Autor Wątek: Nawigacja Toyota Touch&Go i inne w Verso  (Przeczytany 386921 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline piotr394

• Toyot Leżący
  • *
Odp: Nawigacja Toyota Touch&Go i inne w Verso
« Odpowiedź #345 dnia: 01 Czerwca 2015, 22:55:17 »
Wersja 4.4.1 czyli masz Touch2&Go a ja mówiłem o T&Go Plus który mam i najnowszy soft do mojego to 2.10.4 i zgadza sie że 2.10.4 to jest soft a nie mapy ale przecież wiadomo że do danego softu sa przypisane mapy a do map jest przypisany soft kurcze już to było tu mówione wielokrotnie i czytanie nie powinno boleć  :-)

Offline piotr394

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #346 dnia: 01 Czerwca 2015, 23:03:10 »
tak to wygląda niestety
« Ostatnia zmiana: 01 Czerwca 2015, 23:05:39 wysłana przez piotr394 »

Offline Pablowski

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: RAV4 Hybrid
« Odpowiedź #347 dnia: 04 Czerwca 2015, 18:22:34 »
Jeżeli jest ktoś zainteresowany to mogę podesłać soft do T&Go i T&Go Plus jest to wersja 2.10.4 i wcześniejsza 2.9.4 które wygrzebałem no ale wiadomo wgrywanie na własne ryzyko
Witam. Mam plik w wersji 2.10.4. Po włożeniu pena mam zapytanie czy zainstalować nowe mapy. Po czym system prosi o kod aktywacyjny. Przerabiał to ktoś? Dodam, że wers niżej mam jakiś kod, ale jest za długi...  :o
« Ostatnia zmiana: 04 Czerwca 2015, 18:29:23 wysłana przez Pablowski »

Offline piotr394

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #348 dnia: 04 Czerwca 2015, 19:41:23 »
Faktycznie coś z tym kodem nie teges oryginalny powinien mieć o ile się nie mylę 26 znaków a tu masz 22 czyli raczej za krótki ja co prawda się z tymi lewymi softami nie bawiłem ale na forum skąd to wygrzebałem było opisane że tam trzeba jakieś skrypty pozmieniać także nie wiem ile w tym prawdy

Offline Pablowski

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #349 dnia: 04 Czerwca 2015, 19:47:09 »
Jak już kliknę "wstaw kod", to mogę wpisać maksymalnie 16 znaków i nic więcej. Po tych 16 znakach aktywuje się przycisk z napisem "ok". Oczywiście co bym nie wpisał, to jest błąd-zły kod. Chyba muszę jeszcze prześwietlić te obce forum. Dzięki.
« Ostatnia zmiana: 04 Czerwca 2015, 19:48:50 wysłana przez Pablowski »

Offline Darek Toyota

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #350 dnia: 04 Czerwca 2015, 20:18:36 »
To jest kod który należy wpisać na stronie aktywacyjnej.

Offline Pablowski

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #351 dnia: 04 Czerwca 2015, 20:56:27 »
Na jakiej stronie? Bo jest tak, że jak wkładam pena to za każdym razem pojawia mi się na ekranie inny kod. Czyli ten trzeba gdzieś przepisać, co da dostęp do kodu aktywacyjnego?  :o

Offline elilama

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #352 dnia: 04 Czerwca 2015, 21:00:46 »
https://www.jkry.org/ouluhack/Toyota%20Touch%20%26%20Go
To link do bloga
A tu forum na którym jest sporo
http://www.vleeuwen.net/forum/viewforum.php?f=3
Co do kodu. Czytałem, (o ile dobrze rozumiem) że chłopaki wykupują dostęp do serwisu toyota (3€ za h) i tam rejestrują.  Jednak żeby to zadziałało trzeba najpierw zresetować t&g. W ten sposób kasuje się licznik kilometrów. Aktualizację można zrobić do 200 albo 2000km, nie pamiętam dokładnie. Jest to tak zwana aktualizacja serwisowa. Ale mój angielski to Google translator... :( wiec nie ręce za powyższe informacje. Na forum jest jak zresetować t&g ale nie mogę znaleźć w którym miejscu. Raz widziałem i zgubiłem w którym wątku....
Jeśli ktoś zrozumie coś więcej, to podzielcie się.

Talknięte z SGS4
« Ostatnia zmiana: 04 Czerwca 2015, 21:08:52 wysłana przez elilama »

Offline Darek Toyota

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #353 dnia: 05 Czerwca 2015, 12:41:10 »

Tu wpisujesz ten kod, następnie wpisujesz kod z zakupionej licencji i dopiero to co dostaniesz zwrotnie wpisujesz do nawigacji.

Offline piotr394

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #354 dnia: 05 Czerwca 2015, 15:43:28 »
Witam no i nareszcie mamy nowe mapy w Tollboxie ja juz jestem w trakcie pobierania do Touch&Go Plus mapy świerzutkie 20150216 czyli postarała się Toyota żebyśmy w lato nie błądzili  :-) narazie pobieranie idzie słabo 30% dopiero ale wieczorem instaluję i zaraz przetestuję akurat się składa że oddali dwie nowe odcinki dróg u nas dwa miesiące temu i ciekawe czy navi je zobaczy potem dam cynk co i jak

Offline piotr394

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #355 dnia: 05 Czerwca 2015, 21:11:25 »
No i mapy zainstalowane i z grubsza przetestowane i jedną z dróg o których pisałem navi widziała a drugą nie ale tej to ani Automapa i Naviexpert nie widzi  :-) oprogramowanie układowe sie zmieniło z 2.10.4 H na 2.11.5 H a data map 20150216 ponoć dla Touch&Go jest 20150217 czyli jeden dzień nowsza. Po przejechaniu już tam paru tysiączków bedzie można stwierdzić więcej a co do samego oprogramowania układowego to poprawili błąd który był w poprzedniej wersji chodziło dokładnie o to że podczas każdego parowania urządzenia z telefonem automatycznie się uruchamiała muza z bluetotch niby nic wielkiego i dało się z tym żyć no ale teraz poprawili i już się to nie dzieje przetestowane z Samsungiem Galaxy S5 S4 i Grand 2 także zasysać instalować i cieszyć się
 Pozdrowionka dla wszystkich Toyociarzy  :-)

Offline solcon124

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #356 dnia: 05 Czerwca 2015, 21:34:23 »
Pochwalisz się jakimś tutorialem dla mało wiedzących ? na temat instalacji ?
CHR HSD Selection 2018

Offline piotr394

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #357 dnia: 05 Czerwca 2015, 22:13:27 »
Jakim tutorialem poprostu ściągasz w tollboxie na pena  potem pena wkładasz do USB w aucie przy załączonym radiu i się instaluje samo tylko zależy czy masz T&G czy T&G Plus ja mam T&G Plus więc mapy się instalują nieco dłużej ze względu na rozmiar u mnie jakoś ponad 70 min no i wiadomo na załączonym silniku najlepiej podczas jazdy i tyle całej filozofii

Offline Pablowski

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #358 dnia: 04 Lipca 2015, 18:51:44 »
Mam nowy soft na penie: 2.11.5 L. Znalazłem dwa ukryte menu w T&G, by skasować pamięć zarówno w jednym jak i drugim. Faktycznie, wszystko zostało wyczyszczone, łącznie z pamięcią stacji radiowych. Chciałem spróbować wgrać mapy jako instalację serwisową, czyli do 200km przebiegu. Na stronie toyota.tech trzeba wpisać kod żądania, który to z kolei generuje się po włożeniu pena do navi. Tu z pomocą przyszedł jeden z Forumowiczów, za co mu dziękuję. Niestety, mimo skasowania licznika w T&G na stronie toyota.tech wciąż jest żądanie o drugi kod - klucz licencyjny. Na zagranicznym forum wyczytałem, że ktoś ma teorię, iż po wykupieniu dostępu do materiałów Toyoty za 3,63 euro za godzinę, system nie prosi o klucz licencyjny, ale ja bym w to nie wierzył. Niestety, nie mam jak tego sprawdzić, gdyż opłata jest tylko poprzez kartę kredytową, której nie posiadam. Jestem tak blisko tej instalacji, a tak daleko... W tym ukrytym menu jest też opcja aktualizacji oprogramowania, ale jak wkładam mojego pena, to mam napisane, że brak klucza. Może spróbuję z inną wersją navi. Mam poprzednią, 2.10.5 L, ale wątpię by ona działała... Są tacy na zagranicznym forum, którzy twierdzą, że im się udało. Ale czy wypada im wierzyć, skoro inny wyzwali ich od "dupków"...   :-P
« Ostatnia zmiana: 04 Lipca 2015, 18:53:27 wysłana przez Pablowski »

Offline elilama

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #359 dnia: 05 Lipca 2015, 00:18:12 »
Mam nowy soft na penie: 2.11.5 L. Znalazłem dwa ukryte menu w T&G, by skasować pamięć zarówno w jednym jak i drugim. Faktycznie, wszystko zostało wyczyszczone, łącznie z pamięcią stacji radiowych. Chciałem spróbować wgrać mapy jako instalację serwisową, czyli do 200km przebiegu. Na stronie toyota.tech trzeba wpisać kod żądania, który to z kolei generuje się po włożeniu pena do navi. Tu z pomocą przyszedł jeden z Forumowiczów, za co mu dziękuję. Niestety, mimo skasowania licznika w T&G na stronie toyota.tech wciąż jest żądanie o drugi kod - klucz licencyjny. Na zagranicznym forum wyczytałem, że ktoś ma teorię, iż po wykupieniu dostępu do materiałów Toyoty za 3,63 euro za godzinę, system nie prosi o klucz licencyjny, ale ja bym w to nie wierzył. Niestety, nie mam jak tego sprawdzić, gdyż opłata jest tylko poprzez kartę kredytową, której nie posiadam. Jestem tak blisko tej instalacji, a tak daleko... W tym ukrytym menu jest też opcja aktualizacji oprogramowania, ale jak wkładam mojego pena, to mam napisane, że brak klucza. Może spróbuję z inną wersją navi. Mam poprzednią, 2.10.5 L, ale wątpię by ona działała... Są tacy na zagranicznym forum, którzy twierdzą, że im się udało. Ale czy wypada im wierzyć, skoro inny wyzwali ich od "dupków"...   :-P
Hej! A możesz podać sposób na reset ustawień.  Może jutro zaryzykuję aktualizację i wydam te 3.6Euro. Jak się uda to dam znać a może nawet dodaliśmy się na jednakowy czas aktualizacji. I skorzystalibyśmy razem z jednej płatności.

Talknięte z SGS4

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl