Autor Wątek: Instalacja gazowa do Aurisa 1.6 benzyna  (Przeczytany 252109 razy)

Offline Ceglany

• Toyot Pełzający
  • **
Odp: Instalacja gazowa do Aurisa 1.6 benzyna
« Odpowiedź #135 dnia: 22 Grudnia 2015, 19:56:32 »
Zgodzę się z Tobą kolego. Tylko, że jak robię 35 - 40k rocznie, to powiedzmy te 2l mniej (gdybym miał gaz) na każde 100km  daje pokaźną sumkę.

Offline mechu

• Toyot Spamer
    • Meszyński Car Audio
« Odpowiedź #136 dnia: 22 Grudnia 2015, 21:05:50 »
tylko na 2l mniej diesla musisz dodac ponad 2l gazu.

gdzie tu sens?

Offline Kramag

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #137 dnia: 25 Stycznia 2016, 11:08:04 »
Kupno samochodu jak i założenie gazu to prywatna sprawa każdego, moja rada jeśli nie chcesz mieć problemów zainwestuj w firmową instalację założoną w dobrym warsztacie, który jest na rynku kilka lat. Jak ktoś ma wyjechany samochód po niemcu co do "kościoła" zrobił pół miliona, a potem cofnął na 180 tys, zakłada wyrwaną na chama z rozbitka używkę w garażu u złotej rączki co to jednego dnia dachy kryje, a drugiego samochody naprawia to co się dziwi. Takie są realia, a potem historie nie z tej ziemi. Instalacja z górnej półki założona renomowanym warsztacie do sprawnego samochodu daje 100% gwarancję zwrotu inwestycji i oszczędności tym szybciej im więcej się jeździ.
Można wydać na funkel nówkę instalację 5 tys można i 800 zł za przekłądkę, można również kupić nowe auto za 300 tys można i staruszka za 300 zł jak kogo stać, tylko nie dziwcie się że jakość odpowiada cenie bo darmo nic nie ma zawsze są konsekwencje.
Nobla temu co wymyślił łózko ale niech ja dorwę wynalazcę roboty

Offline fazibazi

• Moderator
  • Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #138 dnia: 26 Stycznia 2016, 22:05:48 »
Auris 2010 fl 1.6 132 KM

Hej. Zbiornik z tego co widzę 630/204 były jakieś problemy jeżeli chodzi o ten wymiar 630 czy spokojnie weszło?
AURIS I 2011 HSD LPG - ecowarrior
Webasto TTE z GSM, VIOFO A119, iCar pro do HA i takie tam..

Offline artur84

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #139 dnia: 27 Stycznia 2016, 13:21:27 »
Rozmiar zbiornika 600x162x200 wystaje około 3-4 cm ponad podłogę bagażnika ale oryginalna mata na tym leży i nie widać progu i załamania. Z tego co mi powiedział facet montujący instalację gazową to musiał w dwóch miejscach wyprostować podłogę wnęki koła zapasowego  (krzywo leżał stelaż mocujący zbiornik LPG)

Offline AGILESS

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #140 dnia: 27 Stycznia 2016, 13:53:25 »
Stelaż mocujący do zbiornika we wnękę koła zapasowego? Pierwsze słyszę, no chyba że jakoś jest nie typowo tam jest.....

Offline Piotr Sas

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #141 dnia: 28 Stycznia 2016, 07:29:49 »
Stelaż mocujący do zbiornika we wnękę koła zapasowego? Pierwsze słyszę, no chyba że jakoś jest nie typowo tam jest.....
pewnie chodziło że baniak nierówno leżał......
Obi

Offline artur84

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #142 dnia: 28 Stycznia 2016, 07:55:37 »
Chyba bardziej o miejsce do którego jest butla przymocowana. Sam przy montażu nie bylem zostawiłem samochód i po 16 był gotowy do odbioru. Jedyne co mi p[dowiedzieli to to że musieli wyprostować dwie fale we wnęce kola zapasowego.

Offline gg69

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #143 dnia: 25 Maja 2016, 08:52:23 »
a czy ktoś ma instalacje landi renzo w aurisce i jak to się sprawuje?

Offline Kramag

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #144 dnia: 19 Czerwca 2016, 21:03:09 »
Jako, że trafiły się dwa tygodnie jazdy codziennie w mieście, a następnie tydzień poza (cały praktycznie czas) zrobiłem mojej Tojtojce test. Na trasie z wyłączoną klima i sporą dozą samozaparcia (odcinki z pomiarem prędkości, miśki z suszarkami itp) jechałem bardzo przepisowo 70-90 km/h i wyszło mi 612 km na 41 l LPG po mieście z częstym ruszaniem dość szybko spod świateł 422 km do pierwszego przełączenia na benzynę. Można by jeszcze spokojnie pojechać z 20-30 km ale nie przyspieszając zbyt gwałtownie.
Cena gazu z ostatniego tankowania na Statoil 1,42 zł dodam, że biorę fakturę i odliczam 50% VATu jako że autko na firmę, no i odpada dochodowy czyli wychodzi około 1,12 zł za litr.
Nobla temu co wymyślił łózko ale niech ja dorwę wynalazcę roboty

Offline Ceglany

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #145 dnia: 20 Czerwca 2016, 17:26:05 »
Zaoszczędzone pieniądze prędzej czy później wydasz na remont silnika, tak jak to mój szefo uczynił miesiąc temu. Pocieszył się LPG jedyne 60 tys km bo się dziurka w tłoku wypaliła. Rav4 2.0 benzyna.

Offline dziadek_tadeusz

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #146 dnia: 20 Czerwca 2016, 18:39:43 »
Zaoszczędzone pieniądze prędzej czy później wydasz na remont silnika, tak jak to mój szefo uczynił miesiąc temu. Pocieszył się LPG jedyne 60 tys km bo się dziurka w tłoku wypaliła. Rav4 2.0 benzyna.

Pieprzenie głupot ludzi czerpiących wiedzę z Motoru itp.

Offline fazibazi

• Moderator
  • Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #147 dnia: 20 Czerwca 2016, 21:49:51 »
Gdzie zakładał lpg? Wychodzi na to, że mazdy mają lepsze silniki bo bez remontu 150tyś na lpg moja poprzednia zaliczyła i licznik dalej bije....
AURIS I 2011 HSD LPG - ecowarrior
Webasto TTE z GSM, VIOFO A119, iCar pro do HA i takie tam..

Offline Piotr Sas

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #148 dnia: 21 Czerwca 2016, 07:07:05 »

Sam Rolką przejechałem ponad 100 tys. km na gazie, sprzedałem i słyszałem że następca zrobił następne 100 tys. km.
Fakt nie było zawsze super, włączał się Check , ale silnik się nie rozleciał a tym bardziej nie wypaliła się dziurka w tłoku (prędzej blok się rozwali, lub głowica...)

Obi

Offline zzabot

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #149 dnia: 21 Czerwca 2016, 10:57:32 »
Pieprzenie głupot ludzi czerpiących wiedzę z Motoru itp.

Nie zgodzę się z Tobą, w motorze takich głupot nie piszą. Wiem bo czytam i jeżdżę na LPG.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl