Autor Wątek: Nawigacja Toyota Touch&Go i inne w Verso  (Przeczytany 387290 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline piotr394

• Toyot Leżący
  • *
Odp: Nawigacja Toyota Touch&Go i inne w Verso
« Odpowiedź #450 dnia: 28 Maja 2016, 12:38:58 »
Witam
Ja już mam zaktualizowane oprogramowanie z nowymi mapami do T&Go Plus od 9 maja i zrobiłem prawie 2000 km i można powiedzieć że kapitalne pokrycie nie zdarzyło mi się żeby nie było na mapie drogi nawet dróżki ja mam oprogramowanie 2.13.5 WH a mapy sygnowane datą 20160201.Mamy w rodzinie jeszcze dwie toyoty Yaris i Avensis z systemem T&Go bez plusa też zaktualizowane w serwisie z oprogramowaniem 2.13.5 WL i niestety jak to pisze Tomik01 wybieranie głosowe czyli sentyzator mowy w nich nie działa bo działać nie może ponieważ nie ma wbudowanego modułu sentyzatora mowy w systemach T&Go bez plusa i oprogramowanie tego nie zmieni.U mnie to działa w T&Go Plus po nacisnieciu przycisku na kierownicy wyświetla mi się cała lista komend jakie można wydawać systemowi natomiast w T&Go ten przycisk jest nieaktywny tak było jest i będzie i nie ma co wierzyć w gruszki na wierzbie  :-)

Offline Tomik01

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #451 dnia: 28 Maja 2016, 20:58:56 »
Piotr394, faktycznie masz racje to co mi się uruchamia po dłuższym naciśnięciu przycisku na kierownicy to sterowanie głosowe telefonu którego mam zparowanego z radiem.
Nie jest to oczywiście to to co Ty ma w "plusie" ale i tak to więcej niż przed aktualizacja, bo przed to też nie działało.

Offline piotr394

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #452 dnia: 29 Maja 2016, 00:32:03 »
Tomik01 ciekawe jest co piszesz bo wybieranie głosowe sparowanego smartfona tzw "ok google" po naciśnięciu przycisku w kierownicy działało zawsze nawet w samym gołym Toyota Touch bez nawigacji no ale to zapewne zależy też od samego telefonu i oprogramowania w nim także nie wnikajmy w szczegóły bo nie o tym była mowa

Offline elilama

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #453 dnia: 30 Maja 2016, 20:58:01 »
Hm... a u mnie nie działa....

Offline piotr394

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #454 dnia: 01 Czerwca 2016, 15:35:11 »
Hmm.... a u mnie działa właśnie sprawdzałem w Yaris i Avensis z T&Go i telefon Samsung Galaxy S5 po naciśnięciu przycisku poleceń głosowych na kierownicy uruchamia mi się w telefonie wybieranie głosowe ale jest to funkcja trochę bez sensu jeżeli wozi ktoś telefon w uchwycie wtedy jaka jest różnica czy mówi się do telefonu czy do mikrofonu w aucie pozatym to steruje tylko telefonem a nie stacją multimedialną i nie można np. zmieniać stacji za pomocą głosu podczas słuchania radia czy sterować muzyką podczas odtwarzania z CD lub pendrive np. wybierać, przeskakiwać, przewijać czy zatrzymywać zresztą każdy kto ma T&Go Plus to wie o czym mówię i to właśnie według mnie jest najbardziej poczciwa funkcja w tym Toyotowskim kombajnie  :-) bo inne bajery np aplikacje internetowe takie jak Parking, Park&Go, Twiter, Ceny paliw działają tak jak działają czyli z przymrużeniem oka no może oprócz Pogody, Wyszukiwarki punktów POI i Szklanki wody chociaż ta ostatnia internetu nie potrzebuje

Offline elilama

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #455 dnia: 01 Czerwca 2016, 21:25:26 »
Pytam, bo się pogubiłem. Macie T&G ver 1 czy 2? Bo na moim T&G 1 nie działa z SGS4

Offline gmarcin

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #456 dnia: 01 Czerwca 2016, 22:11:49 »
elilama mi również na sgs 4 nie działa. Jutro sprawdzę żony sgs 5
Toyota Verso 1.8 Premium & Nissan Note 1.4 I-Way

Offline piotr394

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #457 dnia: 02 Czerwca 2016, 00:09:17 »
T&Go v1 z SGS5 działa bez problemu przed chwilą sprawdzałem z SGS6 i nie działało ale znowu w SGS6 ładuje się bez problemu kalendarz natomiast na moim SGS5 kalendarza nie można załadować cały czas się wyświetla "nie udane ładowanie kalendarza" natomiast w moim aucie na T&Go Plus też się nie ładuje kalendarz z SGS6 także diabli wiedzą od czego to zależy ale nie będę nad tym kombinował bo faktycznie można się pogubić

Offline elilama

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #458 dnia: 02 Czerwca 2016, 00:26:40 »
Ok. Dzięki. A masz jakieś modyfikacje telefonu?  Może używasz jakiegoś lunchera? Czy czysty touchwizard? Ja sprawdzałem na samsungowym tuchwizardzie i google. Z włączoną  i włączoną transmisja danych i nic. Wydaje mi się, że transmisja danych może być istotna bo nie ma rozpoznawania mowy po naszemu offline.

Offline piotr394

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #459 dnia: 02 Czerwca 2016, 10:15:25 »
Nie nie mam żadnych modyfikacji telefony mam normalny SGS5 z t-mobile z najnowszym androidem 6.0.1 ale to akurat nie ma znaczenia bo na poprzednim androidzie 5.0.1 też to dzałało a jak jest u Ciebie z kalendarzem ładuje się czy nie? a transmisję danych mam włączoną cały czas tylko do ściągania aktualizacji używam wi-fi
« Ostatnia zmiana: 02 Czerwca 2016, 10:24:35 wysłana przez piotr394 »

Offline elilama

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #460 dnia: 02 Czerwca 2016, 10:17:45 »
Sprawdzę w drugim aucie, tam mam plusa. Ale to dopiero jutro. Teraz mam dostęp tylko do zwykłej t&go a tu nie kalendarza.

Offline piotr394

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #461 dnia: 02 Czerwca 2016, 10:25:43 »
Ok dzięki

Offline elilama

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #462 dnia: 02 Czerwca 2016, 12:45:27 »
A przy okazji. Jaki jest numerek najnowszego oprogramowania do T&G i T&G+ ? Ja się wczoraj zaktualizowałem i mam 2.8.4aL a dziś znów Toolbox ciągnie gigabajty...

Offline piotr394

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #463 dnia: 02 Czerwca 2016, 16:16:13 »
Najnowsze oprogramowanie dla T&Go to 2.13.5 WL a dla T&Go Plus 2.13.5 WH wyszło to jakoś na początku maja oczywiście mowa o v1

Offline elilama

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #464 dnia: 02 Czerwca 2016, 16:47:18 »
Dzięki, to możliwe, że problem jest w sofcie Toyoty. Ja mam strasznie starą... z 2013. No to aktualizuję.... Dam znać po wszystkim.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl