Autor Wątek: Xenony w Aurise - założyć czy nie??  (Przeczytany 57689 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

tom

• Gość
Odp: Xenony w Aurise - założyć czy nie??
« Odpowiedź #45 dnia: 29 Lutego 2012, 12:41:08 »
Zamontowałem zestaw z USA, zdecydowanie polecam. Zero zakłóceń, montaż - 8minut.

1. Sciagniecie oslony akumulatora - 1 zaczep - 30 sec
2. Sciagniecie oslony jakby na gorze zderzaka - 4 zaczepy plus wykrecenie sruby trrzymającej czujnik zamknięcia klapy - 1min
3. Demontaż żarówek - 1 min - bardzo łatwy dostęp i demontaż
4. Montaż przetwornic, żarnika i podpięcie do kostki (wszystko na szybkozłączki) - 2min
5. Umiejscowienie przetwornic i przyczepienie taśmą dwustronną lub paskami do spinania kabli - 2,5min
6. Zamontowanie osłon - 1 min
7. Ustawienie reflektorów na stacji kontroli pojazdów, chociaż nie zawsze u mnie soczewki pozostały nienaruszone i światła się nierozregulowały

Efekt:

Offline SZYMON14

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #46 dnia: 29 Lutego 2012, 13:55:34 »
Możemy prosić o zdjęcia jak to wygląda pod maską?

Ładny kolor autka :)

Yaris 1.3 2005 r., Auris 1.6 2010 r., Auris 1.3 2012 r.

tom

• Gość
« Odpowiedź #47 dnia: 29 Lutego 2012, 18:57:25 »
pod maską wygląda tak jakby tego nie było, więc zdjęcie nic nie da, wszystko jest pod plastikową osłoną ktora jest nad lampami

------------
sprawdzone przed chwila w nocy, świeca co najmniej 2x dalej niż halogenowe H11.

porownywalem z avensis t27 na fabrycznych xenonach - barwa światła identyczna (na oko).

policja nie ma prawa sie przyczepić - tzn moze sie przyczepić przypadkowo przy kontroli np predkosci ze nie ma spryskow, natomiast zatrzymywanie dla samych lamp jak dla mnie niemozliwe :)
« Ostatnia zmiana: 29 Lutego 2012, 19:17:02 wysłana przez SZYMON14 »

Offline fireman85

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #48 dnia: 29 Lutego 2012, 19:20:01 »
Wszystko pięknie i ładnie...ale do pierwszej kontroli policyjnej (jak Ci się trafi kumaty policjant albo patrol lotny od stanu technicznego pojazdów w WWa) i wtedy pozamiatane. Masz automatyczne poziomowanie zawieszenia?? Spryskiwacze reflektorów?? Kolega przejechał się na takim tuningu. Ale wygląda czad i jeździ się na pewno lepiej.
Pozdro
Reklama w podpisie - usunięta - Swoop

Offline mgenek

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #49 dnia: 29 Lutego 2012, 19:25:33 »
Wszystko pięknie i ładnie...ale do pierwszej kontroli policyjnej (jak Ci się trafi kumaty policjant albo patrol lotny od stanu technicznego pojazdów w WWa) i wtedy pozamiatane. Masz automatyczne poziomowanie zawieszenia?? Spryskiwacze reflektorów?? Kolega przejechał się na takim tuningu. Ale wygląda czad i jeździ się na pewno lepiej.
Pozdro

Ja tylko sprostuję za kolegę, bo na 100% się przejęzyczył.
Nie chodzi oczywiście o automatyczne poziomowanie zawieszenia tylko automatyczną regulację wysokości reflektorów.

Dziękuje za uwagę i przepraszam ;)

Też myślę o tym modzie do mojego Verso, ale w komplecie z poziomowaniem i spryskiwaczami.
pzdr.
Michał

tom

• Gość
« Odpowiedź #50 dnia: 29 Lutego 2012, 19:37:11 »
znajomy jezdzi od 4 lat na reflektorach xenonowych oryginalnych w accordzie bez poziomowania i bez spryskiwaczy (wymienil reflektory halo na xen) i nawet przy kontrolach prędkości nikt się nie czepiał.

ja myślę tak -  w dzień raczej mnie nikt za to nie zatrzyma, a w nocy - kto nie ryzykuje ten nie pije szampana.

prawda jest taka że w schowku mam H11 halo i w czasie takiej kontroli w 5 minut wyciągnę żarnik i wrzucę halogen - usterka usunięta na miejscu - więc dowodu nie zabiorą, mandatu nie będzie. taka sama sprawa przy przyciemnieniu szyb przednich (widziałem w UWAGA PIRAT :D )

kolejna kwestia, przynajmniej tak ja rozumuję:
a) auto nie jest zwieśniaczone agrotuningiem
b) na zewnątrz rozni sie tylko od serii 17 calowymi felgami w lecie (chociaz wersja dynamic i to ma)
c) jest reflektor soczewkowy
d) auto jest stosunkowo nowe

więc obecność oświetlenia xenonowego nie powinna zwrocic niczyjej uwagi, w takim sensie że nie jest niczym nadzwyczajnym w tym aucie - i to działa na moją korzyść - auto nie zwraca na siebie uwagi

jakbym miał spoilery, progi, obnizone zawieszenie, głośny wydech to wiecie - kontrola policji prawie pewna, jakbym znowu miał stare auto, to też - "skąd xenony w takim starym aucie".

jadę na tym wózku, może sie nie przejadę. w kazdym razie POLECAM!
« Ostatnia zmiana: 29 Lutego 2012, 19:40:45 wysłana przez tom »

Offline yetix

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #51 dnia: 29 Lutego 2012, 21:13:18 »
Tom podaj jakieś namiary na ten zestaw i jaka ciepłota ?
Toyota Auris 1.4 D4D 2008r wersja Terra

Offline eddie

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #52 dnia: 29 Lutego 2012, 21:22:47 »
Pozdro

<brawo> i bardzo dobrze zrobia jak mu dowodzik zabiorą :)
      "Ty się nie wpier****j, bo nie wiesz gdzie barykada jest"

Offline kafara1

• Toyot Zmotoryzowany
    • Pogwarancyjna naprawa i konserwacja okien marki SCHUCO
« Odpowiedź #54 dnia: 29 Lutego 2012, 21:26:18 »
dajcie spokój, założył jego sprawa, zdaje sobie sprawę z konsekwencji

nie wałkujmy tego kolejny raz

Offline Linoch

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #55 dnia: 29 Lutego 2012, 21:26:29 »
I widzisz Tom jesteś w błędzie jak większość polaków- jak mi przerabiali światła się dowiedziałem że soczewka od zwykłych żarówek różni się od tej od xenonu- nie możliwe a jednak ...... soczewka od żarówki w połączeniu z żarnikiem nie daje równego odcięcia lini światło cień.... ta linia jest poszarpana z tąd można się poznać że coś jest nie tak. Nie podejrzewam by policja cię zatrzymała bo na takie coś musi się trafić naprawdę mądry policjant ale to tak ode mnie. Inna sprawa miałem kiedyś taki zestaw z USA, bardzo szybko padają przetwornice ( przerobiłem trochę tych zestawów) jak już chcesz się w to bawić polecam ci kupić oryginalne przetwornice z jakiegoś rozbitka ( byle oryginalne) trochę sobie wtedy pojeżdzisz. PZDR

tom

• Gość
« Odpowiedź #56 dnia: 29 Lutego 2012, 21:31:34 »
przerabiałem temat oryginalnych przetwornic - musiałbym zmienić soczewkę żeby dało się włożyc żarnik d2s/d4s. mozna probowac podpiąć chiński żarnik, ale wtedy przetwornica go nie uruchomi (jest za mądra).

a co do wszystkich przeciwników: lepiej mieć HID, bez samopoziomowania i spryskiwaczy, mieć wszystko dobrze wyregulowane i dbać o czystość reflektora NIŻ JEŹDZIĆ NA HALOGENIE KTORY ŚWIECI PANU BOGU W NIEBO I RAZI WSZYSTKICH JADĄCYCH Z NAPRZECIWKA

Offline dziadek_tadeusz

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #57 dnia: 29 Lutego 2012, 23:49:21 »
dajcie spokój, założył jego sprawa, zdaje sobie sprawę z konsekwencji

No nie bardzo jego sprawa. Oślepi Cię, a Ty trzaśniesz pieszego, rowerzystę, a on odjedzie, a Ty masz pozamiatane.

Offline Red_Point

• Toyot Spamer
    • www.RedPoint.ilto.pl > ZAPRASZAM > Yaris, Yaris FL, Avensis ...
« Odpowiedź #58 dnia: 01 Marca 2012, 08:18:05 »
ponownie rozmowa trafia na temat jak świeci...
oczywiście świeci, dla kierowcy na pewno "lepiej", dla jadących z przeciwka gorzej...

samo okreslenie, że teraz xe świeci 2a razy dalej...
kur#$ jak może świecić 2x dalej?? jeśli tak jest to:
a) ori lampy były ustawione do du#$
b) xe jest ustawiony na oświetlanie nieba i przy okazji walenie wszystkim po oczach...

xenon i zwykła lampa świeci NA TĄ SAMĄ ODLEGŁOŚĆ... różnica jest jedynie w jasności "plamy" światła jaką dają lampy....

to że xe w lampie halogenowej MUSI oślepiać wynika z faktu, iż normalne lampy mają wiązkę światła _/ w "nieskończoność", a xe _/- - czyli odcięta na górze (znakami z kalwiatury ciężko to pokazać - zapodajcie sobie do googli...
Niech prąd bedzie z Wami !!!

" ... objazd miasta na 18"stkach. Nie przestać! Wrócić na 20"stkach ... " Tede

tom

• Gość
« Odpowiedź #59 dnia: 03 Marca 2012, 23:05:46 »
specjalna informacja dla wszystkich hejterów, ze specjalną dedykacją dla dziadka tadeusza

- padły mi przetwornice (obie) i wrociłem do standardowego oświetlenia H11

cofam slowa o poleceniu tego zestawu, nie działał nawet tydzien - szkoda pieniędzy.

pozdrawiam

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl