Autor Wątek: Opony w Verso  (Przeczytany 109155 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline wito

• Toyot Pełzający
  • **
    • auto-niemcy
Odp: Opony w Verso
« Odpowiedź #180 dnia: 14 Marca 2017, 23:01:45 »
Bzdura!  W skrajnych warunkach letnich - mocny upał - są lepsze od letnich. Na mokrym latem i zimą - są lepsze od letnich i zimowych. Jedynie w kopnym, dużym śniegu - wysokiej klasy zimówki są lepsze. Ale nie zmienia to faktu, że CrossClimaty są duuużo lepsze w tych warunkach niż jakiekolwiek letnie.

Horus ty juz naprawde przystopuj, bo meczysz

napisac ci delikatnie i nie dociera
auto-niemcy.prv.pl

Offline Horus

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #181 dnia: 15 Marca 2017, 09:17:12 »
To raczej wito - ty masz problem, że ktoś ci musi napisać że coś jest do kitu, żebyś stwierdził, że jednak nie. :laugh: Ktoś napisze prawdę i masz pretensje - to coś siedzi w twojej głowie. <taniec>
Specjalnie dla wito - inni niech nie czytają: CrossClimaty to masakryczne opony nie trzymające na suchym, ślizgające na mokrym, nie nadające się na śnieg, zużywające się po przejechaniu jednej trasy, opory mające niebotyczne, biją na zakrętach, uszkadzają się w byle dziurze, twarde i niekomfortowe.
Już lepiej wito? <taniec> :cheesy:

Offline mechu

• Toyot Spamer
    • Meszyński Car Audio
« Odpowiedź #182 dnia: 15 Marca 2017, 12:16:48 »
Horus.
Pisząc że CC sąlepsze od letnich przeginasz.
Tak samo zimą mają wady o ktorych pisałem (słabsze trzymanie na zakręcie).
Nie wiem czemu (a może wiem) gloryfikujesz te opony.

Offline Horus

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #183 dnia: 15 Marca 2017, 18:18:35 »
Jakie mają wady CrossClimaty w porównaniu do letnich? Nie znajduję - a znajduję sporo zalet? Konkrety?

Offline mechu

• Toyot Spamer
    • Meszyński Car Audio
« Odpowiedź #184 dnia: 15 Marca 2017, 19:54:30 »
Internetowe konkrety czy z życia wzięte - w te drugie nie raczysz wierzyc ...

Offline Horus

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #185 dnia: 15 Marca 2017, 20:06:23 »
No widzisz - ja konkrety, a w odpowiedzi słyszę jakieś "opowieści z internetu" absolutnie bez żadnych konkretów i argumentów. <zalamka> A świstak siedzi i zawija w te sreberka... :laugh:
Coś Ci się mechu pomyliły osoby - ja chwalę rzeczy, które warte są chwalenia, a te które nie - wprost przeciwnie. I tak trzeba się zachować. :cool:

Offline mechu

• Toyot Spamer
    • Meszyński Car Audio
« Odpowiedź #186 dnia: 15 Marca 2017, 21:01:41 »
Coś Ci się mechu pomyliły osoby

Nic mi sie nie pomyliło.

Offline Horus

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #187 dnia: 15 Marca 2017, 21:49:24 »
Ale też dalej nie odpowiedziałeś na moje pytanie - chętnie się dowiem? No więc co jest - strach obleciał bez powodu czy brak argumentów? :cool:
Tendencja aby niszczyć wszelakie duże i małe autorytety, szczególnie w internecie, powodująca tym samym, iż mądrzy ludzie się nie odzywają lub odzywają rzadko (gdyż zostaną zakrzyczeni przez niewykształcone trolle) - nie przystoi człowieczeństwu. :cool:

Offline Winston4014

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #188 dnia: 15 Marca 2017, 22:53:03 »
Cześć, jeździłem na CC w Peugeot 5008 przez rok i byłem bardzo zadowolony (w tym wakacje  na południu Europy): ciche, dobra przyczepność i nawet podczas ataku zimy w mieście dały spokojnie radę (morenowe wzgórza w Gdańsku). Do Verso​ też kupię jak zajeżdżę Nokiany :-)

Offline Horus

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #189 dnia: 15 Marca 2017, 23:28:17 »
Widzisz, mechu - sam pewnie nie jeździłeś na CC, a coraz więcej osób potwierdza moje słowa, że opony są warte polecenia. :good:
I na dzień dzisiejszy póki co nie mają żadnej bezpośredniej konkurencji, bo nikt inny (na razie) nie stworzył konkurencji dla tej opony, bo to są opony całkiem inne i do czego innego stworzone aniżeli jakiekolwiek tzw. "całoroczne". Takie też użytkuję m.in. GY 4Seasons G1 oraz G2 i mam bezpośrednie porównanie. :cool:
Podejście, że argumenty lub kontrargumenty rozmówcy są narzucaniem Tobie czyjegoś zdania są problemem... tylko w Twojej szanownej głowie. I nie stanowią o meritum sprawy. :-) Nikt Ci nie każe kupować tych opon, ale jeśli ich nie znasz lub znasz zbyt krótko, to zajmowanie stanowiska w rzeczonej sprawie przypomina "nie bo nie"... dziecka. :roll:

Offline sorbifer

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #190 dnia: 16 Marca 2017, 10:15:35 »
A małe pytanie: CC zwykłe (starsze) czy CC+, które obecnie zaczęli sprzedawać?
Zastawa, Polonez, Palio Weekend, Corolla Verso, Auris 2 TS

Offline mechu

• Toyot Spamer
    • Meszyński Car Audio
« Odpowiedź #191 dnia: 16 Marca 2017, 10:21:53 »

Jakie mają wady CrossClimaty w porównaniu do letnich? Nie znajduję

Szybsze zurzycie i niższy bieżnik.

