Autor Wątek: Kupie Auriske - może znacie kogoś kto sprzedaje???  (Przeczytany 80631 razy)

Offline polkop555

• Toyot Leżący
  • *
Odp: Kupie Auriske - może znacie kogoś kto sprzedaje???
« Odpowiedź #75 dnia: 17 Marca 2014, 13:14:04 »
AurisBeast  nie spinaj sie tak bo pekniesz

Offline bis24

• Toyot Spamer
  • Samochód:: Lexus LBX
« Odpowiedź #76 dnia: 17 Marca 2014, 13:40:28 »
Każdy mam nadzieję kupuje auto pod swje potrzeby
a ja myślę, że na co go stać :-)

AurisBeast

• Gość
« Odpowiedź #77 dnia: 17 Marca 2014, 14:04:18 »
"AurisBeast  nie spinaj sie tak bo pekniesz"
yhy yhy

Offline Nika

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #78 dnia: 17 Marca 2014, 18:29:45 »
po co te targi?
Po co wasze swary głupie? Wnet i tak zginiemy w zupie  :cheesy:
To jak dyskusja na temat przewagi świat bożego narodzenia nad świętami wielkiej nocy (czy odwrotnie)
Nie widzę powodu, dla którego trzeba odbierać komuś radość z tego, co ma. Można powiedzieć "mnie nie pasuje", ale nie "nie nadaje się", "pomyłka" etc.. Każdy użytkownik szuka w aucie czegoś innego i póki mu pasuje, to jest ok.
Żyj i daj żyć innym.

Offline AGILESS

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #79 dnia: 17 Marca 2014, 20:14:21 »
Każdy mam nadzieję kupuje auto pod swje potrzeby
a ja myślę, że na co go stać :-)

No dokładnie Bisie. Jeśli ktoś ma potrzebę wydać 60Kzł to na tyle go stać.... :)

AurisBeast

• Gość
« Odpowiedź #80 dnia: 18 Marca 2014, 08:08:45 »
Masz rację Nika. Jak zwykle kobieta musi łagodzić obyczaje. Cieszę się że jesteście zadowoleni ze swojego Dieselka. Niech służy długo i bezproblemowo.

Offline Nika

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #81 dnia: 18 Marca 2014, 12:21:19 »
Pamieta
Masz rację Nika. Jak zwykle kobieta musi łagodzić obyczaje. Cieszę się że jesteście zadowoleni ze swojego Dieselka. Niech służy długo i bezproblemowo.
Pamiętajcie, że trzeba brac odpowiedzialnośc za to, co się pisze  :grin:  Chcę sprzedac swojego 1.4, bo nabyłam nowy, a tym, co napisaliście, jaki to jest do niczego, zmniejszacie moja szansę na sprzedaż i zniechęcacie do zakupu kogoś, dla kogo taki samochód bedzie w sam raz, a zamiast niego kupi dwulitrowy głównie do jazd po mieście i bedzie sie bujał z filtrem DPF i kołem dwumasowym.

Ciekawi mnie, dlaczego macie tak kiepskie zdanie o tym silniku, byc może z Waszego punktu widzenia słuszne, ale mnie trudno się z nim zgodzić. Nie wiem, czy to była wina konkretnego egzemplarza, czy wsiedliście do niego po jeździe trzylitrową krową  :cheesy:
Ja jestem na prawdę zadowolonym użytkownikiem od 3 lat. Większość tras pokonuję autostradą, dojeżdżając codziennie do pracy, z przypadłością ciężkiej nogi. Noga zazwyczaj opada do 160 km/h, silnik ma nieco ponad 3,5 tys obrotów i nie mam najmniejszego wrażenia, że się męczy. Jak mam dobry dzień, to depnę i do 180, choc to juz szczyt jego mozliwości. Przy 180 ma 4 tys obrotów i do czerwonego pola jeszcze spory zapas. Z jedynki bez problemu zerwie się z piskiem, jak ktos tak chce, ale ja go aż tak nie żyłuję, do trójki przyspiesza bardzo fajnie, czwórka zadowalająco, jedynie z tych 100 do 160 na piatym biegu trzeba troche poczekac, nim się rozkula.
Czasami wpadam w kompleks małego silnika, bo ciagle gdzies czytam, że kiepski, że słaby, dlatego często ambitnie zrywam się pierwsza na skrzyżowaniu i nie raz zostawiam innych w tyle. Chyba, że ktos chce się pościgać a ma więcej mocy, to mnie łyknie  :-P
Nie boję sie też nim wyprzedzać, tyle, że nie robie tego na wariata i na styk. Ale ktokolwiek ze mną wsiada i pyta, jaki to silnik, to nie może sie nadziwić, że taki mały, a tak dobrze "ciągnie". Osobom z zapędami rajdowca oczywiście taki odradzam, bo jak sie depta, to ssie z baku sporo i z pewnością palić gumy nie pozwoli. Ale dla kogos, kto lubi jeździć spokojniej, rzadko przekracza 130, 1.4 bedzie dobry zarówno do miasta jak i na trasę i nie wypije dużo z baku.
Żyj i daj żyć innym.

AurisBeast

• Gość
« Odpowiedź #82 dnia: 18 Marca 2014, 12:41:47 »
No to teraz jako najbardzoej obiektywna prosimy o porównanie doznań jazdy 1.4 D4D oraz tego co kupiłaś (jeśli dobrze pamiętam miał być 1.6 V-matic) Nie chodzi mi o zawieszenie, ale o dynamikę silnika.

Offline bis24

• Toyot Spamer
  • Samochód:: Lexus LBX
« Odpowiedź #83 dnia: 18 Marca 2014, 12:46:25 »
Chcę sprzedac swojego 1.4, bo nabyłam nowy, a tym, co napisaliście, jaki to jest do niczego, zmniejszacie moja szansę na sprzedaż i zniechęcacie do zakupu kogoś, dla kogo taki samochód bedzie w sam raz, a zamiast niego kupi dwulitrowy głównie do jazd po mieście
do jazd głównie po mieście to tylko benzyna

AurisBeast

• Gość
« Odpowiedź #84 dnia: 18 Marca 2014, 12:52:00 »
Też tak mówię. Miałem pięć Diesli i żadnym mi się tak dobrze jak benzyną po mieście nie jeździło. No a w trasie raczej odwrotnie, choć od żadnego z Diesli gorzej nie jeździ, tylko trzeba wiedzieć jak go trzymać na obrotach.

Offline Nika

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #85 dnia: 18 Marca 2014, 13:10:20 »
No to teraz jako najbardzoej obiektywna prosimy o porównanie doznań jazdy 1.4 D4D

Niestety, nie mam jeszcze porównania, dopiero za miesiąc odbiorę nowy. Na pewno nie jestem obiektywna, skoro to jedyny samochód, jakim jeździłam, czego nigdy tutaj na forum nie kryłam. Opisałam tylko swoje odczucia po 3 latach jeźdzenia nim i zapytałam, dlaczego wasze takie są i że może macie rację.

Uczciwie mówię, że na teraz, to juz nie jest samochód dla mnie, mam jednak zapędy do szybkiej jazdy i za duzo mi siorbie. Na czas, kiedy dojeżdżałam do pracy 10 km po mieście był świetny, a teraz juz za często na stacji bywam  :)  No i denerwuje mnie już to, co napisałam, że od setki do 160 za długo sie rozpędza, bywa to kłopotliwe, bo kiedy pas zwolni, to musze go komuś ustąpic tylko po to, żeby go za jakis czas wyprzedzić  :laugh:

Swoją drogą... czasem strach sie odezwać, zaraz się zacietrzewiacie. Nie wiem po co. Przeciez mozna spokojnie podyskutować, zamiast wyjeżdżać z ironicznym tekstem "to teraz jako najbardziej obiektywna"...

Niech Wam bedzie, 1.4 to fortepian. Naciskasz na pedały, a to nie jedzie.
Żyj i daj żyć innym.

Offline patkrz

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #86 dnia: 18 Marca 2014, 13:33:25 »
Słuchajcie, każdy silnik jest najlepszy dopóki odpowiada użytkownikowi ;) Jeździłam 1.4 i jak dla mnie jest okej, osobiście mam 2.0 i też jest super, nieraz nawet mi brakuje tej mocy bo jak wiadomo apetyt rośnie w miarę jedzenie i do dobrego człowiek szybko się przywyczaja. Owszem ma dwumasę, ale nigdy mi nie dokuczyła więc czemu miałabym narzekać? Proponuję aby każdy cieszył się tym co ma :)

Offline Nika

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #87 dnia: 18 Marca 2014, 13:40:38 »
ma dwumasę, ale nigdy mi nie dokuczyła
Ja czasem słyszę, że komus dokuczyła, wymiana 2-2,5 k to dość dotkliwie, ale żadna z tych osób nie miała toyoty i były to auta powyżej 5 lat. Może nie taki ten diabeł straszny, jak go malują  :o  Tata teraz ma diesla 2.0, zobaczymy, jakos sie nie boi.
Żyj i daj żyć innym.

Offline patkrz

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #88 dnia: 18 Marca 2014, 13:46:40 »
Bo to nie jest tak, że "samo się popsuło", trzeba takie sprzęgło umieć obsługiwać - puszczać na dwa razy, nie zrywać, nie ruszać jak oszołom i będzie git :good:

AurisBeast

• Gość
« Odpowiedź #89 dnia: 18 Marca 2014, 13:55:45 »
Nika. To z tym "obiektywna" to wcale nie była ironia z mojej strony. Jeśli tak odebrałaś - sorki. Jeśli masz zamiar kupić 1.6 V-matic, to musisz się pogodzić z tym, że jadąć constans 160km/h na setkę będzie Ci schodzić 9 litrów, więc na stację będziesz podjeżdżać częściej niż Twoim 1.4 D4D. Na Twoje zakłusy co do trasy to właśnie 2.0 D4D jest dla Ciebie. Gdybamy gdybamy, a co w końcu pod maską będzie siedzieć ? Swoją drogą chyba sprzedaż Aurisów ruszyła do przodu, bo ja na swoją czekałem tylko 2 tyg. Widocznie produkcja nie nadąża. Jak widać nowy model o wiele bardziej się podoba niż stary model.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl