Autor Wątek: Chlapacze do Yaris  (Przeczytany 46829 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

MaLy_RaDeK

• Gość
Chlapacze do Yaris
« Odpowiedź #15 dnia: 31 Stycznia 2005, 11:47:13 »
Gdybym mial jezdzic na myjnie co 3 dni, to po pol roku lakieru by nie bylo...  :abadgrin

Smok

• Gość
Chlapacze do Yaris
« Odpowiedź #16 dnia: 31 Stycznia 2005, 12:12:52 »
Cytat: Red_Point
jak leje ostry deszcz to czy sie ma czy sie nei ma chlapaczy to i tak auto jest usyfione

czyli jak pada i idziesz ulica to nie omijasz kałuż ( bo po co i tak jestem mokry??)

toomas

• Gość
Chlapacze do Yaris
« Odpowiedź #17 dnia: 31 Stycznia 2005, 12:23:48 »
Cytat: Red_Point
taka folie to mam w yarisie z 2001!:)
wedlug mnie chlapacze generalnie szpeca samochod - szczegolnie yarisa - ktory ma strasznie krotki tyl - wiec nawet nie rozwazam mozliwosci ich zakladania!;) ale nie wszyscy maja takie zdanie i gust jak ja ! nie ktorym sie podobaja i loozik

a co do brodzenia sie auta to jest prosty sposob - myjnia samochodowa!:D
a jak leje ostry deszcz to czy sie ma czy sie nei ma chlapaczy to i tak auto jest usyfione - jka sie sam nie pochlapiesz to pochlapia cie inni - np uzytkownicy yarisow bezchlapaczy! :-DD  :aslyer

usyfienie to jedno a drobne kamyczki wypadajace spod przednich kół w zimie i zdzierajace lakier na progach to drugie. I przeciw temu drugiemu chce sięzabezpieczyc:))

Hicks

• Gość
Chlapacze do Yaris
« Odpowiedź #18 dnia: 31 Stycznia 2005, 13:37:07 »
Dostałeś naście lat gwarancji na korozje blachy (konkretnie perforacji) - czy ktoś od Ciebie wymaga albo jest zapis o tym aby zakładać te chlapacze ?

BTW: tych folii na Yarisach po FL dali więcej  :) Zmuszają do dokładnej roboty przy myciu żeby nie podostał brud na ich krawędziach co tworzy sobie wzorek :)

adi

• Gość
Chlapacze do Yaris
« Odpowiedź #19 dnia: 31 Stycznia 2005, 14:17:07 »
jechalem dzisiaj za yarkiem z chlapaczami i chlapal jak by ich nei mial :worried  :tonguepop  :abadgrin

Offline Red_Point

• Toyot Spamer
    • www.RedPoint.ilto.pl > ZAPRASZAM > Yaris, Yaris FL, Avensis ...
Chlapacze do Yaris
« Odpowiedź #20 dnia: 31 Stycznia 2005, 15:04:21 »
Cytat: Smok
czyli jak pada i idziesz ulica to nie omijasz kałuż ( bo po co i tak jestem mokry??)

a co ma chodzenie w deszczu do jezdzenia?? i co ma chlapacz do kaluzy??
jak jest mokro i wjezdzasz w kaluze to raczej bez roznicy czy masz chlapacz czy nie
a jka jest tylko wilgotno to wedlug mnie to tez mala roznica!!
toomas, dobrze napisal - to ma chronic glownie przed kamyczkami - i z tym sie zgodze!! - napewno pomaga, chodz ja po ponad 3ch latach jazdy nie widze u siebie ZADNYCH odpryskow!:)
Niech prąd bedzie z Wami !!!

" ... objazd miasta na 18"stkach. Nie przestać! Wrócić na 20"stkach ... " Tede

stainboy

• Gość
Chlapacze do Yaris
« Odpowiedź #21 dnia: 31 Stycznia 2005, 15:49:30 »
W starym samochodzie dzieki chlapaczom na przednich kolach progi i drzwi byly nie ruszone przez korozje po 7 latach, wiec wyglad nie wyglad ale chlapacze pozyteczne sa.

adi

• Gość
Chlapacze do Yaris
« Odpowiedź #22 dnia: 31 Stycznia 2005, 16:32:15 »
kazdy robi i zaklda to co uwaza za ladne i potrzebne :-DD

Lapa

• Gość
Chlapacze do Yaris
« Odpowiedź #23 dnia: 01 Lutego 2005, 13:02:24 »
Ja na przód kupiłem oryginalne, za co zapłaciłem w ASO 80 zł. Nie są zbyt długie więc nie szpecą specjalnie a dół drzwi dłużej jest czysty.

Oryginalne chlapacze też sa przykręcane na wkręty (w te kostki o których ktoś już wspominał).

Jak ktoś kupi dobrze pasujące chlapacze na tył na allego to proszęo info w tym wątku bo faktycznie Yaris ma tendencjędo bardzo wysokiego chlapania (widzęto po wycieraczkach tych z tyłu  :) )

Smok

• Gość
Chlapacze do Yaris
« Odpowiedź #24 dnia: 01 Lutego 2005, 13:18:48 »
Cytat: Lapa
Yaris ma tendencjędo bardzo wysokiego chlapania

tylne chlapacze tylko w niewielki stopniu to eliminują- wiem bo mam

Lapa

• Gość
Chlapacze do Yaris
« Odpowiedź #25 dnia: 01 Lutego 2005, 13:22:16 »
a czy eliminuje choć trochęsamozachlapywanie tylnej szyby i klapy???

Smok

• Gość
Chlapacze do Yaris
« Odpowiedź #26 dnia: 01 Lutego 2005, 13:26:20 »
troszkę!! ale nie licz, że przejedziesz przez miasto i dalej będziesz miał czystą szybę!!

FreddyK

• Gość
Chlapacze do Yaris
« Odpowiedź #27 dnia: 01 Lutego 2005, 14:59:01 »
Ja kupiłem tylne chlapacze w ASO za ok. 80zł. Skąd ta cena 250?!

PATI

• Gość
Chlapacze do Yaris
« Odpowiedź #28 dnia: 02 Lutego 2005, 11:05:12 »
Mam właśnie zamiar założyć chlapacze na przód i zerwać folię. Gdy samochód jest brudny (a ostatnio brudny jest ciągle) wygląda fatalnie ta folia. W przypadku jasnego samochodu jest to szczególnie widoczne. Nie wiem tylko czy to dobry pomysł. Help!!

Hicks

• Gość
Chlapacze do Yaris
« Odpowiedź #29 dnia: 02 Lutego 2005, 11:19:38 »
:shock:
Użyj wkręteka lub ostrego noża

Muhahahaha !   :D

A tak na poważnie to ja też mam jasny kolor Yarisa i tą folięto widać tylko wtedy kiedy jestem w połowie mycia auta...

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl