Autor Wątek: Kupuję Corollę  (Przeczytany 23010 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

zbyszekp

• Gość
Kupujê Corolkê
« Odpowiedź #15 dnia: 01 Lutego 2005, 20:50:31 »
Zapłaciłem 230 zł

Offline YogiBabo

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: E18_Prestige_MS
Kupujê Corolkê
« Odpowiedź #16 dnia: 02 Lutego 2005, 20:04:11 »
Cytuj (zaznaczone)
Zapłaciłem 230 zł

Zanim zakupiłem u nich ato sprzedawca wspominał, że AMX " załatwia" rejestrację" auta, ale, że pobiera za to słoną opłatęnic nie wspomniał. Dopiero przy wydaniu karty wozu poinformował o szczegółach tej operacji.
E18_Prestige_MultidriveS

Kroket

• Gość
Kupujê Corolkê
« Odpowiedź #17 dnia: 03 Lutego 2005, 09:11:53 »
Cytat: YogiBabo
Zanim zakupiłem u nich ato sprzedawca wspominał, że AMX " załatwia" rejestrację" auta, ale, że pobiera za to słoną opłatęnic nie wspomniał. Dopiero przy wydaniu karty wozu poinformował o szczegółach tej operacji.

No to ja jednak mialem lepiej. Nie zaplacilem ani grosza.

tszyman

• Gość
Kupujê Corolkê
« Odpowiedź #18 dnia: 03 Lutego 2005, 21:13:06 »
Witam,
Wieści dobre i złe... Dobre, bo autko już czeka na mnie w salonie. Dziś je oglądałem :-). Niestety są też i złe.. Otóż przy oglądaniu ledwo wyładowanego samochodu (jeszcze był w tych mazidłach i zabezpieczeniach) zauważyłem ok 1,5 cm ryskęna klapie bagażnika, niezbyt głęboką ale zawsze. Facet co mi to auto pokazywał powiedział, że na jutro jak mi umyją auto to wypolerują mi to pastą polerską i nie będzie śladu. Czy tak sięrobi, czy koleś mnie wkręca i powinni to wymienić? Pewnie część z nas w ogóle nie wie o takich rzeczach, bo ktoś kto nie miał szczęścia obejrzeć auta zaraz po rozładunku może nie wiedzieć nawet, że jeszcze niedawno miał 5 cm ryse, która została teraz wygładzona pasta polerską. Chociaż nie wiem czy nie wolałbym żyć w takiej niewiedzy... Nawet jak nie bezie tej rysy widać to ja będęwiedział że tam jest (chyba że mnie uspokoicie...:-) ).
Jest jeszcze druga rzecz. Otóż mam wersję3 drzwiową i drzwi są wykończone w dużej części tapicerką wyprofilowaną i dopasowaną do nich. Otóż mam wrażenie że ta tapicerka jest nieco pofałdowana (w okolicach podłokietnika). Jakby może odkształciła siępod wpływem wilgoci. Czy zwracać na to uwagę, czy może to sięwkrótce ułoży.
Pozdrawiam i czekam na odpowiedzi
P.S. A tak w ogóle to w sumie nie moge sięjuż jej doczekać i jak wszystko sięuda to już jutro może wyjadęz salonu samochodzikiem.

Sanctrum

• Gość
Kupujê Corolkê
« Odpowiedź #19 dnia: 04 Lutego 2005, 07:27:31 »
Hmm, u mnie z tapicerką na drzwiach jest wszystko w porządku. Może jak zakładali czujniki od alarmu to źle coś poskładali? Ale nie mam pewności.

Jackal

• Gość
Kupujê Corolkê
« Odpowiedź #20 dnia: 04 Lutego 2005, 11:09:26 »
tszyman
Co do lakieru, tak sięczasem zdarza podczas transportu, pewnie da sie z tym żyć. Też wolałbym nie wiedzieć.

Co do podłokietnika, obejrzyj dokładnie takie samo auto w salonie, tak żeby w momencie odbioru być pewnym jak ma być i od razu zgłoś im tą sprawę. Wiem, że cieżko jest siępowstrzymać oprzed odbiorem wyczekanego "nowego przyjaciela", ale lepiej od razu zareagować niż wyjecać z salonu autem z wadą - mogą potem utrzymywać, że usterka ujawniła sięnie z ich winy, że może coś tam wylałęś, albo pogdrzałeś i leżysz.

tszyman

• Gość
Kupujê Corolkê
« Odpowiedź #21 dnia: 04 Lutego 2005, 14:22:16 »
Dzięki za rady.
Ostatnie wieści: boczki drzwi wymienili na nowe :-). Ryskęponoć zabezpieczyli czymś i umieszczą informacjęna faturze że cos takiego było i albo pojade na lakiernię, albo jakmi nie będzie to przeszkadzało to zostawiętak jak jest.
A teraz lecępo autko... Jak wrócęto opowiem jak było i ... pewnie zakończęten topic a otworzęnowy "Mam Corolkę"  :D

Offline Croom

• Toyot Chodzacy
Kupujê Corolkê
« Odpowiedź #22 dnia: 04 Lutego 2005, 15:22:25 »
No zdaj relacje co i jak ;-)
Pozdrawiam serdecznie
Piotr Dziektarz
www.zmienolej.pl

Jackal

• Gość
Kupujê Corolkê
« Odpowiedź #23 dnia: 04 Lutego 2005, 15:46:09 »