyni biegow.Jezeli te mycie bylo tydzien tem,u to niema sprawy ale jezeli juz pol roku temu to jest znak zapytania.
20lat prowadzilem maly zlom samochodowy w szwecji ot taki na 400aut.Mam troche doswiadczenia.Kiedys umyta pod cisniem przekladnia do saaba stala pol roku.No i coz niedalo siewykonac jednego obrotu, gdyz dostala sie do srodka woda i zardzewialy kola zebate i lozyska,trzeba bylo wyrzucic.
Pzdr.Camry 2.2
P.SNa Twoje pytanie tylko odpowie Marcinm.

Offline marcin

• Moderator
  • Toyot Spamer
    • 3vz.pl
« Odpowiedź #48 dnia: 25 Listopada 2011, 16:54:52 »
Zrób dokładne zdjęcie tej wtyki i podaj kolory kabli.
3VZ.pl

Offline MAREK100

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #49 dnia: 25 Listopada 2011, 17:01:35 »
To fotka poglądowa,dorysowałem jedynie te dwie kreski,mój piecyk siedzi w kamraczku.,i jest sprawny jak cholera.Fotkę wtyki i kolor kabli zapodam jutro.(Brak światła w garażu,cyfrówka mi się rozsypała,więc foto wtyki będzie z komórki)

Offline MAREK100

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #50 dnia: 26 Listopada 2011, 13:01:03 »
Kolor kabli:Jeden na pewno czerwony z siwym paskiem,drugi czerwony z prawdopodobnie czarnym. Kabelki są w osłonie i cholernie ciężko je dokładnie obejrzeć.Dojście jest masakrystyczne. Załączam foto.

Offline marcin

• Moderator
  • Toyot Spamer
    • 3vz.pl
« Odpowiedź #51 dnia: 29 Listopada 2011, 12:37:18 »
A na pewno masz wszystko powpinane ?

Nie wyrzuca Ci żadnych błędów skrzyni ?

Popatrzę na wiązki, ale dopiero w weekend.

M
3VZ.pl

Offline MAREK100

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #52 dnia: 29 Listopada 2011, 13:50:07 »
Skrzynia pracuje oki,o/d działa,pwr,działa.Kiedyś pytałem się o podobnie bezpańską wtykę w okolicach czujnika ciśnienia oleju,byłeś zdania iż być może ktoś wymienił wiązkę na EU.W eu są 2 czujniki oleju,więc pozostała 1 nie wykorzystana. Może podobnie jest w tym przypadku? Czekam więc cierpliwie aż znajdziesz chwilę czasu by na to zerknąć. Pozdrawiam. Marek.(Ta wiązka jest bardzo krótka,przymocowana do wiązki czujnika prędkości,nie ma gdzie jej wpiąć w okolicach do których sięga)
« Ostatnia zmiana: 29 Listopada 2011, 13:53:43 wysłana przez MAREK100 »

Offline MAREK100

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #53 dnia: 11 Grudnia 2011, 13:17:56 »
3vz-fe(JDM) Czerwona strzałka-wtyka czujnika prędkości,zielona wskazuje wtykę która u mnie wisi i powiewa.Z tej fotki też nie idzie wywnioskować gdzie to wetknąć. Najprościej to chyba sobie w d..e!  <brawo>

Offline MAREK100

• Toyot Zmotoryzowany
Ostatni biały żagiel
« Odpowiedź #54 dnia: 23 Stycznia 2012, 17:34:11 »
Mam nadzieje że ostatni. Strona kierowcy,pod deską rozdzielcza dynda sobie 30 cm kabelka z biała wtyczką,ni przypiąć,ni przyłatać.Ostatnio przywróciłem kontrolkę nie zapiętych pasów,(Poprzednik zmostkował wtyczkę pod fotelem) kontrolka świeci ale wyjec nie wyje.(Wcześniej pozbyłem się wyjca od otwartych drzwi) Czy wyjec pasów to ten sam co wył na otwarte drzwi? Jeśli od pasów był osobny to lużna wtyczka może być od wyjca.Lecz jeśli za drzwi i pasy ryczał ten sam makak, to wtyczka jest od czegoś innego. Kolor kabelków:Biały i czarny.

Offline marcin

• Moderator
  • Toyot Spamer
    • 3vz.pl
Odp: Ostatni biały żagiel
« Odpowiedź #55 dnia: 23 Stycznia 2012, 18:08:55 »
Zrób dokładniejsze zdjęcie ( skąd to dynda ) bo z tego, to można zobaczyć tylko, że to jest dwupinowa wtyczka.

Wyjec jest jeden.

3VZ.pl

Offline MAREK100

• Toyot Zmotoryzowany
Odp: Ostatni biały żagiel
« Odpowiedź #56 dnia: 23 Stycznia 2012, 18:16:30 »
Oki,jutro zapodam.Brykłem do garażu i zrobiłem foto,dojście makabra.Foto duże więc zajrzyj do galerii (Pora się przedstawić),bo tu nie da rady wstawić.
« Ostatnia zmiana: 23 Stycznia 2012, 18:46:28 wysłana przez MAREK100 »

Offline marcin

• Moderator
  • Toyot Spamer
    • 3vz.pl
Uprzątnąłem nieco.

Prosiłbym o tworzenie nowych wątków wtedy, kiedy NAPRAWDĘ nie ma już wątku o podobnej tematyce.
3VZ.pl

Offline MAREK100

• Toyot Zmotoryzowany
No tak,tematów o bezpańskich wtyczkach oprócz moich pewnie niema.Co nie znaczy że takowych wtyczek niema.Jest ich pewnie od cholery,ale jak kamrak odpala i się toczy to co nam jakieś fruwające wtyczki. Ja niestety nie potrafie przejść nad tym do porządku dziennego.Staram się dojść do sedna problemu.Taki już mój durny charakter.

Offline marcin

• Moderator
  • Toyot Spamer
    • 3vz.pl
Nie marudź, bo u mnie też jedna wisi bezużytecznie - od kick-downu  <diabel>
3VZ.pl

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl