Autor Wątek: Zamiana Camry na .... Corollę Verso  (Przeczytany 3862 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Rekultywator

• Gość
Zamiana Camry na .... Corollę Verso
« dnia: 19 Grudnia 2011, 18:29:47 »
Witam,

jako, że żona po kolejnym obtarciu zarzekła się, że już nie będzie jeździć Camraczem, szukam jakiejś alternatywy.

Trafiła mi się możliwość kupna Corolli Verso 1.8 VVTI 2008r.
W tej chwili mamy Camry 2.2 1997 wersja EU.

Niby wybór jasny, samochód 11 lat młodszy, trochę lepiej wyposażony.

Mi się wydaje jakaś taka plastikowa, żona oczywiście zauroczona...

Ale do rzeczy ktoś powoził taką Verso z tym silnikem, może jakoś ocenić?

A żeby nie było całkiem OT, ile rynkowo stoi Camry 2.2 + LPG 1997 EU Manual, z polskiego salonu mam nawet fakturę zakupu, ja jestem 3-cim właścicielem.
Przebieg 240 tys, 2 komplety oryginalnych alufelg po renowacji z oponami w stanie idealnym (zimowe+letnie), 2 oryginalne komplety kluczy + klucz serwisowy, była lakierowana (drzwi pp,pt, błotnik lt i pt). Mam zdjęcia sprzed tych napraw do wglądu.
Serwisowana na bieżąco w www.ajc.waw.pl
Świeżo po przeglądzie (do 14.12.2012, OC do września 2012).

Jak zdecyduję się na sprzedaż to zamieszczę tu ogłoszenie, może znacie kogoś kto szuka takiego autka.

pozdrawiam
Kylo

Offline michalck81

• Toyot Pełzający
  • **
Odp: Zamiana Camry na .... Corollę Verso
« Odpowiedź #1 dnia: 19 Grudnia 2011, 19:12:53 »
Oj podpadłeś chłopie, podpadłeś <zolta>
A tak serio, to żonie pewnie się przyjemniej będzie jeździło nowszym autkiem, ale nie wiem jak Ty przełkniesz gorzki smak przesiadki z Camry na coś takiego jak Verso <zalamka> Ale czego się nie robi dla Ukochanej <kucharz>

Akurat jeździłem dzisiaj Corollą z 2008 roku 1.4 D4D, i muszę powiedzieć, że wg mnie to "plastik fantastik" i za cholerę nie chciałbym tego zamiast Camry.
Może lepiej się zastanowić nad zakupem drugiego mniejszego i typowo miejskiego auta?

A ile "stoi" taka Camry jak Twoja, rynek zweryfikuje...niestety pewnie dość boleśnie.

Osobiście nie chcę nawet myśleć co będzie, jak przyjdzie mi rozstać się z moją Camry i szukać innego auta <zalamka>

Mimo wszystko życzę powodzenia :grin:

Offline Damian91

• Global Moderator
  • Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #2 dnia: 19 Grudnia 2011, 19:42:07 »
Mój tato posiadał Corolle Verso 1.8 VVT-i z 2006 roku (2008 to już po lifcie, ale zmiany były raczej kosmetyczne więc może coś pomogę.. ;-) )

Silnik do tego auta bardzo fajny, radzi sobie całkiem nieźle z tą budą. Po mieście paliła nam jakieś 10 litrów nie szalejąc  :-)
Nasza miała coś ponad 140kkm przebiegu i nie było po niej widać specjalnie śladów zużycia - w aucie z 2008 roku to już w ogóle nie ma o czym mówić.. Zwróć tylko uwagę na skrzynie biegów - my mieliśmy problem z synchronizatorem drugiego biegu, poredukuj dobrze  z każdego biegu i zobacz czy nic nie zgrzyta  :-) Co do plastiku? No fakt, mnie też średnio ten turkus podchodził, ale da się do tego przyzwyczaić - co na plus to fakt, że nic nie trzeszczało. Ogólnie auto na plus i na pewno nie będziesz niezadowolony  :grin:

Offline marcin

• Moderator
  • Toyot Spamer
    • 3vz.pl
« Odpowiedź #3 dnia: 19 Grudnia 2011, 20:34:04 »
Nie skomentuję...

Żona na pewno będzie zadowolona, bo się wysoko siedzi i wszystkie wystawy można obejrzeć... a przy okazji coś obetrzeć  :grin:

Odnośnie wartości : tak, jak pisze Michał - auto jest warte dokładnie tyle, ile zgadza się za nie zapłacić kupujący.

Mało kto przy kupnie popatrzy na technikę, większość będzie mierzyć grubość lakieru, oglądać stan tapicerki, na pewno zachwyci się alusami po regeneracji, i będzie wniebowzięta, oglądając pieczątki w książce serwisowej.
Reasumując - masz spore szanse odzyskać to, co włożyłeś w ostatnie lakierowanie  <diabel>
3VZ.pl

Offline tjedral

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #4 dnia: 19 Grudnia 2011, 21:35:50 »
 Warto rozważyć, za i przeciw zanim wypchniesz Camry, przerabiałem temat w druga stronę, tzn moja połowinka nakazała sprzedać małe miejskie auto (fabia 1,4, kupiona w salonie , I własciciel) i zauroczona moją Camry nakazała kupić dla siebie taką tylko w sedanie i koniecznie V6, po podliczeniu wszystkich kosztów utrzymania itd, wyszło, że wartość użytkowa Camry przewyższa jej cenę i pomimo moich fanaberii co do wyglądu auta jest to ciągle opłacalna inwestycja. Poza wszystkim mam 2 podobne auta w garażu i duże zniżki w zaprzyjaźnionym serwisie  :grin:
Co do wypasu, wydaje mi się, że nie ma takiej rzeczy ( poza kurtynami itd),której nie dałoby sie jakoś zaimplementować do Camry (nawet na 7 osób były ;)
pozdrawiam niezmiennie zauroczony Camry i moją żoną  :grin:
p.s. a może III gen :V6, klimatronik , skóra, grzane, elektryczne fotele, 2 din - stacja multimedialna z dvd, navi, kamerą cofania, BT, ciemne szyby, gaz z wtryskiem, MT lub AT do wyboru, alu, bi-xe, pełna elektryka, skórzane: kierownica (nawet ze sterowaniem radiem), drążek zmiany biegów, dźwignia ręcznego, szyber, CC, coś więcej bedzie w Verso?
Toyota Camry Wagon Custom V6, 3.0, MT
Toyota Camry Sedan V6 GX , 3.0, AT

Rekultywator

• Gość
« Odpowiedź #5 dnia: 11 Stycznia 2012, 18:53:55 »
Decyzja zapadła.

Zmieniamy na Corollę Verso.

Ogłoszenie z fotkami, narazie zamieszczam tylko na tym forum.
Szczegóły http://forum.toyotaklub.org.pl/index.php?topic=27599.0

Dziękuję za informację i porady.

////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

No i sprawa zakończona. Camry sprzedana.
Verso kupiona

Nie czuję gdy rymuję bo gadam jak Mickiewicz Adam ;)

pozdrawiam
i przelatuję na wątek Corolli.

Scaliłem. M

« Ostatnia zmiana: 11 Stycznia 2012, 19:37:44 wysłana przez marcinm »

Offline tjedral

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #6 dnia: 11 Stycznia 2012, 20:27:06 »
masz wątek poświęcony verso sensu stricte, mozesz tam się przenieśc, tym bardziej, że obecnie verso to poprostu verso
powodzenia w powożeniu nową furką, radości i zadowolenia
pozdro
tom  <narka>
Toyota Camry Wagon Custom V6, 3.0, MT
Toyota Camry Sedan V6 GX , 3.0, AT

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl