Hej! Dowiedziałem się co z tym TMC. Ponoć miało działać od kwietnia, jak pisałem wyżej, ale niestety nie. Ponoć jak tylko Toyota uruchomi usługę to powinna powiadomić klientów. Najprawdopodobniej pocztą... No to czekamy.... Swoją drogą, to trochę zawalają sprawę z tą nawigacją. Jeśli już czegoś używam, to skłonny jestem to wspierać. Zapewne w narodzie jet podobny duch. Jeśli więc, navi zostałaby wzbogacona w kilka bajerów typu:
1. Możliwość modyfikowania bazy POI (przy okazji fotoradarów - jechałem ostatnio Szczecin - Olsztyn i nie wszystkie były na mapie)
2. Wnoszenie poprawek odnośnie dróg i znaków (dziś navi kierowała mnie pod prąd na jednokierunkowej, a kiedyś chciała poprowadzić przez wewnętrzne drogi cmentarza)
3. Cały system może korzystać na Internetu przez telefon. Dlaczego nie dodać możliwości pobierania informacji o ruchu z netu.
Przy okazji dodałbym kilka sugestii co do navi. Ponoć sugestie klientów najszybciej rozwijają produkt..., a w Toyocie jakby nie można było niczego nikomu zgłosić. No chyba, że to tylko moje wrażenia i czegoś nie wiem....
Tak mi się zebrało na przemyślenia, chyba pora odpocząć...