Autor Wątek: Kamera cofania  (Przeczytany 218579 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline r4v

• Prawie Toyot
Odp: Kamera cofania
« Odpowiedź #240 dnia: 14 Stycznia 2020, 17:56:04 »
W maju 2014 zmienili kostkę od kamery ;) Najprościej kup właściwą kostkę w ASO (kilkanaście złotych) i przepnij piny (będą pasowały, u siebie też zmieniałem kostkę jak zakładałem radio dotykowe i dokładałem kamerę).
Tu masz schemat.

Dziękuję bardzo, na razie w ASO szukają wtyczki, ale wspomnieli że piny są drogie, więc zamówiłem trochę na allegro.
Jednocześnie zauważyłem, że na podesłanych schematach, oznaczone są tylko 4 przewody, natomiast ja u siebie mam 5 przewodów.

Czy mógłbyś mi jeszcze potwierdzić, czy to jest wtyczka 90980-12554 czy 90980-12200?

Offline trutlen

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #241 dnia: 14 Stycznia 2020, 19:56:39 »
Pinów nie musisz kupować, przepinasz ze starej kostki do nowej.
5 przewodów? A to nie mam pojęcia... Musisz po schemacie sprawdzić, które są właściwe... i liczyć, że ten dodatkowy nic nie zepsuje, jak go nie wepniesz :)

Nie wiem, którą teraz masz kostkę, a której potrzebujesz, więc nie potwierdzę, która będzie właściwa :o

Offline r4v

• Prawie Toyot
« Odpowiedź #242 dnia: 15 Stycznia 2020, 09:22:59 »
Pinów nie musisz kupować, przepinasz ze starej kostki do nowej.
5 przewodów? A to nie mam pojęcia... Musisz po schemacie sprawdzić, które są właściwe... i liczyć, że ten dodatkowy nic nie zepsuje, jak go nie wepniesz :)

Nie wiem, którą teraz masz kostkę, a której potrzebujesz, więc nie potwierdzę, która będzie właściwa :o

Ja mam  wtyczkę 90980-12553 w instalacji oryginalnie. A co do pinów to wymyśliłem sobie że nie chcę demontować oryginalnej instalacji tylko dorobię adapter do nowego gniazda lub doczepię trójniki przed oryginalną wtyczką i w ten sposób będą dwie, jakby kiedyś ktoś z jakiegoś powodu chciał wrócić do starego gniazda.

Offline r4v

• Prawie Toyot
« Odpowiedź #243 dnia: 17 Stycznia 2020, 10:30:36 »
trutlen dzięki za pomoc, udało się podłączyć, ten piąty przewód znajdował się na pinie 6 starej wtyczki, dlatego analogicznie, podłączyłem go do pinu 10 nowej. Przy czym tak jak mówiłe, zrobiłem połączenie szybkozłączkami, co pozwoliło zachować też starą wtyczkę.

Offline trutlen

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #244 dnia: 17 Stycznia 2020, 21:57:39 »
No i dobrze, jak działa - to najważniejsze.

Offline Robinson

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #245 dnia: 02 Kwietnia 2022, 00:22:04 »
Ja może troszkę z innej beczki, chciałbym podpiąć kamerkę po ekran w lusterku wstecznym
Jak sytuacja wygląda na dzień dzisiejszy?
Widzę, że są kamery cofania na lusterko, z Androidem.
Warto w to wejść?
Auris II HSD Touring Sports 2015

Offline mechu

• Toyot Spamer
    • Meszyński Car Audio
« Odpowiedź #246 dnia: 04 Kwietnia 2022, 12:25:35 »
Przeważnie system kiepsko działa a kamera ma wąski kąt.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl