Autor Wątek: Przeciek -mokra podlaga  (Przeczytany 7523 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

kubusiek007

• Gość
Przeciek -mokra podlaga
« dnia: 02 Czerwca 2011, 17:04:04 »
Witam Ponownie przed napisaniem tego posta sprawdzilem szukajke czy nie bylo juz takiego i mam nastepujace pytanie dzis mialem nieprzyjemna sytuacje pasazer powiedzial mi "cos tu mokro mam pod nogami"  okazalo sie ze podloga pod nogami pasazera jest strasznie mokra zas pod kierowcy juz tylko lekko po prawej stronie zaś z tyłu za pasazerem troszke morke za kierowca suche.

Dodam ze jezdzilem podczas duzych deszczy po autobanie  i auto stalo z 2 dni na deszczu.

I jeszcze zauwazylem lekko wilgotne górne okolice podsufitki od strony szyby .

PS na dniach bede sie staral wyjac podloge i dac do tapicera i do prania jak bede w polsce dlatego pytanie co do odkrecania siedzien czyy trzymaja sie tylko na 4 srubach ? i czy dostep do tych śrub jest dobry.

pozdrawiam

Offline zuoo

• Toyot Chodzacy
Odp: Przeciek -mokra podlaga
« Odpowiedź #1 dnia: 02 Czerwca 2011, 17:30:06 »
Najczęściej woda u pasażera w nogach to nieszczelna nagrzewnica. Sprawdź poziom cieczy chłodzącej.
cZŁOwiek  .. zło jest w każdym z Nas ..

Offline Camry 2.2

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #2 dnia: 02 Czerwca 2011, 21:36:53 »
Podasufitka mokra,100% wyciek wody z zewnatrz poptrzez uszczelke okna albo masz troche rdzy przy kancie na dachu.Proste zaloatanie dziury ale niezbyt estetyczne ale tanie i dizlajace jest zaklejenie szeroka tasma samoprzylepna  z podkladem matrerialowym,dobrac tylko pod kolor lakieru albo srebrna lub czarna uniwersalna.Taka naprawa wytrzymuje do pol roku i potem czysczenie i znowu nowa tasma. Szpachlowanie malowanie tylko na rok i kosztuje mase pieniedzy.
Nasze Camerki sa juz odlotowe i nie wartio w estetyke ladowac pieniedzy.
Prawdziwa naprawa to wyjecie szyby i wyciecie blachy z rdza i wstawienie nowej, szlifowanie, podkllad, malunek i malowanie calego dachu. szkoda pieniedzy.
Pzdr.Camry 2,2

Offline tjedral

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #3 dnia: 02 Czerwca 2011, 23:02:51 »
U mnie była odklejona szyba przednia , tak jak Michał pisze, wyciąć (jesli odklejona) szybę zrobić inspekcję, wkleić ponownie po naprawie blacharskiej, powinno działać. Do ew inspekcji jest także podłoga - czy nie była naprawiana i czy nie ma przecieków na wspawkach.
Toyota Camry Wagon Custom V6, 3.0, MT
Toyota Camry Sedan V6 GX , 3.0, AT

kubusiek007

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: 02 Czerwca 2011, 23:30:48 »
a orientujecie sie jak jest co do szyby bo chodzi mi o o wymianę o koszty ? dzwoniłem do znajomego szklarza i powiedział ze 450zł z wymiana  i szyba z szybexu

Offline barte.k

• Toyot Spamer
    • Lotniczo!
« Odpowiedź #5 dnia: 03 Czerwca 2011, 00:46:56 »
a masz szyber?
u mnie kiedyś odwodnienie szyberdachu było nieszczelne, objaw taki sam jak u Ciebie, mokro w nogach, bardzo mokro, tył i przód..

Szerokości Kuba!

today tomorrow TOYOTA

Offline Camry 2.2

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #6 dnia: 03 Czerwca 2011, 08:47:22 »
Najtaniej jest to zalatwic?
Jesli masz ubezpieczone szyby zglaszasz i bez gadania wstawiaja nowa placisz tylko ryzyko wlasne.Moja Camcia juz tak ma chyba trzecia lub czwarta szybe.Ostatnio dostalem kolcem z opony w zimie i tez nadaje sie juz do wymiany.
Pzdr.Camry 2,2
P.S milmo juz 19 lat na karku w dalszym ciagu PLACE PELNE AUTOCASKO nie jest wysokie ze wzgledu na podeszly wiek auta ale oplacalne.

Offline tjedral

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #7 dnia: 03 Czerwca 2011, 13:53:46 »
u na do 18 roku zycia auta AC ale mozna dokpic na szybę osobno, do tej ory tez miałem pakiet i niejedną naprawe blacharską udało sie tym AC obskoczyć, alu juz nie ma dla "staruszek"
Toyota Camry Wagon Custom V6, 3.0, MT
Toyota Camry Sedan V6 GX , 3.0, AT

kubusiek007

• Gość
« Odpowiedź #8 dnia: 03 Czerwca 2011, 21:07:47 »
szyberdach jest :/ ale wyglada na szelny uszleka przedniej szyby nie wyglada na szczelna bo troche wystaje.
Co do ubezpieczenia na szybe to lipa bo juz i tak mam szybe peknieta lekko  wiec musze ja wymienic a teraz juz nie ubezpiecze jej chyba w trakcie polisy po to zeby zaraz po zgloszeniu zglosic tez jej uszkodzenie .

Wiec zostaje mi szukanie warsztatu co wymieni szybe

kubusiek007

• Gość
« Odpowiedź #9 dnia: 06 Czerwca 2011, 19:05:52 »
a masz szyber?
u mnie kiedyś odwodnienie szyberdachu było nieszczelne, objaw taki sam jak u Ciebie, mokro w nogach, bardzo mokro, tył i przód..
jednak wina szyberdachu auto stało pod blokiem w deszcz i auto stalo bez podlogi w srodku bo wyjalem ja zeby znalesc wyciek i odrazu ja wyprac  i znow woda stała
 wiec mam pytanie co do szyberdachu da sie go uszczelnic czy lepiej wymiana na nowy(używany) ?

Offline marcin

• Moderator
  • Toyot Spamer
    • 3vz.pl
« Odpowiedź #10 dnia: 06 Czerwca 2011, 19:31:40 »
Jeśli cieknie uszczelka, to trzeba wymienić na nową, albo używaną szczelną. Jeśli blacha, to spawać.

Sprawdź dokładnie, co cieknie i napisz, czy sedan, czy kombi.
3VZ.pl

Offline barte.k

• Toyot Spamer
    • Lotniczo!
« Odpowiedź #11 dnia: 19 Czerwca 2011, 23:25:29 »
może być jeszcze kwestia tego odwodnienia..zdejmij podsufitkę i zobacz czy rurki, które odprowadzają wodę dobrze się trzymają na swoich miejscach - na takich małych króćcach przy szyberdachu i są ładnie spięte zaciskami (przynajmniej tak to powinno wyglądać w carinie..wydaje mi się jednak że w camry podobnie) - może któraś z tych rurek się wypięła/spadła z króćca i woda zamiast spływać do rurki po prostu cieknie po słupku na dół..

uwaga - podsufitka wcale nie musi być wyczuwalnie mokra.. moja była tylko w jednym miejscu lekko wilgotna..
Szerokości Kuba!

today tomorrow TOYOTA

grzegoll666

• Gość
« Odpowiedź #12 dnia: 25 Lipca 2011, 18:32:51 »
W swojej Camry miałem dwa potowy:D Pierwszy ( przy każdej ulewie) polegał na tym, że blacha pod klejem szyby tylnej zaczęła korodować, klej puścił i lało się boczkami, pod fotelem aż pod tapicerkę podłogi. Sprawa dosyć niemiła, otóż po każdej ulewie( ubiegłe lato do upalnych i suchych nie należało) musiałem kanapę demontować i suszyć. Wybrnąłem z tego wycinając szybę, miejsce klejenia szyby ścierałem z rdzy do "gołej blachy", dziurki szpachlowałem. Musiałem to pomalować w kolor nadwozia( przy okazji cały tył sobie na nowo pomalowałem tzn błotniki obydwa . Poczekałem aż lakier wyschnie dobrze, zadzwoniłem po gości od szyb.Wkleili i sucho, plus pozbyłem się korozji <taniec>.
 Druga bardzo nie miła sytuacja miała miejsce na przełomie zima-wiosna tegoż roku :cry:. Otóż było kilka dni kiedy to padał deszcz w dzień a nocą był mróz:D. Wsiadam w sobotę do samochodu( stoi pod chmurką niestety) a na swych 4literach czuję coś baaardzo mokrego:D. Lało się przez szyber i z podsufitki ciekło na mój wygodny fotelik :grin:. Skończyło się to tym, że musiałem w pracy zażyczyć sobie day off'a by suszyć auto i szukać przyczyny mokrego fotela... Zdemontowałem, suszyłem( miałem fart, że słońce tego dnia akurat troszeczkę grzało). Pół dnia lałem po dachu wodą i szukałem przecieku. Jaki efekt? sucho. Moja diagnoza? Jedyne co mi przyszło na myśl to kanały odwadniające szyber zamarzły, i nie wiem jak to w ogóle możliwe bo nie było wtedy jakiś szalonych mrozów przecież a jednak były niedrożne i woda przelewała się rynienkami do środka. Samochód nadal stoi pod chmurką, ostatnio się rozpadało a ja w nim mam sucho.
Trochę mnie na wspomnienia naszło <diabel>.
Z tą morką podłogą może być różnie. Ja sprawdziłbym szybę. Zdemontował plastiki, kogoś poprosił by lał bieżącą wodą a Ty siedź w aucie i obserwuj. Mi ciekło przez tylna szybę a miałem pod tapicerką na podłodze kałużę...

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl