Witam serdecznie!
Ja również rozważam sprawę zamontowania takowych świateł. Bardzo zależy mi, żeby całość wyglądała solidnie i nietandetnie. Z drugie strony chyba wolałbym nie pozbywać się oryginalnych świateł przeciwmgłowych, ale jak na razie lepszego miejsca ciężko szukać. Od zeszłego roku jestem baaardzo zainspirowany rynkiem aut z USA. Tam wszystkie Toyoty i Lexusy zależności od modelu mają w standardowo lub za symboliczną dopłatę 50$ światła do jazdy dziennej wykorzystującą żarówkę świateł drogowych. Napięcie jest odpowiedni zmniejszone, tak że barwa jest światła złoto-pomarańczowa. Pomysł fajny bo w przeciwieństwie do świateł mijania - drogowe świecą na wprost przez co są bardzo dobrze widoczne a dzięki zmniejszeniu natężenia nie oślepiają. Oczywiście, tamte mają odpowiednią homologację. Tak dla ciekawostki powiem, że takie samo rozwiązanie świateł do jady dziennej w Europie jest min. w VW Golfie VI w standardowych światłach halogenowych i kilku modelach Renault, Audi. Kilka miesięcy temu rozmawiałem na ten temat ze znajomymi ze ASO Toyoty i powiedzieli mi, że doskonale wiedzą o co mi chodzi, ale nie mogą wziąć za to odpowiedzialności. Szkoda że aspekty prawne na to nie pozwalają,0 chociaż coraz częściej myślę, żeby i tak, coś takiego zainstalować

)
Oto jeden z przykładów: (stojąc centralnie na przeciwko światła świecą jeszcze mocniej)
http://www.netcarshow.com/lexus/2008-is-f/800x600/wallpaper_0c.htm