Mam nowy soft na penie: 2.11.5 L. Znalazłem dwa ukryte menu w T&G, by skasować pamięć zarówno w jednym jak i drugim. Faktycznie, wszystko zostało wyczyszczone, łącznie z pamięcią stacji radiowych. Chciałem spróbować wgrać mapy jako instalację serwisową, czyli do 200km przebiegu. Na stronie toyota.tech trzeba wpisać kod żądania, który to z kolei generuje się po włożeniu pena do navi. Tu z pomocą przyszedł jeden z Forumowiczów, za co mu dziękuję. Niestety, mimo skasowania licznika w T&G na stronie toyota.tech wciąż jest żądanie o drugi kod - klucz licencyjny. Na zagranicznym forum wyczytałem, że ktoś ma teorię, iż po wykupieniu dostępu do materiałów Toyoty za 3,63 euro za godzinę, system nie prosi o klucz licencyjny, ale ja bym w to nie wierzył. Niestety, nie mam jak tego sprawdzić, gdyż opłata jest tylko poprzez kartę kredytową, której nie posiadam. Jestem tak blisko tej instalacji, a tak daleko... W tym ukrytym menu jest też opcja aktualizacji oprogramowania, ale jak wkładam mojego pena, to mam napisane, że brak klucza. Może spróbuję z inną wersją navi. Mam poprzednią, 2.10.5 L, ale wątpię by ona działała... Są tacy na zagranicznym forum, którzy twierdzą, że im się udało. Ale czy wypada im wierzyć, skoro inny wyzwali ich od "dupków"...