Widzisz, mechu - sam pewnie nie jeździłeś na CC
Widzisz, mechu - sam pewnie nie jeździłeś na CC

Nie widzę  :shock: [size=78%]- bo jeździłem [/size] :czerwona: [size=78%]- nie twierdze że są złe tylko że nie są idealne. [/size] <regulamin>

Podejście, że argumenty lub kontrargumenty rozmówcy są narzucaniem Tobie czyjegoś zdania są problemem... tylko w Twojej szanownej głowie.

:thumbdown: Chyba ći się głowy pomyliły :wallbash:

Cały czas nie dopuszczasz faktu że CC zimą na sniegu ma dużo słabsze trzymanie boczne (to sam doświadczyłem)

Cytuj (zaznaczone)
Na mokrym latem i zimą - są lepsze od letnich i zimowych.

Testy pokazują też że na mokrym w temp dodatniej lepiej trzyma zimówka - opowieści że opona musi się bujnąć to dobry dowcip. :laugh:

Ta opona nie dorówna letniej latem a zimówce zimą.

To jest bardzo dobra opona ale z pewnymi kompromisami.

Gdyby nie to że często jeżdze w góry po serpentynach to sam bym kupił te opony.

Offline Horus

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #192 dnia: 16 Marca 2017, 13:23:17 »
Po kolei:
1) Bieżnik rzeczywiście (nowy) jest niższy, ale wysokość bieżnika na poziomie 7 mm zamiast standardowych 8 mm nie jest niczym wyjątkowym - wiele opon tak ma. :cool:
2) Bzdura - właśnie się wolno zużywa, wiem dobrze, bo jeżdżę dość agresywnie.
3) Żadne opony nie są idealne - nie rozumiem do czego ta uwaga. Zapewne moich uwag do nich nie czytałeś lub nie chciałeś czytać. :-P
4) Na mokrym trzyma lepiej niż zimowka - nawet wysokiej klasy, bo na mokrym w temp. dodatniej zimowka mięknie i szczególnie podczas gwałtownego hamowania wydłuża to drogę hamowania. A CC w im cieplej - tym bardziej twarda.
5) Kolejna bzdura!  :laugh: Otóż prawda jest taka, że CC latem dorównuje wysokiej klasy letniej, a wiele modeli przewyższa. <kawusia>
Zimą natomiast - jak pisałem wielokrotnie - jeśli jest głębszy śnieg, to oczywiście, że w agresywnej jeździe i szczególnie na zakrętach, wysokiej klasy zimowka jest lepsza. :good: Ale w pozostałych warunkach zimowych: mróz, sucho, śnieg ale niewielki, lód - dorównuje wysokiej klasy zimówce. :good:
Co ważniejsze i bardzo istotne: w polskich dość częstych warunkach "ciągłej wiosny" (lub jesienie jak kto woli), jest idealnym rozwiązaniem z uwagi na zmienność warunków atmosferycznych. <taniec>
I mówię to ja, który nie jeżdżę często w góry - ja w tych górach mieszkam. <brawo>

Offline mechu

• Toyot Spamer
    • Meszyński Car Audio
« Odpowiedź #193 dnia: 16 Marca 2017, 13:49:46 »
1 i 2 - Bzdura - skoro wyrzucam opone przy stanie bieżnika 5 mm to CC ma tylko 2mm do zdarcia gdy inne opony 3 do 3.5 mm.

4 - czyli to co pokazja testy ignoruje twoja szanowna głowa.
Dodam tylko że jak brakowało budżetu to na pojeżdzawki latem kupowało sie zimówki bo były bardziej miękkie.
Teraz jezdze na co dzień na średniej mieszance Avona (prawie plastelina) - zastanów sie dlaczego.

5 - bedzie ciepło i przyjedzie kumpel takim samym yarkiem jak mój ale na CC to dokładnie ci powiem jaka jest różnica w drodze hamowania.

"Jest idealny rozwiązaniem" - kompromisem a nie rozwiązaniem - nie ma rzeczy idealnych

ps. zapomniałem:  :) :cheesy: :good: :thumbdown: :shock: :embarassed: :o <zalamka> :wallbash: :|

Offline Horus

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #194 dnia: 16 Marca 2017, 13:51:58 »
Widać masz jakieś inne kompleksy osobiste - merytorycznie nic nie wniosłeś.
A przede wszystkim nie jeździsz na tych oponach jak ja blisko 20 tys. km  :czerwona: Nie potrzebuję się więc podpierać tym, co jakiś troll w necie napisze: sam wiem dobrze po 1,5 roku i takim przebiegu. <taniec>
Aha! --->>>  :cool:
« Ostatnia zmiana: 16 Marca 2017, 13:56:47 wysłana przez Horus »

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl