Autor Wątek: Kupie Auriske - może znacie kogoś kto sprzedaje???  (Przeczytany 80702 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline BiKej

• Toyot Chodzacy
Odp: Kupie Auriske - może znacie kogoś kto sprzedaje???
« Odpowiedź #135 dnia: 19 Marca 2014, 09:10:11 »
patkrz - a jaki silnik będzie w nowym autku?
Toyota Auris Hybrid 2014,
Toyota Auris 1.6 124 KM Premium 2008
wcześniej Ford Mondeo MK3 2.0 TDCI 130 KM, Daewoo Nubira II 2.0 CDX, wiele samochodów flotowych

Offline KoralK

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #136 dnia: 19 Marca 2014, 09:13:26 »
Ja pod koniec zeszłego roku sprzedałem w ekspresowym tempie samochód - puściłem ogłoszenie na alledrogo i dosłownie po kilku minutach odezwał się człowiek z pytaniem czy może podjechać obejrzeć bo takiego auta szuka. Jeszcze ciekawsze jest to, że jak podałem mu adres to okazało się, że to mój sąsiad.
Auto tego samego dnia miało nowego właściciela. :-)

Offline patkrz

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #137 dnia: 19 Marca 2014, 09:14:33 »
No właśnie, to jest fart, ja jedno auto też sprzedawałam jeden dzień, kolejne 2 miesiące, na każdą sztukę musi znaleźć się kupiec. Druga sprawa, to nie ma co ukrywać, że niewiele już osób przychodzi i wyjmuje na stół 30 000 zł, wolą komisy bo tam są możliwości kredytowania.
A nowe auto ma mieć pod maską dokładnie to co u Niki czyli 1.6 Valvematic.

Offline KoralK

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #138 dnia: 19 Marca 2014, 09:19:44 »
Ja gdybym miał kupić prywatnie nowego Aurisa (musiałoby jednak coś mnie mocno uderzyć w głowę) to jedyny silnik jaki mógłby ewentualnie wchodzić w grę to 2.0 D4D.
Na szczęście każdy może wybrać to na czym zależy mu najbardziej lub to co podoba się mu najbardziej.

AurisBeast

• Gość
« Odpowiedź #139 dnia: 19 Marca 2014, 09:20:13 »
Ale rozumiem że zostajesz przy 2.0 D4D ?

Offline patkrz

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #140 dnia: 19 Marca 2014, 09:22:43 »
KoralK - eee tam, wyposażenie Dynamic jest bardzo ciekawe, a jakbym do tego miała w nowym Aurisie 2.0 D4D to skakałabym do góry, niestety roczny z tym silnikiem i niezłym wyposażeniem kosztuje niemal 80 tysięcy (np. http://www.toyotaoutlet.otomoto.pl/toyota-auris-2-0d4d-premium-navi-dealer-pl-C31770662.html), dlatego jeśli się zdecyduję to na 1.6 Valvematic...
Swoją drogą - masz wersje Active? To zdjęcie Twoich drzwi to wielkie rozczarowanie :o

Offline bis24

• Toyot Spamer
  • Samochód:: Lexus LBX
« Odpowiedź #141 dnia: 19 Marca 2014, 09:26:09 »
niewiele już osób przychodzi i wyjmuje na stół 30 000 zł
obecnie ludzie chcą wydać max 10 000 :-)

Offline BiKej

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #142 dnia: 19 Marca 2014, 09:28:49 »
a zostawienie auta w rozliczeniu nie wchodzi w grę?
nawet jesli oferta na tego Dynamica jest prywatna - możecie się umówić tak, że podjedziecie do komisu i tam spiszecie umowę - ty zostawiasz swojego i dopłacasz, bierzesz dynamica, komis pobiera jakieś 500 zł od tego i masz spokój. Oczywiście twój stary auris zostaje w komisie. Nie każdy komis tak zrobi, ale można taki znaleźć (szukaj komisów które oferują gotówkę za samochód), ja zrobiłem podobnie.
« Ostatnia zmiana: 19 Marca 2014, 09:30:31 wysłana przez BiKej »
Toyota Auris Hybrid 2014,
Toyota Auris 1.6 124 KM Premium 2008
wcześniej Ford Mondeo MK3 2.0 TDCI 130 KM, Daewoo Nubira II 2.0 CDX, wiele samochodów flotowych

Offline patkrz

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #143 dnia: 19 Marca 2014, 09:32:13 »
Zgadzam się z Tobą Bis, widzę to po swoich znajomych.
Bikej - ten Dynamic stoi w Toyota Bielany, auto po pracownicy i niestety akurat w tym salonie nie przyjmują w rozliczeniu aut kupionych poza Polską, co bardzo mnie dziwi bo jak tata kupował Avensis 2 lata temu w salonie, to przyjęli w rozliczeniu Vectre C z Niemiec.

Offline KoralK

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #144 dnia: 19 Marca 2014, 09:33:39 »
Owszem wersja którą mam to Active (w tłumaczeniu PORAŻKA) i dla mnie cały ten samochód to jedno wielkie rozczarowanie - choć rozumiem, że pewnie to kwestia podejścia, oczekiwań a także posiadanych wcześniej lub aktualnie aut (tak już jest, że porównujemy do czegoś co mamy lub mieliśmy).

Nim dostałem swojego Aurisa jeździłem przez kilka tygodni w zastępstwie Aurisem z silnikiem 2.0 i musze jasno stwierdzić, że nie ma szału ( dla mnie bardzo on odstaje od konkurencji z jednostkami 2.0 ) ale i tak w porównaniu do 1.4 to przepaść na korzyść 2.0 przy tym przy moim sposobie jazdy różnica w konsumpcji nie wielka. Także wersja jaką miałem na te kilka tygodni nie była aż tak plastikowa.
Niemniej jednak Auris nie zrobił na mnie dobrego wrażenia pod żadnym względem dlatego osobiście na pewno nie kupiłbym tego auta. Jednak tak jak napisałem jest tyle marek i tak duży wybór, że każdy może znaleźć coś dla siebie i nie każdemu musi się podobać to co mi i na odwrót.

AurisBeast

• Gość
« Odpowiedź #145 dnia: 19 Marca 2014, 09:40:04 »
A nie mówiłem gdzieś wcześniej że 1.33 to taczka ? Ale co tam, ludzie gadają "a po co mi więcej mocy" ? Gadanie. Ja teraz jeśli decydowałbym się na Aurisa (choć nie wiem czy bym się zdecydował bo wewnątrz nowy jest dla mnie za mały), to rozpatrywałbym Auris Hybrid. Rocznik 2013 można wyhaczyć nówkę za 80tys. Dla mnie oszczędność na paliwie miesięcznie to było by 250zł względem mojej obecnej etyliny 1.6. A i usterkowość względem benzyn jeszcze mniejsza, to duży plus. Do Dieselka też mam sentyment, ale w porównywalnej cenie jednak wybrałbym hybrydę. Próbowałem przerobić żonkę na nową Hybrydkę to usłyszałem:"Mamy bardzo dobry nowy samochód" :)
« Ostatnia zmiana: 19 Marca 2014, 09:44:50 wysłana przez AurisBeast »

Offline bis24

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #146 dnia: 19 Marca 2014, 09:45:15 »
Na szczęście każdy może wybrać to na czym zależy mu najbardziej lub to co podoba się mu najbardziej.
jeśli stać go na to :-)

Offline patkrz

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #147 dnia: 19 Marca 2014, 09:46:45 »
Każdemu autu można coś zarzucić, zgadzam się, że to jak patrzymy na potencjalne auto zależy od tego czym jeździliśmy wcześniej i czego od niego wymagamy. Dla mnie ten egzemplarz byłby rewelacyjny http://toyota.pewneauto.pl/oferta/szczegoly/id/43454#szczeg

AurisBeast

• Gość
« Odpowiedź #148 dnia: 19 Marca 2014, 09:53:16 »
Super wygląda, w środku też. Patkrz. Wiesz że na autostradach będziesz musiała się nauczyć jeździć od nowa ? Akurat przesiadając się z 2.0 D4D na 1.6 V-matic możesz być niezadowolona. Osobiście koniecznie przejedź się na dłuższą jazdę testową na jakiejś esce. Bo może się okazać że po zakupie powiesz: kurde, zamiast wypasionej wersji Dynamic mogłam wziąć jakąś podstawową, ale z silnikiem który tak bardzo lubiłam"

Offline bis24

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #149 dnia: 19 Marca 2014, 09:54:41 »
ten Dynamic stoi w Toyota Bielany, auto po pracownicy
samochód testowy w ogłoszeniu wpisali :-)

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl