Autor Wątek: Toyota Corolla Verso - możliwość spania  (Przeczytany 6815 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Floydd

• Gość
Toyota Corolla Verso - możliwość spania
« dnia: 30 Stycznia 2012, 14:53:00 »
Witam,
posiadam Corollę E 12 kombi. Szukam jednak samochodu, w którym można w środku awaryjnie spać, rozłożyć materac.Czy w modelu Corolla Verso jest możliwość uzyskania długiej płaskiej podłogi np poprzez wyjęcie środkowych foteli i zostawienie tylko dwóch przednich ? Jeśli tak, to jaka może być maksymalna długość takiej powierzchni ( oczywiście po przesunięciu przednich max do przodu)? Potrzebuję ok 185 -190 cm do awaryjnego spania w środku na materacu. Czy w tym modelu jest to możliwe ?

Robsajson

• Gość

Offline Damian91

• Global Moderator
  • Toyot Zmotoryzowany
Odp: Toyota Corolla Verso - możliwość spania
« Odpowiedź #2 dnia: 30 Stycznia 2012, 15:47:12 »
Corollę Verso z których lat masz na myśli? 

Robajson Ty wysłałeś link do Verso a nie co Corolli Verso  :-)

Robsajson

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: 30 Stycznia 2012, 16:05:25 »
Chodziło mi bardziej o sam katalog niż o model auta.
http://www.toyotaclub.hg.pl/corolla_verso2.htm
« Ostatnia zmiana: 30 Stycznia 2012, 16:10:18 wysłana przez Robsajson »

Floydd

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: 09 Lutego 2012, 18:38:06 »
Chodzi mi o Corollę Verso z lat 2002-2004. Z zewnątrz nie wygląda na długą, ale może w środku da się jakoś tak poprzesuwać czy powyjmować fotele, by móc spać awaryjnie na materacu.

Offline AlekzWawy

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #5 dnia: 19 Maja 2012, 22:36:04 »
Według mnie się nie da. Za krótka jest jednak.

Offline Yapan

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #6 dnia: 14 Czerwca 2014, 17:39:24 »
Temat stary i archiwalny, ale potomni czytają...
Ja mam corolle verso 7-osobową, brałem w/w temat pod uwage przy wyborze autka no i póżniej robiłem przymiarkę. Awaryjnie uwazam że sie da spać ale max we 2 osoby mogące być w bliskim kontakcie z sobą. Przymiarkę robiłem po zlożeniu 2 i 3 rzędu foteli. Jest płasko, równo ale i TWARDO (no bo takie są plecy oparć foteli) no i na długie nogi nie ma miejsa (przy zamkniętej klapie bagażnka ;) Ale jak pisalem , awaryjnie się da i jest wg. mnie o niebo lepiej niż na wyprostowanych fotelach zwykłej osobówki.
Dodam jeszcze że po złorzeniu oparć (model 2006) istnieją luki w które też niekiedy mogą przeszkadzać w ułożeniu się do spania..
« Ostatnia zmiana: 14 Czerwca 2014, 17:42:06 wysłana przez Yapan »

Offline jacek_gdynia

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #7 dnia: 27 Czerwca 2014, 18:35:27 »
Polecam każdą wersję Galaxy do takich celów. Nie zjedzcie mnie od razu fani toyoty :p ale taka prawda każdy fotel wyciągany dowolnie z płaską podłogą a w dodatku przednie siedzenia są obrotowe! nie raz spałem w nim całą rodzinką (2+1) bez najmniejszego dyskomfortu. posiadałem przed moim versiakiem 6 latek ver.I tego autka. Polecam!

Offline marekw

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #8 dnia: 27 Czerwca 2014, 22:28:08 »
A czemu akurat nie alhambra albo sharan

Offline jacek_gdynia

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #9 dnia: 29 Czerwca 2014, 14:20:35 »
A czemu akurat nie alhambra albo sharan

Przecież to to samo na 80% cześci w galaxy jest znaczek VW  :cool: a ja po prostu akurat miałem Forda chodź nie wiem jak jest w seacie ale o dziwo te same części w sklepie forda były tańsze niż bym je chciał kupić w sklepie volswagena  :grin: a dokładnie były identyczne toczka w toczke. Poza tym po co przepłacać za markę co w tym przypadku niczym się nie różni a za sharana już od razu trzeba dać te ok.2 tyś więcej.

Offline mario_gdynia

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #10 dnia: 19 Lipca 2014, 07:03:52 »
Zgadza się,sam ujeżdżałem Sharana 2005 rok, mało tego że można przewieźć prawie 40 skrzynek piwa :) to po wypiciu takiej ilości,to można się wyspać w 4 osoby,3 na śledzia na ziemia, czwarta w poprzek na przednich fotelach :D W Toyocie nie próbowałem ,ani upchać takiej  ilości piwa,ani spać.Lecz nie widzę problemu.Przednie fotele ostro do przodu,środkowe na płaska i do przodu,lukę wypełnić gratami ,ułożyć na tym koc i spokonie można się zdrzemnąć.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl