Autor Wątek: Yaris TS vs ....  (Przeczytany 34179 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline sadam

• Toyot Chodzacy
Yaris TS vs ....
« dnia: 02 Marca 2012, 12:03:30 »
Czyli nasze przygodne, bądz też ustawione wyscigi.
macie jakies ciekawe pojedynki? :)

Offline Bony

• Toyot Leżący
  • *
    • RaceShop
Odp: Yaris TS vs ....
« Odpowiedź #1 dnia: 02 Marca 2012, 17:42:18 »
Ano ja mam już pare:)

Światła VS Mazda mx-5, zimówki kontra zimówki. Dostał na dwie długości samochodu.

Honda eg pucha, po dźwięku obstawiam b16a,a2. trasa sobótka - sulistrowiczki (uphill) mokro, zimówki;/
Na prostych ciężko, czasami uciekał na 2-3 długości, ale w zakrętach, to był śmiech, nadsterowność go niszczyła.

Światła VS Golf III vel turbo dziura w tłumiku 1,6, wiadomo. Dobrze nawet yotki nie zakręciłem, a tamten wył w niebogłosy
jakby miał co najmniej z 400km.

Światła VS Honda type R epka, no wiadomo, trzeba spojrzeć prawdzie w oczy:) Nie ta liga. Jedyna honda jaką sobie kupie:)

Offline davidoff

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #2 dnia: 02 Marca 2012, 19:30:11 »
Ja mam jeden z ostatnich dni bardzo ciekawy. Od świateł do 190km/h z starym audi a3 w najmocniejszym dieslu 130KM. Do końca 4 biegu było 2 długości dla mnie ale jak jechałem już na wysokiej 5tce od wrzucił 6 i poszedł jak rakieta..

Tak poza tym znacząco w tyle mazda 6 2.3 166KM, Hyundai Coupe 2.0 140KM- oba ze startu do ~140.
Łeb w łeb dwiema D16 w jajku wydechem i dolotem, tak samo w sedanie 4gen. 6gen sedan D15 krótka skrzynia itp nie miał podejścia żadnego.

Ciekawostka- leciałem z B16A po modach z rolki z 2 biegu. Zanim jemu włączył się vtec ja już miałem 3 <zalamka>. Za to startując z wyższych obrotów nie miałem żadnych szans.

Offline sadam

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #3 dnia: 02 Marca 2012, 20:42:00 »
po wydechu
-Ja vs. seryjny ts po lificie, na każdym biegu odchodze, na poczatku delikatnie sie wysunął bo on na letnim kapciu a ja musiałem delikatnie z gazem na jedynce ale potem na  każdym biegu odchodziłem i przy około 140km/h byłem już  dobre 2 długości przed nim
-Ja vs. jajko z b16a zrobione na 190km i z lekkim zamachem.Ja sam, w civicu 3 chucherka :).wykorzystałem element zaskoczenia i wystrzeliłem na poczatku.dopóki nie zapiąłem czwórki było ok bo byłem nadal z przodu, potem przeszedł mnie okrutnie :)

przed wydechem, na samym tłumiku tte.
-ja vs. passat 1.8t b5 remis.ruszylismy normalnie, potem gaz w podłoge.ja z pasazerem, on sam.jechalismy idealnie równo
-ja vs civic 4g non vtec, zlot.nie wiem jaki motor ale chyba jakies d16z2.dzieki temu ze lepiej startowałem utrzymywałem go na zderzaku, ale auta jechałem identycznie
- ja vs. civ 6 gen d16z6, dolot, wydech, lekki zamach, zlot oraz 5gen d16y2(seria 125 koni). złapalismy sie raz, ja sam, 6gen z pasażerka.mówi ze szybszy o blotnik ale ja minimalnie pózniej wystartowałem.ale pozniej chłopak zrobił sam 15.9, takze ogolnie auto było szybsze.5 gen o dziwo mocno odstawał
- ja vs 2 civici, chyba d15 non vtec, zlot. hondy zupełnie bez polotu
- ja vs passat 2.0TDI, nie wiem czy 140km czy 170km, ale też został, troszke ku mojemu zaskoczeniu.
- ja vs mazda mx5.on z pasażerka, pełen lans, dach otwarty, słońce świeci, przegrał o długość :p

poki co wiecej nie pamietam.miałem filmiki ze zlotu ale skasowałem konto z google i poleciało mi też konto na yt, a póki co nie chce mi sie ich wgrywać :p
« Ostatnia zmiana: 02 Marca 2012, 21:36:06 wysłana przez sadam »

Offline adii

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #4 dnia: 02 Marca 2012, 21:26:32 »
ja chyba z 5 razy mierzyłem się z prelude H22 w automacie od kolegi z pracy
z prędkości ok 80km/h dawało rady długo gadaliśmy w pracy uznał że albo yaris jest tak szybki
albo prelude jest zajechane, raczej to drugie. Mieliśmy jechać na hamownie i to sprawdzać
I kiedyś z omega 2.5 v6 do 140km/h go miałem potem na ekspresówce S1 nie mogłem go dogonić
Yarosław już zdycha przy 160km/h
Opel astra 2.0 turbo z rolowanego startu nie było szans niekiedy za dużo bym chciał od tego 1.5

WiS

• Gość
« Odpowiedź #5 dnia: 07 Czerwca 2012, 11:23:10 »
Yarek TS na prostej jest szybki, ale jeszcze szybszy na zakretach - jak na ośkę, rewelacyjnie skręca, a dzięki świetnym hamulcom mozna opóźniać hamowanie bardziej niż w większości cywilnych aut.
Dlatego zamiast startów spod świateł - zachęcam do uzywania tych aut do psucia humoru właścicielom "szybkich turbodiesli" i innego takiego badziewia np. na podjeździe pod Górę Michałowicką (wjazd do Krakowa siódemką, od północy) albo na Jodłowniku ;-)
A najlepiej - na torach.
Na przykład - na małej pętli Miedzianej Góry YTSem mozna (na suchym, acz i tak śliskim asfalcie) wykręcać czasy nieodbiegające od seryjnych aut sportowych, znacznie mocniejszych (np. Focus RS I, Megane Sport, itp.) - oczywiście, jak ktoś umi (ja nie umiem) i się nie boi (ja się boję ;-)). Przy odrobinie szczęścia i nieco lepszym drajwerze w yarku - YTS potrafi w takich warunkach zaskoczyć nawet Imprezę turbo lub Evo (dla mocnych czteropędów jest tam trochę ciasno momentami, a dla yarka w sam raz ;-)).
Zwykłe, rodzinne kanapy z dowolnie mocnymi silnikami - w rodzaju Audi a4 3,2, BMW 530d, o czipowanych Avensisach nie wspominając - oczywiście leje się tam bez problemu. O ile tylko zechcą wyjechać na tor ;-)

Offline davidoff

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #6 dnia: 24 Sierpnia 2012, 22:42:21 »
Honda CRX D16A9 N/A vs. Toyota Yaris 1.5 VVTi N/A
niewiele dostałem, jak na przeciwnika który ma 50kg mniej i 20KM więcej (kompletny wydech + dolot).
Kierownik ogarnięty, lataliśmy 4 razy za każdym z tym samym rezultatem. Cięliśmy się z rolki ale od 20km/h, na filmiku jak mijam kamerę jest ~140km/h
Muszę kupić shift-lighta :-P

Tego samego dnia pochłonąłem civa 6 gen d16z6 zmodzone ale to już klasyka. Natomiast wcześniej 3 światła pod rząd spinałem się z alfą 156 2,5 v6 190KM. Ja z dziewczyną i bambetlami, on sam. Szliśmy łeb w łeb do ~140 potem delikatnie odchodził. Bez pasażerki bym go spokojnie zrobił. Baaardzo zdziwiony był i 3 razy pytał czy nie mam turbo :-)
« Ostatnia zmiana: 24 Sierpnia 2012, 22:44:44 wysłana przez davidoff »

Offline sadam

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #7 dnia: 25 Sierpnia 2012, 20:10:54 »
czas na kompletny wydech, crx bedzie wtedy na równo  <taniec>

Offline adii

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #8 dnia: 26 Sierpnia 2012, 20:53:14 »
wyścig trochę z górki ale i tak dobrze  :good:
zrób resztę wydechu może bedzie lepiej

Offline sadam

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #9 dnia: 27 Sierpnia 2012, 01:24:35 »
ale oboje jechali z górki  :roll:

Offline Basler

• Toyot Pełzający
  • **
Yaris TS vs ....
« Odpowiedź #10 dnia: 27 Sierpnia 2012, 13:01:08 »
:laugh: good point :D

Sent from my iPhone using Tapatalk
Srebrna Strzała!

Offline ZIELE

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #11 dnia: 23 Września 2012, 08:17:19 »
Witam,
Jeżdżę swoim YTSem już piąty rok, więc trochę tych ulicznych potyczek było, nie wszystkie pamiętam... Te które zostały w pamięci to:
- z Hondą FRV 2,0 - pan myślał chyba, że jest najszybszy w mieście... Ogromna irytacja z jego strony :)
- Volvo S60 (było ciemno i nie widziałem oznaczeń) - podjeżdżam, a chłopak patrzy i widzę że ma drwiący uśmiech na twarzy. Prowokuje mnie (bardziej wku.....), więc ruszyliśmy.... Jakież było moje zaskoczenie, gdy zacząłem się wysuwać przed niego :) Na następnych światłach lepiej ruszył, ale też dostał :)
- Nowe Twingo chyba 1,2 Turbo - na 1 minimalnie się wysunął, ale na 2 i 3 był już za mną. Odchodziłem mu w zasadzie tylko w górnym zakresie obrotów jak u niego turbo już nie dmuchało.
- Ford Mondeo II gen 2,0 130km - za pierwszym razem nie wierzył, że dostał, po drugim przejeździe już uwierzył, że to nie przypadek ;)
- Fiat Stilo HGT 2,4 170km dostałem o długość... Pojemności się nie oszuka.
- Honda Civic VIII gen. 1,8 140 km - ostatnia ustawka sprzed kilku dni. Za pierwszym razem o dwie długości, za drugim o jedną długość. Odskakiwałem na jedynce, a on do 140-150 nie mógł się do mnie zbliżyć... Myślę, że kierowca hondy musi poćwiczyć starty.

Wysłane z mojego LT18i za pomocą Tapatalk
« Ostatnia zmiana: 23 Września 2012, 08:21:10 wysłana przez ZIELE »

Offline adii

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #12 dnia: 23 Września 2012, 17:13:56 »
abarth 500 135 koni na równo
do tego było dużo startów po górach

Offline wojteq

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #13 dnia: 23 Września 2012, 20:34:25 »
Jezu, ale mi się te 500 abarth podobają  :-)

Offline sadam

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #14 dnia: 24 Września 2012, 16:43:45 »
bo to kapitalny samochodzik  :-)
chetnie bym widział go u siebie w garażu tuż obok coopera s john cooper works :D

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl