Autor Wątek: Zawór EGR auris.  (Przeczytany 21115 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline yetix

• Toyot Pełzający
  • **
Odp: Zawór EGR auris.
« Odpowiedź #15 dnia: 17 Sierpnia 2013, 13:06:52 »
Witam ostatnimi czasy zapalił mi się check engine bylem na komputerze i wyszło ze prawdopodobnie zawór egr, tylko ze np 500km jest dobrze, zapali sie check z 100km sie przejedzie i znów gaśnie, mocy nie odcina itp, mieliście podobną sytuację ? i tak na marginesie ile to mniej wiecej mnie może kosztować ? auris 1.4 d4d 90km z dogrzewaniem silnika 

Gdyby ktos byl zainteresowany, to nie byl egr tylko czujnik cisnienia paliwa ten przy listwie wtryskowej, pozdrawiam
Toyota Auris 1.4 D4D 2008r wersja Terra

Offline jareem

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #16 dnia: 25 Maja 2014, 20:58:26 »
 u mnie to samo jak u kol. yetix-dzięki za naprowadzenie,dużo mi to zaoszczędziło czasu i kasy.
Problem objawiał się jak pisali wyżej-czek raz się zapalał a po np 2 dniach gasł i tak w kółko,podpięcie pod kompa wykazywało błąd syst recyrkulacji spalin EGR a muszę dodać ,że parę dni wcześniej akurat wyczyściłem EGR (zasyfiony pięknie)samodzielnie(banalnie prosta robota).
No i kupiłem używkę na allegro czujnik ciśnienia paliwa razem z listwą za 80 +presyłka ,zmieniłem pod blokiem (może ze 20min) i po bólu.
Błedy nie wracają i jest Ok.
 auris 2,0 d4d 2007

auris sol 2.0 d-4d

Offline Ceglany

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #17 dnia: 07 Marca 2016, 20:23:16 »
Jak to jest z czyszczeniem zaworu EGR w 2.0 d4d? Dużo jest przy tym roboty? Jak to czyścić i czym? Czy da się całkowicie wyłączyć tę całą recyrkulacje spalin?
Znalałzłem coś takiego na YT https://www.youtube.com/watch?v=b3iAK_1553k

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl