Autor Wątek: Części do CAMRY  (Przeczytany 217348 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline marcin

• Moderator
  • Toyot Spamer
    • 3vz.pl
Odp: Części do CAMRY
« Odpowiedź #255 dnia: 20 Stycznia 2020, 10:32:00 »
Witamy na forum i trzymamy kciuki, bo już niejednemu zapału brakło ;)

Klamki najlepiej ściągnij nowe ze Stanów - może nie są idealne, ale przynajmniej plastik świeży.

O resztę części pisz PW, popatrzę, co mi tam jeszcze leży.
3VZ.pl

Offline Qmm

• Początkujący
« Odpowiedź #256 dnia: 17 Marca 2020, 15:36:32 »
Witam wszystkich. Poszukuję tłumiki końcowe do Camry 2008 3,5v6 SE. Czy ktoś może ma wiedzę z jakiego innego modelu mogą pasować.  Pytałem w salonie ale cena mnie zabiła.

Offline Sinuspi

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #257 dnia: 20 Maja 2020, 23:47:33 »
Witajcie.

Kupię zaślepkę [lub dwie] nakrętki ramienia wycieraczki tylnej do zombi XV10.
PW

Offline Marek

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #258 dnia: 16 Września 2021, 09:38:31 »
Witam!
Potrzebuję osłony bębnów hamulcowych do Camry 2006r 2.4l. W ASP kosztują ok. 1000zł za sztukę 
Zamienników brak, w USA komplet można dostać za 338$! Może jakaś podpowiedz, może ktoś miał ten problem i go rozwiązał,
Byłbym wdzięczny za pomoc

Offline Marek

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #259 dnia: 16 Września 2021, 09:39:41 »
Chciałem dodać że chodzi o tylne osłony

Offline carinae20gli

• Toyot Chodzacy
Re: Części do CAMRY
« Odpowiedź #260 dnia: 24 Września 2021, 16:21:55 »
Potrzebuje osłony bebnow hamulcowych do Camry 2006r 2.4l. W ASP kosztuja ok. 1000zl za sztuke
Zamiennikow brak, w USA komplet mozna dostac za 338$! Moze jakas podpowiedz, moze ktos mial ten problem i go rozwiazał,

Szukaj w polskim sklepie 2407.pl lub amerykanskim RockAuto.com.

A w ogole to szukasz bebnow hamulcowych czy tarcz kotwicznych?
« Ostatnia zmiana: 24 Września 2021, 16:23:31 wysłana przez carinae20gli »

Offline Kucharski

• Prawie Toyot
  • Samochód:: Toyota Camry
« Odpowiedź #261 dnia: 12 Marca 2022, 18:34:06 »
Witam, poszukuje już od dłuższego czasu tylnych tarczy kotwicznych do mojej camry 08r. 2,4 l . Obdzwoniłem już wszystkie w okolicy szroty czy firmy handlujące częściami do Japończyków i nigdzie nie ma. Zna może z was ktoś, gdzieś, kogoś kto ma takie tracze na sprzedaż czy Camry 6 generacji na części?. Dziękuję z góry za pomoc :)

Offline marcin

• Moderator
  • Toyot Spamer
    • 3vz.pl
« Odpowiedź #262 dnia: 12 Marca 2022, 18:45:49 »
Ciężki temat, bo wszystko zgnite.

Bierz nowe, póki są dostępne albo próbuj coś ściągnąć zza wody, jakaś Kalifornia, Nevada, Texas, itp.
3VZ.pl

Offline Robsajson

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #263 dnia: 18 Marca 2022, 22:20:08 »
Witam, poszukuje już od dłuższego czasu tylnych tarczy kotwicznych do mojej camry 08r. 2,4 l . Obdzwoniłem już wszystkie w okolicy szroty czy firmy handlujące częściami do Japończyków i nigdzie nie ma. Zna może z was ktoś, gdzieś, kogoś kto ma takie tracze na sprzedaż czy Camry 6 generacji na części?. Dziękuję z góry za pomoc :)
Tarcze kotwiczne, to kawałek blachy. Przecież one nie muszą być w 100% identyczne jak fabryka wypuściła. Mają chronić tarcze przed syfem. Jest trochę firm, które są w stanie takie wykonać.

Offline dzejdzej007

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Lexus GS350
« Odpowiedź #264 dnia: 23 Marca 2022, 10:48:25 »
Tarcze kotwiczne, to kawałek blachy. Przecież one nie muszą być w 100% identyczne jak fabryka wypuściła. Mają chronić tarcze przed syfem. Jest trochę firm, które są w stanie takie wykonać.

Cały osprzęt hamulca ręcznego tam się trzyma więc powodzenia żeby ktoś to zrobił :)

Offline Robsajson

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #265 dnia: 23 Marca 2022, 22:58:54 »

Cały osprzęt hamulca ręcznego tam się trzyma więc powodzenia żeby ktoś to zrobił :)
Na tarczy kotwicznej? Pierwsze słyszę, żeby na jakiejkolwiek był jakiś dodatkowy osprzęt. Jest wiele firm, które dorabiają części do różnych aut a nawet w firmach dorabiających części do aut zabytkowych nie powinni zbytnio skasować za taką usługę. Trzeba zapytać w ASO, bo w niektórych salonach potrafią ściągnąć coś, czego potencjalnie już nie ma, przeglądać ogłoszenia rozbitków na części itp.Często można coś ciekawego trafić. Swoją drogą zawsze jeżdziłem staruchami i tarcze były jak dzwon.Problem jest zawsze w Japońskich autach oraz Volvo. Gniją i jest problem z nowymi :/

Offline dzejdzej007

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #266 dnia: 25 Marca 2022, 14:28:11 »
Na tarczy kotwicznej? Pierwsze słyszę, żeby na jakiejkolwiek był jakiś dodatkowy osprzęt.

Ciągle się można czegoś nowego dowiedzieć ;)

Offline marcin

• Moderator
  • Toyot Spamer
    • 3vz.pl
« Odpowiedź #267 dnia: 25 Marca 2022, 14:35:06 »

Na tarczy kotwicznej? Pierwsze słyszę, żeby na jakiejkolwiek był jakiś dodatkowy osprzęt. Jest wiele firm, które dorabiają części do różnych aut a nawet w firmach dorabiających części do aut zabytkowych nie powinni zbytnio skasować za taką usługę. Trzeba zapytać w ASO, bo w niektórych salonach potrafią ściągnąć coś, czego potencjalnie już nie ma, przeglądać ogłoszenia rozbitków na części itp.Często można coś ciekawego trafić. Swoją drogą zawsze jeżdziłem staruchami i tarcze były jak dzwon.Problem jest zawsze w Japońskich autach oraz Volvo. Gniją i jest problem z nowymi :/

Gdybyś nie mylił pojęć, to by nie było, że pierwsze słyszysz.

Tarcza kotwiczna jest właśnie po to, żeby do niej przykręcić zacisk czy - w tym przypadku - zamontować szczęki ręcznego - stąd jej nazwa, że coś się do niej kotwiczy. A osłona przeciwpyłowa tarczy  to rzeczywiście jest kawałek blachy. To, że akurat w toyotopodobnych jedno jest zgrzane z drugim i występuje jako całość to jest inna sprawa.

Wracając do meritum: wciąż twierdzę, że trzeba to kupić nowe w ASO i zapomnieć o sprawie. Albo zmienić auto na takie, do którego zakup części nie będzie bolał.
3VZ.pl

Offline Robsajson

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #268 dnia: 28 Marca 2022, 01:52:27 »

Gdybyś nie mylił pojęć, to by nie było, że pierwsze słyszysz.

Tarcza kotwiczna jest właśnie po to, żeby do niej przykręcić zacisk czy - w tym przypadku - zamontować szczęki ręcznego - stąd jej nazwa, że coś się do niej kotwiczy. A osłona przeciwpyłowa tarczy  to rzeczywiście jest kawałek blachy. To, że akurat w toyotopodobnych jedno jest zgrzane z drugim i występuje jako całość to jest inna sprawa.

Wracając do meritum: wciąż twierdzę, że trzeba to kupić nowe w ASO i zapomnieć o sprawie. Albo zmienić auto na takie, do którego zakup części nie będzie bolał.
We wszystkich dotąd spotykanych mi autach, jarzma zacisków były przykręcane do żeliwnych piast koła. Zaciski do jarzm a wszelkie inne podzespoły do zacisków. Tarcza kotwiczna jest pokazywana jako blacha, dlatego zastanawia mnie, że jest to jakoś inaczej nazywane ale po Toi toi-u mnie nic nie zdziwi. Marcinin jak masz jakieś zdjęcia czy rysunki to bardzo bym prosił o pokazanie tego.Jestem mega ciekawy jak to wygląda

Edit:
Sam już sobie znalazłem i szacun.Po temacie...
Z resztą moja Laguna jest nowocześniejsza niż Totota...
« Ostatnia zmiana: 28 Marca 2022, 02:18:08 wysłana przez Robsajson »

Offline dzejdzej007

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #269 dnia: 28 Marca 2022, 12:00:24 »

Dokładnie, ostatnio brałem w ASO do Camry 95 1MZ-FE i dwa tysiaki za komplet z radością, że jeszcze są dostępne :)
Ból to by był jakby ich już nie było :D

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl