Autor Wątek: Nawigacja Toyota Touch&Go i inne w Verso  (Przeczytany 386859 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline gmarcin

• Toyot Pełzający
  • **
Odp: Nawigacja Toyota Touch&Go i inne w Verso
« Odpowiedź #510 dnia: 23 Czerwca 2016, 19:55:42 »
Dobra wszystko jasne. Zaladowala sie trasa bardzo szybko po ķorekcie ustawień tel i udostępnieniu netu. Fajna i wygodna opcja
Toyota Verso 1.8 Premium & Nissan Note 1.4 I-Way

Offline Pablowski

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: RAV4 Hybrid
« Odpowiedź #511 dnia: 15 Lipca 2016, 07:31:20 »
Też chciałem przetestować tworzenie trasy na toyota.pl i wrzucenie jej do nawigacji, ale... Po utworzeniu trasy, wchodzę w zakładkę "zapisane podróże". Mam tam swoją trasę, którą wybieram i... ikonki "prześlij do samochodu" i "pobierz na USB" nadal są nieaktywne.  :embarassed:  Pamięć USB mam włożoną do kompa. Czy pendrive musi być jakoś specjalnie przygotowany (system FAT32, musi być pusty)?  :|

Offline piotr394

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #512 dnia: 15 Lipca 2016, 16:38:28 »
Też chciałem przetestować tworzenie trasy na toyota.pl i wrzucenie jej do nawigacji, ale... Po utworzeniu trasy, wchodzę w zakładkę "zapisane podróże". Mam tam swoją trasę, którą wybieram i... ikonki "prześlij do samochodu" i "pobierz na USB" nadal są nieaktywne.  :embarassed:  Pamięć USB mam włożoną do kompa. Czy pendrive musi być jakoś specjalnie przygotowany (system FAT32, musi być pusty)?  :|
Tak pendrive musi być sformatowany w FAT32 ja akurat dziś w nocy wróciłem z Chorwacji gdzie właśnie wcześniej zaplanowałem sobie trasę tą metodą plus wybrałem sobie kilka miejsc docelowych z różnymi zaznaczonymi punktami POI i wszystko było cacy navi prowadziła jak po sznurku

Offline biengorz

• Prawie Toyot
« Odpowiedź #513 dnia: 16 Lipca 2016, 14:00:00 »
Witam .
Mam problem ,po wgraniu aktualizacij moja lumnia 640 z W10 nie łączy internetu.przed aktualizacją było ok.Rozmowy i muzyka też ok.Ktoś coś wie?

Offline Pablowski

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #514 dnia: 18 Lipca 2016, 08:42:14 »
Tak pendrive musi być sformatowany w FAT32

No i dalej ikonkę "pobierz na USB" mam nieaktywną. Samochód, dla którego chcę zgrać dane wybrany. Mapa zaznaczona z "zapisanych podróży", ale nijak nie mogę jej wrzucić do pendrive...  :wallbash:

Offline piotr394

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #515 dnia: 18 Lipca 2016, 18:16:22 »
Tak pendrive musi być sformatowany w FAT32
No i dalej ikonkę "pobierz na USB" mam nieaktywną. Samochód, dla którego chcę zgrać dane wybrany. Mapa zaznaczona z "zapisanych podróży", ale nijak nie mogę jej wrzucić do pendrive...  :wallbash:
Nie mam pojęcia co może być powodem że u Ciebie to nie działa ja przed chwilą sprawdzałem i wszystko jest ok normalnie planuję podróż klikam zapisz potem wchodzę w zapisane podróze klikam lewym myszy i mi wyskakują okienka: prześlij do samochodu, zapisz na USB lub usuń i klikam na zapisz na USB wtedy ikonka zmienia kolor na zielony i zapisuje na USB, zawsze to tak działało i działa wszystkim więc nie mam pojęcia dlaczego u Ciebie strajkuje  :)  dodam jeszcze że pliku z mapami nie trzeba od razu kopiować na USB można sobie utworzyć folder i tam to ładować w podfoldery jest to wygodne jeżeli ktoś planuje kilka albo i więcej  podróży na raz wtedy ma się wszystko pod ręką
« Ostatnia zmiana: 18 Lipca 2016, 18:43:58 wysłana przez piotr394 »

Offline KoMarek

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: A II 1.6 2014
« Odpowiedź #516 dnia: 18 Lipca 2016, 19:06:34 »
A utworzyłeś sobie "Mój samochód" na koncie my.toyota? Już nie pamiętam szczegółów, dawno było, ale podczas tworzenia samochodu podawało się VIN i kod żądania wzięty z navigacji. Dzięki temu system my.toyota.eu wie jakie mam wyposażenie, jakie faktury mi wystawiono, jaką mam navi i pewnie dopiero wtedy wie co ma zrzucić na USB.
Spalanie - Motostat.pl

Offline Pablowski

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #517 dnia: 19 Lipca 2016, 07:07:16 »
A utworzyłeś sobie "Mój samochód" na koncie my.toyota?
Tak, mam konto, a na nim moje auto. Jest VIN i numer nawigacji. Mogę przejrzeć historię serwisu. Jedyne, czego nie mam wpisanego, to "Identyfikator Moja Toyota" w profilu głównym. Nie bardzo wiem co to jest, ale nie wydaje mi się, by to było przeszkodą. Napisałem do TMP, może mają jakąś receptę.  :o

Offline piotr394

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #518 dnia: 19 Lipca 2016, 10:15:55 »
A utworzyłeś sobie "Mój samochód" na koncie my.toyota?
Tak, mam konto, a na nim moje auto. Jest VIN i numer nawigacji. Mogę przejrzeć historię serwisu. Jedyne, czego nie mam wpisanego, to "Identyfikator Moja Toyota" w profilu głównym. Nie bardzo wiem co to jest, ale nie wydaje mi się, by to było przeszkodą. Napisałem do TMP, może mają jakąś receptę.  :o
Identyfikator nie ma żadnego znaczenia jego się wpisuje w T&Go i służy jako identyfikacja podczas połączenia z internetem ale można też wpisać login i hasło którym się logujesz na my.toyota.eu także to z pewnością nie będzie powodem ja bym raczej stawiał na to że coś porobiło się z przeglądarką może sprobuj na innej

Offline Pablowski

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #519 dnia: 19 Lipca 2016, 10:49:47 »
Też tak myślałem, więc sprawdziłem to na dwóch przeglądarkach. Chyba na kolejnej już nie ma sensu. Pozostaje próba wgrania zaplanowanej podróży bezpośrednio z internetu po podłączeniu telefonu do nawigacji...

Offline KoMarek

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: A II 1.6 2014
« Odpowiedź #520 dnia: 19 Lipca 2016, 14:11:25 »
Pytanie może głupie, ale ...
Czy Twój system operacyjny widzi pendrajwa? Możesz przeglądać na nim zawartość, skopiować do niego plik itd.?
Spalanie - Motostat.pl

Offline Pablowski

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #521 dnia: 19 Lipca 2016, 14:17:11 »
Tak, próbowałem z trzema nośnikami, ale de facto pendrive nie musi być załadowany. Plik i tak ściąga się na dysk lokalny.

Już wiem. Dostałem odpowiedź z TMP.
"W przypadku Touch&Go 1 (a taki mam), można przesłać do samochodu czy zapisać na USB tylko i wyłącznie punkt docelowy - bez punktów pośrednich."
Czyli w praktyce żadnej podróży zaplanować sobie nie mogę, bo jaki jest sens wpisania samego punktu docelowego, bez wyznaczania drogi?  :wallbash:  Sprawdziłem, wtedy działa "pobierz na USB". Ale co tu pobierać?  :shock:  Taki punkt to ja mogę sobie bezpośrednio w nawigacji utworzyć, nazwać i zapisać na stałe (co zresztą mam), ech...  :-(

Dziwne, bo kolega Piotr394 pisał:
"Panowie cały czas nie wiadomo o których wersjach T&Go jest mowa bo w wersji v1 jest opcja pobierania z serwera lub USB". A tu się okazuje, że jednak nie do końca...
« Ostatnia zmiana: 19 Lipca 2016, 15:00:07 wysłana przez Pablowski »

Offline piotr394

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #522 dnia: 19 Lipca 2016, 17:07:47 »
Ja u siebie planuje całą trasę na stronie my toyota tzn: wpisuję punkt docelowy, wybieram trasę która chcę jechać i na tej trasie wybieram interesujące mnie punkty POI które mnie interesują i podczas jazdy nawigacja mnie informuje jak się zbliżam do określonego punktu także według mnie to jest chyba planowanie trasy przy czym zaznaczam że mam T&Go Plus nie wiem czy jest jakaś różnica ale tak to wygląda dokładnie u mnie czyli całkowite zaplanowanie przejazdu z punktu A do punktu B na stronie Toyoty, jeżeli w T&Go bez plusa można wyznaczyć tylko i wyłącznie punkt docelowy i nic więcej to faktycznie jest to bez sensu bo to samo można zrobić bezpośrednio w nawigacji po wpisaniu adresu ahhh człowiek się cały czas dowiaduje czegoś nowego bo do tej pory o tym nie wiedziałem
« Ostatnia zmiana: 19 Lipca 2016, 17:19:53 wysłana przez piotr394 »

Offline Pablowski

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #523 dnia: 20 Lipca 2016, 07:03:13 »
Ja u siebie planuje całą trasę na stronie my toyota tzn...
Na pewno na stronie my.toyota.eu? Mnie po wpisaniu tego adresu od razu przerzuca na stronę www.toyota.pl
Portal my.toyota już nie funkcjonuje, czy o czymś nie wiem?

Offline piotr394

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #524 dnia: 20 Lipca 2016, 14:41:39 »
Na pewno na stronie my.toyota.eu? Mnie po wpisaniu tego adresu od razu przerzuca na stronę www.toyota.pl Portal my.toyota już nie funkcjonuje, czy o czymś nie wiem?
Sorki za przeoczenie po prostu jak 4 lata temu zakładałem konto to na my.toyota.eu i tak jakoś w pamięci się samo zakodowało  :) a już od jakiegoś czasu mamy toyota.pl także mój błąd  dzięki za zwrócenie uwagi w końcu trzeba się trzymać tego co jest a nie tego co było  :good:
« Ostatnia zmiana: 20 Lipca 2016, 14:45:52 wysłana przez piotr394 »

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl