Moja Carina (kombi 1,6 LB) pali 9,2 i 7,5 trasa.Czy da sięjezdzić bardziej ekonomicznie
No moje 2.0 pali troche mniej,może bardziej w strone 7litrow,czasami wyjdzie troche więcej,ale to jak więcej po mieście jeżdze.Ogólnie,jak teraz troche ze znajomymi jeżdze to mówią ,że mam bardzo ekonomiczne autko jak na 2.0.Często zmieniam biegi przy2-2.5tyś obr,oczywiście na zielonej lampce.Oczywiście czasami przypomne jej jak to jest jak sięna dwójce przekroczy 4.5tyś.obr,ale to nieczęściej jak raz,dwa dziennie.Ostatnio jak był sylwek i jeżdziłem tylko po mieście,to miałem spalanko troszke ponad 8 litrów.Z tego wynika,że niektóre 2.0 w bdb.stanie palą jak 1.6.Aha,ekonomiczne spalanko,to też częste hamowanie silnikiem.Ostatnio siętego nauczyłem i nieumiem bez tego żyć,a spalanko znowu troche spadło.
mi przy bardzo ekonomicznej jeździe na trasie pali 8l gazu, przy średniej jeździe 9l gazu, w mieście pali 10-12l w zalkeżności od stylu jazdy, biegi zmieniam do 3tyś,
A ty konrad masz GTI,która z założenia wogóle niemiała oszczędzać paliwa,a i tak mało ci pali,pozatym LPG,więc możesz sobie spokojnie odjąć od tego te 15% i wyjdzie ci prawie tyle co mi,więc w sumie nasze wypowiedzi co do spalania siępokrywają,a wiemy dobrze ,że nasze motorki są bardzo zadbane.