Autor Wątek: Chlapacze do Yaris  (Przeczytany 46891 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Puffy

• Gość
Chlapacze do Yaris
« Odpowiedź #60 dnia: 18 Kwietnia 2005, 20:54:09 »
Nic nie było lakierowane po "biciu". Samochód ma 6 m-cy i sam odbierałem go w salonie. Tylko 2 osoby nim jeżdżą, w tym ja 90% tego. Ma 6500 km przebiegu! Lakier to zielony metalik "Green racing/ mika". Czy uważacie, że powinienem to zgłosoć w ramach gwarancji na lakier?? CZy jeśli mam uszkodzony zderzak na parkingu (lekkie wgniecenie i mała rysa) mogą nie chcieć uznac roszczenia?

vaaks

• Gość
Chlapacze do Yaris
« Odpowiedź #61 dnia: 18 Kwietnia 2005, 21:39:51 »
Napisałem " być może", nie znam autka, ale ja reklamowałbym lakier. Ryśnięty zderzak nie ma nic do rzeczy.
A co do lakierowania, salonu.....??? różne rzeczy sięzdarzają. Lakier odpryskujący po 6 miesiącach eksploatacji????... w nowym samochodzie??? Pozdrawiam.

Puffy

• Gość
Chlapacze do Yaris
« Odpowiedź #62 dnia: 19 Kwietnia 2005, 12:22:29 »
Wiem, że należy to zgłosić, a moje wątpliwości biorą sięz wcześniejszych doświadczeń z Seicento. Tam tez po takim mniej więcej okresie reklamowałem lakier. Pan w serwisie (Gorzów) oczywiście stwierdził, że na bank jeżdżępo szutrowych drogach, może polnych, że pcham siępod same koła TIRów i mnóstwo innych głupich wykrętów, żeby tylko reklamacji nie uznać. Najlepsze było, jak stwierdził, że gdyby lakier był biały, a nie czerwony odprysków nie byłoby widać, bo podkład też był biały i głupio sie uśmiechnął. Ręce opadają! W Poznaniu kiedy wyszła mi po 4 latach purchla koło uszczelki pod tylną szybą w Poznaniu nie uznano gwarancji na perforację, bo stwierdzono, że lakier jest do kitu, ale już na niego gwarancja mineła i to jego wina. A co jeszcze ciekawe przednia maska była w tymże serwisie w Gorzowie lakierowana po drobnej stłuczce i wiecie co...do dziś po 3,5 roku ani jednego odprysku! Czyli to nie wina naszych dróg, bo przecież jeżdżępo takich samych, jak wszystcy inni.
Napiszępo reklamacji, co ciekawego w TOYOTA Bońkowscy w Poznaniu mi powiedzą, a raczej, jak sięwykręcą.

Offline SZYMON14

• Toyot Spamer
Odp: Chlapacze do Yaris
« Odpowiedź #63 dnia: 02 Grudnia 2006, 16:06:52 »
Witam!

Dzis zdecydowalem sie zalozyc chlapacze :-). Koszt ASO Stalowa Wola przod 70 zl, w sklad kompletu w chodzi 6 wkretow mocujacych (podobno ocynk).

Czas montazu ok 10 min. wystarczy tylko wkrecic wkrety w fabrycznie przygotowane otwory.

Co do odczuc estetycznych.... nie jetem obiektywny ale nie jest zle.......mi sie podoba... :-)

Pozdrawiam

Yaris 1.3 2005 r., Auris 1.6 2010 r., Auris 1.3 2012 r.

Offline bbartek22

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #64 dnia: 02 Grudnia 2006, 17:11:36 »
a fotki może :?: a na tył kupiłeś :?:

Offline SZYMON14

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #65 dnia: 02 Grudnia 2006, 17:33:58 »
Mialem zrobic fotki ale aparat.....nie chcial robic zdjec...

Tak tylko do przodu, szale przechylila smola na progach... :-(

Te WYDAJA sie byc identyczne http://aukcja.interia.pl/show_item.php?item=144410681 ale cena sprawia ze lepiej oplaca sie pofatygowac do ASO :-) :-)   Polecam

Offline SHAGGY

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #66 dnia: 05 Grudnia 2006, 21:55:08 »
Szymon pozazdrościł moich chlapaczy i sam założył, z przodu naprawdę wyglądają fajnie.
Nie mamy zdjęć zmontowania ale możemy zrobić kilka fotek żebyś porównał zwygląd z chlapaczmi i bez.

Poolecamy się :grin:

Offline SZYMON14

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #67 dnia: 28 Stycznia 2007, 15:22:39 »

A oto i zdjecia troche nie udane , ale zawsze... 

« Ostatnia zmiana: 28 Stycznia 2007, 15:31:18 wysłana przez SZYMON14 »

seegi

• Gość
« Odpowiedź #68 dnia: 28 Stycznia 2007, 16:34:12 »
tez sie zasntanawialem na zalozeniem chlapaczy, ale odradzil mi to znajomy blacharz-lakiernik. Powiedzial, ze "miejsca montowania chlapaczy sa najczestrzym ogniskiem rdzy" !
W sumie to troche sensu w tym jest. Chlapacz caly czas pracuje, szczegolnie zima, gdy napchane jest w nadkola max sniegu. Na dodatek woda w szczelinach przymarza, odmarza... moze to powodowac szybsze zmeczenie materialu.

I co wy na to ?!

Offline bbartek22

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #69 dnia: 28 Stycznia 2007, 16:38:45 »
seegi, większej bzdury dawno nie słyszałem, jak niby chlapacze pracują ?

bez chlapaczy właśnie szybciej rdza wyłazi bo jak jeździsz to kamienie piach i inne walą ci np: po progach i rdza wyłazi,

ja tab chlapacze bez wątpienia polecam

Offline SZYMON14

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #70 dnia: 28 Stycznia 2007, 16:43:27 »
Witam!

Mocowanie (3 wkrety) sprawiaja ze sa bardzo stabilne, nie ma mowy o jakis luzach.
W mondeo nie mialwm chlapaczy i po 8 latach progi wygladaly tragicznie kamienie zrobily swoje.

guma600

• Gość
« Odpowiedź #71 dnia: 28 Stycznia 2007, 16:56:48 »
hej moge komus sprzedac tylne chlapacze z yarisa,zostal mi,
mam jeszcze do sprzedanai pierscienei centrujace.z 69 na 54,
zabezpieczniea na felgi aluminiowe i 16 nakretek na alumy
oddam to tanio

guma600

• Gość
« Odpowiedź #72 dnia: 02 Lutego 2007, 17:43:57 »
hej mysle ze 40zł za te chlapalcze styknie plus wysylka
piszecie na gg jak ktos je chce

Offline krisr77

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #73 dnia: 19 Grudnia 2012, 21:47:25 »
Sory ale wykoapaliska ale nie chcialem zakladac nowgo tematu.
Macie namiary na jakies dobre chlapacze??? Bo te z allegro w sumie sa w 2 rodzajach jakies uniwersalne co sie swieca jak psu jaja i jeszcze drugie wydaje mi sie bardziej dopasowane ale rowniez mnie nie przekonuja??
Cos ala oryginal z wygladu w dobrej ofcoz cenie  :)

Offline smokofilidanek

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #74 dnia: 04 Grudnia 2014, 20:45:24 »
Koledzy odkopię TRUPA niech trochę pośmierdzi:) Nie chciałem zakładać nowego wątku więc zadam tutaj pytanie.
Czy ktoś z Was próbował już tego rodzaju zamienników <niby DEDYKOWANYCH> szukam kompletu na przód do YARISA I z 2003 roku.
Jeden komplet już kupiłem <oryginalny z anglika za grosze>, ale drugiego nie mogę już nigdzie znaleźć więc posiłkuję się ALLEDROGO.
Niby te z aukcji wyglądają jak oryginale <kształty i materiał> ale czy warto, czy będą dobrze dopasowane...
Może ktoś miał już doczynienia z takimi "wynalazkami" ?

http://allegro.pl/chlapacze-super-toyota-yaris-i-przod-dedykowane-i4782687736.html

Z góry dzięki za pomoc

Pozdrawiam

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl