Autor Wątek: Światła do jazdy dziennej.  (Przeczytany 152556 razy)

Offline przemek79f

• Toyot Pełzający
  • **
Odp: Światła do jazdy dziennej.
« Odpowiedź #135 dnia: 29 Kwietnia 2013, 19:56:34 »
Ale chłopie zatrzymali mnie z przeciągu 2 lat już z 10 razy i widziało to z 1000 policjantów po drodze. A co do ASO toyoty, to włąsnie tak powiedzieli i mam papier od nich z montażu, że jak doczepią sie do tych lamp to mam przywiesc im mandat. Jak mówie to jest kwestia 3 centymetrów więc sam nie przesadzaj z tymi przepisami bo policjanci to też są ludzie i pierdołami sie nie zajmują.

Offline mgenek

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #136 dnia: 29 Kwietnia 2013, 20:01:11 »
Jak mówie to jest kwestia 3 centymetrów więc sam nie przesadzaj z tymi przepisami bo policjanci to też są ludzie i pierdołami sie nie zajmują.

Nie?
Czekaj, a może Ty nie z Polski nadajesz?

BTW, Ciebie do ciągle jakieś ABW albo inny CBŚ zatrzymuje, że Ci po 100 mudnurowych na kontrolę wypada?  :-o
pzdr.
Michał

Offline djpitt

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #137 dnia: 29 Kwietnia 2013, 20:04:13 »
oj panowie spokojnie :P Też debatuję nad tymi 60cm i uważam że skoro nie można to nie można, jeśli ktoś montuje bliżej - jego sprawa i KONIEC tematu.  Mnie interesuje jak kto montował zgodnie z wytycznymi :)

Offline mgenek

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #138 dnia: 29 Kwietnia 2013, 20:05:57 »
oj panowie spokojnie :P Też debatuję nad tymi 60cm i uważam że skoro nie można to nie można, jeśli ktoś montuje bliżej - jego sprawa i KONIEC tematu.  Mnie interesuje jak kto montował zgodnie z wytycznymi :)

+1
Jak widać są wytyczne i "wytyczne". O które Ci chodzi?  :grin:
pzdr.
Michał

Offline przemek79f

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #139 dnia: 29 Kwietnia 2013, 20:08:36 »
No piszę przecież w przenośni bo jeżdże bardzo dużo po polsce i możecie mi wierzyć że policjanci mają to w d.... jaka jest odległośc między lampami, no chyba że widać wizualnie ze jest zbyt blisko. Więc nie przesadzajcie z tymi przepisami, bo każdy gliniarz wie jaki rząd mamy i jakie durne przepisy wprowadza w polsce i dosłownie nie bierze przepisów do serca. Więc wżuć na luz z tymi cetymetrami.

Offline przemek79f

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #140 dnia: 29 Kwietnia 2013, 20:12:40 »
A co do montażu z przepisami to nie ma takiej możliwości. No chyba że chcemy pozbyć sie halogenów przeciwmgłowych (jeśłi ktoś nie ma to super) albo ciąć dziure w zderzaku.

Offline Horus

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #141 dnia: 29 Kwietnia 2013, 20:14:20 »
Na luz to Cię, przemku, może wrzucić Policjant, jak weźmie dowód  :-P :cheesy:
Niektórzy Policjanci mają w d.pie też, jak obok niego przejeżdża inne auto na czerwonym, sam widuję, niejednokrotnie.
Ale czy to powód, żeby jeździć na czerwonym dla mądrych i myślących?  :cool:
Więc Twoja rada dla Ciebie: sam wrzuć na luz z tymi cm i... się dostosuj. :song:
A co do możliwości: one zawsze są - czasem jest trudniej, łatwiej, drożej, taniej. Ale potrzeba matką wynalazków. :)

Offline przemek79f

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #142 dnia: 29 Kwietnia 2013, 20:20:00 »
Już 140 odpowiedzi jest na ten temat, i chyba każdy kto tu jest wie ze nie da sie zamontować inaczej. Jakby każdy chciał wiercić w zderzaku lub demontować halogeny mgielne to nie było by go tu i nie potrzebował by rady. Więc tylko radzę. Mandatu nie dostanie napewno.

Offline mgenek

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #143 dnia: 29 Kwietnia 2013, 20:27:23 »
Mandatu nie dostanie napewno.

Daj to na piśmie  :good:

Mandat dostanie na pewno bo jest to niezgodne z przepisami. Zrozum, że jeśli Tobie uszło płazem to nie znaczy że wszystkim musi a w Twoim przypadku niekoniecznie tak zawsze będzie. To trochę jak z tym złodziejem i alkoholikiem, że niby każdy. Takie rady to pakowanie kolegów na minę.
Jeśli nie ma innego sposobu na montaż to znaczy, że montaż jest niemożliwy. Cała tajemnica.
Ja myślę, że pomysłowość jest nieograniczona i pojawi się tutaj jeszcze nie jedno inspirujące rozwiązanie i co najważniejsze, zgodne z przepisami.
pzdr.
Michał

Offline przemek79f

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #144 dnia: 29 Kwietnia 2013, 20:39:02 »
Brak mi słow. Ciekawe kto widział policjanta z linijką lub metrem kiedyś jak mierzy odleglość. <zalamka> , a pozatym ile mozliwośći masz w głupim zderzaku innych niż te co wymienilłem. No ale jak w ogóle się nie jezdzi i posiłkuje sie tyko przepisami z telewizji a nie praktyką, to niestety ten temat nie będzie miał końca i wiecznie będziecie szukać w 1.5 metrowym zderzaku miejsca na cuda. Podrowionka.
« Ostatnia zmiana: 29 Kwietnia 2013, 21:56:13 wysłana przez kingcin »

Offline mgenek

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #145 dnia: 29 Kwietnia 2013, 20:47:11 »
Powtórze bo nie dociera.
Jak nie ma możliwości zgodnego z przepisami montażu to się od niego odstępuje. Praktyka musi być zgodna z przepisami, nie, nie z takimi z telewizji tylko tamtymi - http://isap.sejm.gov.pl/DetailsServlet?id=WDU20090750639

A u nas jest jak piszesz. Swiatła byle jak, byle gdzie, byle by były. Choćby takie co się nawet do podświetlenia szafki kuchni słabo nadają. Przecież to widać codziennie  i każdy z tych majsterkowiczów powie to samo co Ty - "Nikt mnie nie zatrzymał więc tak wolno a jak ktoś mówi inaczej to się nie zna i w ogóle brak słów i beka z typa."
pzdr.
Michał

Offline Horus

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #146 dnia: 29 Kwietnia 2013, 20:49:55 »
Brak mi słow. Ciekawe kto widział policjanta z linijką lub metrem kiedyś jak mierzy odleglość.

Khem... Jakby Ci to powiedzieć, a nie urazić :cheesy: Policjant - nawet ten głupszy - wie jaką szerokość ma tablica rejestracyjna i bez linijki zwykle od razu widzi czy światła spełniają normy czy nie. I nawet "niewarzne jak łon młuwi, szy s błendami szy nie" - i tak widzi. :cheesy:
Jak chcesz, to sobie zamontuj pasek led z kuchni czy pokoju - nikt ci nie broni. Przecież "i tak mandatu nie dostaniesz, ja ci to gwarantujem", prawda?  :cheesy: :roll:

Offline przemek79f

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #147 dnia: 29 Kwietnia 2013, 20:54:16 »
Chłopie mam lampy philipsa  za 500zl zamontowane przez serwis i nie piepsz mi tu że mam zamontowane byle co. A po drugie po co to forum jak każdy wie że nie da się zamontować w aurisie tych lamp, a dalej pisze sie jedno i to samo?? No to wycinajcie dziury albo zdejmujcie halogeny. To przecież każdy zauważył kupując aurisa że inaczej sie nie da.

Taaaakk 3 centymetry zauważy hahahahahhaa. <zalamka>

Panowie troszkę luźniej proszę ;-)  Poza tym jest funkcja "modyfikuj" (informacja dla przemek79f) i nie piszemy posta po poście... chyba, że opcja znika po czasie :D

Radex

« Ostatnia zmiana: 29 Kwietnia 2013, 21:02:18 wysłana przez Radex »

Offline Horus

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #148 dnia: 29 Kwietnia 2013, 20:58:20 »
Taaaakk 3 centymetry zauważy hahahahahhaa. <zalamka>
Ja również się cieszę, że Cię widzę - i pozdrawiam.  :-) :-) :-)

Offline przemek79f

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #149 dnia: 29 Kwietnia 2013, 21:00:37 »
A pozatym to widocznie przez te 2 lata co jeżdze, napotykałem samych debili, i policjantów i diagnostów ze nie zauwazyli tych kilku centymetrów różnicy. Ciekawe no. I w serwisie co zakładali to masowo, też nie mieli reklamacji żadnych odziwo. No ale drżyjciee wszyscy o te 3 centymetry...!!

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl